maanantai 23. marraskuuta 2015

Suoraväreillä väriä elämään!

Suoraväreillä on helppoa vaihtaa hiusväriä vaikka viikoittain, jos vaan ei tarvitse poistella vanhaa väriä joka kerta uuden tieltä. Kannattaa siirtyä siis vaaleasta tummempaan- periaatteella. Suoravärein ei voi vaalentaa hiusta. Siihen tarvitaan aina värinpoisto tai vaalennus. Luonnostaan mustaan tai hyvin tummaan tukkaan ei suoravärein saa paljoa muutosta. Suoraväri kun ei tykkää tarttua värjäämättömään hiukseen. Senpä takia et pääse täysin eroon peroksidi-väreistä vaikka suoraväreihin siirtyisitkin. Tyvikasvu pitää käsitellä jos haluaa värin olevan tasainen hiuksissa. Suoraväri itsessään on valmiina käytettäväksi suoraan pullosta tai purkista. Mitään sekoitteluja muihin aineisiin ei tarvitse suorittaa. Kätevää ja helppoa.

Kertaan tähän suoraväreillä värjäysohjeet mukaillen Crazy Colorin ohjeita.

 • Suoraväri laitetaan pestyyn, pyyhekuivattuun hiukseen. Myös kuiviin, mutta puhtaisiin hiuksiin voit suoravärin laittaa. Kunhan hiukset todella on puhtaat.
 • Kannattaa tehdä suortuvatesti ennen koko tukan värjäämistä, etenkin jos olet värjäämässä ensimmäistä kertaa. Näin tiedät miltä väri näyttää.
 • ALLERGIATESTI. Muista se allergiatestin tekeminen. Oikeasti. 
 • SUOJAKÄSINEET. Muista suojakäsineet! Suoravärit saattavat tahrata hyvinkin tehokkaasti, siksi myös työskentely-ympäristö kannattaa suojata huolellisesti. Ja suihkun kaakelit huuhtoa hyvin suihkujen jälkeen. Myös normaalin suihkuttelun yhteydessä, sillä väriä irtoaa aika varmasti jokaisella kerralla.
 • Suoraväri värjää myös ihon eli muista suojata iho, esimerkiksi vaseliini käy hyvin hiusrajaan, korvalehtiin...
 • Suoravärin siistiminen iholta on helpointa heti kun sitä iholle joutuu. Puhdas alkoholi on hyvä- tai runsaasti alkoholia sisältävät kasvovedet. Itse käytän Cliniquen Clarifying lotion kakkosta. Toimii hyvin. Myös muut runsaasti alkoholia sisältävät toimivat yhtä hyvin. Merkillä ei nyt ole väliä. Olen kuullut myös että hammastahnalla voisi tahroja poistaa. Viimeksi poistin iholta Crazy Coloria Garnierin misellivedellä. Toimi kohtuullisen hyvin.
 • Suoravärejä voi sekoitella keskenään oman värin kehittämiseksi, kunhan et sekoittele niitä muihin hiusväreihin eli kestoväreihin, blondausaineeseen jne.  
 • Suoraväri kannattaa levittää hiuksiin jakaus jakaukselta ja lopuksi kammata hiukset jotta väri levittyy tasaisesti. Vaikutusaikana kannattaa ottaa varovaisesti ettet levitä väriä vahingossa ympäristöön.
 • Vaikutusaika hiuksissa on noin 15-30 minuuttia, riippuen halutusta lopputuloksesta. Voit toki antaa vaikuttaa pidempäänkin, mutta suositusaika on maksimissaan neljä tuntia.

Sitten hieman vinkkejä kuinka pidentää suoravärin kestoa hiuksissa.

 • Älä käytä hilseshampoota, se tuntuu tehokkaasti vievän mukanaan myös suoraväriä. Sulfaatittomia shampoita suositellaan usein jos halutaan säästää väriä haalistumiselta. Älä myöskään käytä shampoota litra tolkulla, vaahto vie mukanaan väriä- itse asiassa mitä harvemmin pystyt hiukset pesemään, sitä parempi. Värin kannalta siis.
 • Huuhtele shampoopesun jälkeen hiukset kylmällä vedellä. Kuulostaa viileältä ja sitä se onkin. Viileä tai kylmä vesi sulkee hiuksen suomuisen pinnan ja estää värin karkaamista - näin minulle on kerrottu.
 • Suojaa hiukset auringolta. Aurinko haalistaa myös suoravärin hiuksissa. Samoin uimisen ajaksi kannattaa hiukset sitoa nutturalle jos et sukeltele.

ct, spreading evenly over the hair (wear gloves)Entä jos haluaa päästä eroon hiusväristä nopeasti? Tee kaikki toisinpäin eli pese runsaasti ja huuhtele hiukset lämpimällä vedellä- voit pestä hiukset vaikka kaksi kertaa päivässä jos haluat pikaisesti haalistaa väriä. Myös erilaiset teho- ja öljymuhittelut vievät tehokkaasti väriä mukanaan. Tehohoito päähän ja suihkumyssy päässä saunan lauteille, kyllä värit lähtee liikkeelle.

Itse olen käyttänyt suoraväreistä kuvassakin näkyvää Cracy Coloria, KC Professionalin Color maskia, Biozellin sävyttävää hoitoainetta sekä Elumenia. Nämä nyt ainakin, sitten oli se yksi purkissa oleva väri, jota en nyt muista tähän hätään. Pieni purkki valkoisella kannella. Muistaako joku?


Kuinka moni lukijoista leikkii värileikkejä suoravärein?


CrazyColor

6 kommenttia:

 1. Mää värjäsin melkein vuosi sitte hiukseni suoravärillä punaisiksi. Tykkään siitä, että väri haalistuu nätisti, eikä ainakaan mulle oo jääny rumaa ja selkeää tyvikasvua vaan koko pää on aika tasasesti saman värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo haalistuminen on totta, tyviväri tosin itsellä kyllä paistaa kuuhun saakka. Olen värjännyt punaisella maantienharmaata tukkaani niin kontrasti näiden välillä on niin selkeä. Mutta suoravärit on parhautta. Etenkin jos tykkää vaihdella hiustenväriä radikaalisti. :)

   Poista
 2. Oi tuosta tulisi tyttöjen latvoihin kivat. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edukkaitakin nämä ovat! Se unohtui kirjoitella tuohon postaukseen. :)
   Oikein mukavaa viikkoa myös sinne puolelle ruutua/näyttöä.

   Poista
 3. "Pieni purkki valkoisella kannella." Directions! :)

  VastaaPoista