torstai 26. marraskuuta 2015

Voide joka pelasti minut pulasta eräänä yönä - La Roche-Posay Lipikar Gel-fluide vartalogeeli


Joku saattoikin jo Instassa nähdä kun ylistin tätä vartalovoidetta. Voide joka pelasti minut eräänä yönä. En liioittele yhtään. Heräsin yöllä kun Rumpali raapi voimakkaasti reisiään. Rauhoittelin lapsen takaisin nukkumaan, mutta hetken kuluttua sama rumba alkoi uudelleen. Laitoin valot päälle ja huomasin että hän oli repinyt reitensä verinaarmuille saakka. Koska kaapissa oli vain Essexin perusvoidetta sekä vahvoja kortisonivoiteitani, en keksinyt miten auttaa lasta kutinan kanssa. Kunnes muistin tämän voiteen jonka sain testattavaksi. Nappasin voiteen ja selasin pumppupullon kyljestä sen sopivan lapsille käytettäväksi. Sivelin geelimäisen voiteen iholle ja taputtelin ihoa hieman kutinan hillitsemiseksi. Siihen loppui raapiminen. Seuraavana päivänä aloitin rasvaamaan lapsen ihon tällä entisen Essexin perusvoiteen sijaan.  Ja laitoin miehen noutamaan miedon hydrokortisonin varalle. Nyt muutamaa päivää myöhemmin iho on hieman rauhoittunut eikä poika raavi itseään yhtä voimakkaasti kuin tuona yönä - toki ihoa kutittaa kun iho paranee rupien alla.  


Rumpalin iho on siis edelleen paikoitellen hyvin punainen ja erittäin kuiva. Kuivuuden tuntee sormissa ja iho tuntuu paksuuntuneen näillä alueilla. Hän edelleen rapsuttaa reisiään joissa rupia on raapimisen jäljiltä. Hän myös nukkuu hieman levottomammin. Viime yönä rasvasin hänen vatsan ja jalat jotta hän pystyi jatkamaan uniaan. En tiedä mikä aiheutti ihon lehahtamisen juuri nyt ja näin voimakkaana. Olin tarjonnut hänelle kalaa edellisenä iltana ja ajattelin tämän olleen syypäänä. Voi olla että tämä oli sattumaa, mutta varalta seurailen ihoa nyt ja jätän kalan sivuun ruokavaliossa hetkeksi. Kalaa olimme jo maistelleet aiemmin ilman reaktioita. 
Hoitona atooppiseen ihoon on hyvä perusrasvaus sekä tulehtuneen ihon voitelu kortisonivoiteilla. Etenkin lapsilla kortisonivoiteita tulee käyttää maltillisesti ja mielellään lääkärin konsultoimana. Onneksi olin neuvolalääkärin kanssa ehtinyt jutella Rumpalin ihosta ja omasta atopiasta, ja hän oli neuvonutkin hieman ihon hoidossa jos näin tulisi tapahtumaan. Ihon säännöllisellä kosteuttamisella voidaan vähentää lehahtelua ja lääkevoiteiden käyttöä. 
La Roche-Posayn Lipikar on ihonhoitosarja, joka on suunnattu kuivalle ja atopiaan taipuvaiselle iholle. Tämä hehkuttamani Lipikar vartalogeeli on mitä ilmeisimmin poistunut markkinoilta. Ikävä kyllä. Ainakin Yliopistonverkkoapteekin sivuilla tuotteen kohdalla lukee että tuote on poistunut markkinoilta, eikä tätä löydy La Roche-Posayn verkkosivuilta muiden Lipikar sarjan tuotteiden joukosta. Mutta löysin tilalle Lipikar Baume AP+ voiteen jonka kuvaillaan vähentävän kutinaa ja ihoärsytystä sekä rauhoittavan ihoa. 400ml pumppupullo maksaa noin 25 euroa. Tämä Gel-fluide oli samaa hintaluokkaa.
Pidän Lipikar vartalogeelin kevyestä koostumuksesta, joka sujahtaa ihoon nopeasti mutta hyvin tehokkaasti kosteuttaen. Geelivoide sisältää La Roche-Posay lähdevettä. Plussaa myös kätevästä pumppupullosta.
La Roche Posayn tuotteet löytyvät apteekkien hyllyiltä. Itse ostan testiin tuon Lipikar baume AP+ ja toivon sen olevan yhtä hyvää kuin tämän vartalogeelin. Siihen saakka voitelen Rumpalin ihon tällä. Ja oman ihoni myös. Harmittelen edelleen tämän voiteen poistumista markkinoilta, sillä tätä mieskin olisi voinut käyttää kevyen koostumuksensa vuoksi. Toivottavasti Lipikar baume AP+ pelastaa meidät tulevaisuudessa.
 
Millaisia kuivan tai atooppisen ihon pelastajia te olette löytäneet?
Onko Lipikar baume AP+ voiteesta kokemuksia?

LRP

6 kommenttia:

 1. Tykkkäänm tykkään tykkään. Ei mulla muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Ei siihen muita sanoja tarvitakaan. ;)

   Poista
 2. Mulla odottaa tää käyttöä, tiedän jo nyt että tää on ainakin ihan mun miehen tuote, ehkä munkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos muistat niin palaathan kertomaan käyttökokemuksia? :)

   Poista
 3. Olin eilen yhdessä tilaisuudessa ja tämä tuote oli illan esittelyssä. Itse en ole atoopikko, mutta esittely vaikutti ja ymmärsin, että mitä atoopikon elämä voi pahimmillaan olla. Ihanaa kun löysitte tämän tuotteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Iho-ongelmat on kyllä vaiva jota ei tahtoisi lapselleen. Mutta onneksi olemme muutoin terveitä ja lapsen iho alkaa selkeästi olemaan parempaan suuntaan. Jatkamme ihon säännöllistä kosteutusta ja toivomme ettei talvi pahenna kuivuutta tämän enempää. La Roche-Posayn tuotteet tulee osaksi ihonhoitoa tässä taloudessa. :)

   Poista