tiistai 12. kesäkuuta 2018

YA naturae -tuotesarja - hoitoöljy ripsille ja hiuksille esittelyssä

Yllätyin suuresti kun kuulin  tämän vuoden Luonnonkaunis-messuilla että Yliopiston Apteekilla on ihan oma sertifioitu (Ecocert Natural and Organic sertifikaatti ) luonnonkosmetiikkasarja, johon kuuluu ihonhoitotuotteita niin kasvoille kuin vartalolle. Valikoimassa on tällä hetkellä ns. perustuotteet ihonhoitoon. Yliopiston apteekin verkkosivuilla on tarjolla 21 tuotetta.

Tuotteet sisältävät kotimaisia raaka-aineita mm. koivumahlaa tai mustaherukka- ja puolukansiemenöljyä. Tuotteiden kerrotaan sisältävän yli 10% luomuainesosia. Lisäksi YA naturae -tuotesarja myös valmistetaan Suomessa, joka on aina plussaa. Lisäksi ne ovat hintatasoltaan hyvin edullisia, hinnat ovat 4-14 euron paikkeilla ja näitähän voi bongailla Apteekkien hyllyiltä. Mahtavaa että luonnonkosmetiikka löytää paikkansa myös Apteekin valikoimasta, en voi kuvitella helpompaa tapaa lähestyä luonnonkosmetiikkaa kuin ns. hyvin luotettu Apteekki. Ja monet tuotteista ovat täysin tuoksuttomia (tai hyvin hyvin miedosti tuoksuvia) eli tuoksuherkät laittakaas tämä sarja muistiin.

Ostin mukaani tämän hoitoöljyn, joka on tarkoitettu ripsille ja hiuksille eli karvojen kasvatus-operaatio menossa täällä päin.. Hintaa 50ml pumppupullolla oli muistaakseni jotain 6-8 euron paikkeilla messuilla ja normaalisti tämä maksaa 8-9 euroa eli todella edullinen öljy kyseessä - etenkin kun pienellä määrällä pärjää pitkään. Ulkoasu näillä tuotteitta on pelkistetty mutta sieviltä ne minusta kuvituksineen näyttävät. Pullo säilyy avaamisesta 24kk eli kahdessa vuodessa tulisi tuo pullo saada käytettyä. Testijaksoni aikana pullon pinta ei ole juurikaan laskenut... vaikka käytössä tämä on kuuriluontoisesti ollutkin.

Hoitoöljyn luomulaatuisen risiiniöljyn kerrotaan toimivan tehohoitona ripsille ja hiuksille, mutta se sopii myös kuivalle ja ärtyneelle iholle. Lisäksi öljyä voi käyttää myös kynsien vahvistamiseen sekä edistämään parran kasvua. Tuote on hajusteeton. Tuote ei sisällä muuta kuin luomulaatuista risiiniöljyä (Ricinus communis seed oil).

Itse olen tätä tosiaan käyttänyt ripsille iltaisin tehohoitona kuureittain sekä kulmakarvoille, joita yritän kasvattaa hivenen paksummiksi. Myös kuiville poskipäille olen tätä muutaman kerran kokeillut tehohoitona suihkun jälkeen. Karvojen kasvussa en vielä näe alta parin kuukauden kestäneen käytön jälkeen eroa entiseen, palataan asiaan siis myöhemmin jos raportoitavaa löytyy.Miten te käytätte öljyjä ihonhoidossa?

2 kommenttia:

 1. Mulla on käytössä tuo YA Naturaen risiiniöljy. Yritän saada sillä ripset kasvamaan. Käytin aiemmin ripsiseerumia, mutta sen käyttäminen tulee pidemmän päälle aika kalliiksi, joten päätin kokeilla tuota öljyä saadakseni joten kuten seerumilla kasvu-uralle päässeet muutoin aivan nysät ripset jonkinlaisessa kunnossa. Jännästi vaikuttaa siltä, että alaripsiin ko. öljy on vaikuttanut enemmän kuin yläripsiin, joiden tyveen tota öljyä laitan. Ehkä se jotenkin valahtaa alaspäin alaripsille;) Jonkinlaista vaikutusta olen siis havainnut:) Toivottavasti sullakin alkaa toimia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos hyvistä uutisista. Toivottavasti itsekin alan nähdä tuloksia pian. Itse asiassa mietin olisiko minullakin alaripset hivenen jo pidemmät? Eli vaikutus näkyisi siinä kohtaa... mielenkiintoista :)

   Ja totta että ripsiseerumit ovat melkoisen hinnakkaita, mieluusti tällä luonnonkosmetiikalla hoitaisin jatkossakin karvat kasvuun :)

   Poista