tiistai 29. tammikuuta 2019

Saaren Taika - Siivoussaippua

Tänään poiketaan kosmetiikasta kodinhoitoon. Taloudessa kun asustelee lemmikkejä ja pieniä lapsia niin sitä tulee itse ajatelleeksi kemikaalikuormaa enemmän. Itse olen jo vuosia halunnut pitää siivousaineena luonnollisempia tuotteita (mies valittaa etikan käytöstä kerran kuussa vähintään) joten tämä Siivoussaippua oli oiva jatke kokeilemilleni tuotteille. 

Siivoussaippuaa kun voi käyttää kodin kaikille koville pinnoille mutta myös herkille tekstiileille kuten nahalle, silkille ja villalle. Sopii tämä myös meikkisiveltimien pesuun. Ihon tai karvaturrien pesuun tätä ei kuitenkaan tule käyttää sillä se on pesuteholtaan huomattavasti vahvempaa kuin esimerkiksi tavallinen Marseillesaippua. Siivousaippua on kyllä tehty Marseille saippuareseptiä mukaillen mutta tässä Saaren Taika Siivoussaippuassa ei ole palmuöljyä raaka-aineena.

Siivoussaippuaa on kahdessa koossa (120 g ja noin 300g) ja useammassa tuoksuvaihtoehdossa. Tuotteen pohjana on kaksi öljyä, jotka ovat: Sodium olivate ja sodium cocoate. Eli saippuoidut oliivi- ja kookosöljy. Perusversio on hajusteeton ja hinnaltaan 10,95 euroa ja esimerkiksi laventelinen 13,50 euroa.

Saippuaa voi käyttää sellaisenaan (esimerkiksi hankaamalla vaikeisiin ruokatahroihin vaatteissa, toimi tuoreeltaan kuningatar-sose tahraan, testattu on) tai tätä voi raastaa valmiiksi purkkiin esimerkiksi pyykinpesua varten tai raastaa suoraan suihkepulloon ja lantrata vedellä jolloin saa kätevästi yleisputsarin nestemäisessä muodossa. Uskoisin että raaste+puhdas vesikombo säilyy hyvänä suihkepullossa ainakin pari viikkoa ja sen verran pullo meillä kestää käytössä. 

Käytän tätä ihan kaikkeen siivoukseen. Etenkin keittiössä kaikille pinnoille ja yksittäisille astioille tarvittaessa, tahmaisten kädenjälkien siivoamiseen peilistä, ovista ja kahvoista (lista tahmatassuisista kohteista jatkuu loputtomiin) sekä myös vessan lavuaarin ja pöntön viikkosiivouksiin. Myös lattiat olen kertaalleen tällä pessyt eikä moitetta ole esittää. Aivan loistavasti tällä on lähtenyt pikkuemännän syöttötuolista maissinaksu- ja puurosotkut. Nehän tunnetusti pitää hitsata irti alustastaan kuivuttuaan. No eipä tarvitse enää.

Jos kaipaat lisätietoja ja ennen-jälkeen kuvia niin kurkkaa blogi Kotisaaressa.fi.

Saaren Taika valmistaa Siivoussaippuan lisäksi myös pyykkietikkaa, imurointipuuteria mutta myös tuotteita iholle ja hiuksille, niistä itselläni ei vielä ole kokemusta. Luultavasti tulee nekin testattua jossain välissä. Sen verran hyvin Siivoussaippua sai minut vakuutettua. Plussaa myös kotimaisesta käsityöstä.

Ps. Omat saippuat ostin täältä (Hoitola ja maalaispuoti Emerald). 


Joko teillä on kokeiltu Siivoussaippuaa?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti