maanantai 18. huhtikuuta 2016

Kuinka päästä eroon suoraväristä?

Ajattelin kirjoittaa teille hieman kertomusta siitä, kuinka yritin päästä eroon sinisestä suoraväristä ilman vaalennusainetta tai värinpoistoa. Olen kuullutkin monesti ettei suoraväreistä pääse irti tavallisin vaalennusainein. Tämä selittyisi sillä ettei suoravärit ole hapetevärejä ja hiusten vaalennus perustuu juurikin tuohon hapetusreaktioon.

Lähdin netistä tutkimaan millaisia keinoja minulla olisi hellävaraisemmin päästä eroon tästä sinisyydestä. Koostin tähän parhaimmat keinot. Lyhyesti ytimekkäästi keinot ovat joko sakset tai kulutus. Tulen osasta keinoja ja kikkoja kirjoittamaan omat postauksensa lähiaikoina. Eli jos aihe kiinnostaa niin pysytelkää kuulolla. Itsehän vedin sitten loppujen lopuksi muutaman haalistelu-yrityksen jälkeen tummemman kestovärin hiuksiin. Lopputuloksena ruskea tyvi ja enemmän tai vähemmän sininen latva. Osan latvasta jätin kyllä tarkoituksella lyhyemmän vaikutusajan ja huolettoman levityksen ansiosta enemmän siniseksi. En halunnut ihan vielä päästää kaikesta sinisestä irti. Mutta nyt niitä konsteja yrittää päästä eroon tiukasti hiukseen tarranneesta suoraväristä.

  • Sakset. Monesti saksia suositeltiin viimeiseksi keinoksi päästä eroon ei-toivotusta suoraväristä. Omalla kohdallani se kuitenkaan ole vaihtoehto, sillä kalju tuskin pukee minua.

  • Syväpuhdistava shampoo. Head & Shouldersin hilsesampoota kehuttiin kovasti. Vinkattiin pitämään shampoota hiuksissa jopa tunteja että väri lähtee purkautumaan. Miinuksena hiuksia kuivattava vaikutus eli tehohoidot tarpeen tämän käsittelyn jälkeen. Huuhtelut suositeltiin tekemään erittäin lämpimällä vedellä.

  • C-vitamiinivaalennuksen tekeminen kotona. Tästä on tulossa ihan omaa postausta. Mutta lyhyesti ja ytimekkäästi askorbiinihappo + syväpuhdistava shampoo irrottavat hiuksesta suoraväriä.

  • Kuumaöljyhoidot tai öljymuhitukset. Itse kokeilin muhitella hiuksia ihan tavallisen oliiviöljyn kera. Öljyt hiuksiin ja elmukelmua tai suihkumyssy päähän. Valuva öljy sotkee eli parasta paitaansa ei kannata pitää päällä muhittelun ajan. Tätä kokeilin itse ensimmäisenä.

  • Vaalennus sitruunalla ja Fairyllä (se nestemäinen käsiastianpesuaine).  Eli pestään hiukset muutamaan otteeseen Fairylla jonka jälkeen hiuksiin levitetään pullosta tai oikeasta sitruunasta aimo annos sitruunamehua. Tuon sitruunamehun annetaan vaikuttaa noin puolisen tuntia. Ja lopuksi taas kuivattavan efektin takia hoitomuhitukset päähän ettei hiukset muistuta heinäpeltoa.

  • Vaalennuspesua kotona en itse suosittele (tapahtuu sekoittamalla värinpoistoainetta + hilseshampoota sekaisin ja seos hiuksiin vaikuttamaan hetkeksi). Itse en lähtisi ilman tietämystä tätä tekemään kotosalla.

Onko teillä vielä hihassa joku kikka kolmonen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti