maanantai 30. maaliskuuta 2020

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The verinaamio. Sillä nimellä opin tämän tuntemaan somessa ennen kuin olin edes tuotetta itselle ostanut. Itse olen ollut aika myöhään hereillä The Ordinaryn kanssa, se suurin hypetys tuotteiden kohdalla on jo laantunut. Mutta ilmeisesti näitä edelleen myydään hyvissä määrin- ainakin itse olen niitä ostellut pitkin vuotta.

Tänään esittelen tämän kovan luokan kotikäyttöön tarkoitetun AHA-kuorinnan. Olin aiemmin käyttänyt The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% kuorintaseerumia, joten aivan untovikko en happokuorintojen kanssa ollut. Tämä AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution lienee edelleen yksi tujuimmista happokuorinnoista joita kuluttajille on myynnissä. Tätä suositellaan käytettäväksi vain jos henkilöllä on kokemusta ennestään happokuorinnoista ja on tiedossa kuinka iho reagoi happokuorintaan. Varovaisuutta tulee ehdottomasti noudattaa. 

Väriltään tämä hieman geelimäinen kuorintaneste on verenpunaista. Levitysvaiheessa tulee olla erittäin varovainen ettei kuorinta-ainetta joudu silmiin. Silmänympärysaluetta tulee varoa huolellisesti. Myöskään rikkinäiselle iholle tätä ei tule missään nimessä levittää. Tuote levitetään puhdistetulle mutta kuivalle iholle.

Vaikuttavina happoina tuotteessa on 30% AHA-hapot (Alpha Hydroxy Acids; Glycolic/Lactic/Tartaric/Citric) ja 2% BHA-happo (Beta Hydroxy Acid; tässä tapauksessa salisyylihappo (Salicylic Acid) lisäksi tuotteessa on lisättynä B5-vitamiinia sekä mustaporkkana uutetta (Daucus Carota Sativa Extract) sekä Tasmanian pippurimarja uutetta (Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract).

Vaikutusaika on vain korkeintaan 10 minuuttia, ei yhtään enempää eikä tuotteen välttämättä tarvitse olla iholla koko aikaa. Itse pidän usein reilu viisi minuuttia ja se riittää mainiosti hyvään lopputulokseen. Aine pistelee usein iholla aluksi, mutta pian siihen joko tottuu tai tunne/pistely häviää. Vaikutusajan päätteeksi tuote poistetaan iholta, itse suosin lämpimällä vedelle kostutettua puhdistussientä. Poistovaiheessa tulee myös varoa ettei ainetta joudu silmiin. Kuorinnan jälkeen tulee iho suojata hyvin auringolta, sillä tuotteen korkea happopitoisuus tekee ihosta hyvin herkän palamiselle. Tuote on vegaaninen.

Itse teen tämän kuorinnan usein illalla sillä iho saattaa punoittaa etenkin poskilta. Seuraavana aamuna peilistä tervehtii silkoinen iho. Sellainen hehkuva glow-tyyppinen versio ihostani. Näpyt ei katoa minnekään mutta näppyjen nitistystuotteet tuntuvat vaikuttavan nopeammin/paremmin kuorinnan jälkeen. Meikkivoide levittyy tasaisemmin ilman pohjustustuotteita. 

30ml pipettipullo on käytössä riittoisa, ainetta ei voi hölvätä iholle liikaa koska se valuu enkä itse voi tätä kuorintaa suositella käytettäväksi edes viikottain. Kerran kuukaudessakin on melko tiheä tahti. Useinkaan iho ei kaipaa viikottaista kuorintaa vaan tehokasta kosteutusta. Liika kuorinta päinvastoin saattaa johtaa uusiin iho-ongelmiin. Etenkin näin kuivaihoisena kuorinta on tullut jätettyä maksimissaan kerran kuukaudessa tahtiin. 

Hintaa 30ml tuotteella on ostopaikasta riippuen siinä 10 euron paikkeilla. Cocopandan sivuilla hinta näytti nyt olevan 8,95 euroa. Kyseessä on siis tehokas, edullinen ja riittoisa tuote. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti