tiistai 22. tammikuuta 2019

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% kuorintaseerumi

Tilasin tämän kuorintaseerumin sillä ihoni kaipasi kuorintaa, mutta rakeiset kuorinnat tuntuivat olevan iholle liikaa. Tätä kuorintaseerumia kuvaillaan ihoa tehokkaasti kuorivaksi, mutta vähäisellä ihoärsytyksellä. Kuulostaa lupaavalta.

Ihon kemiallisessakuorinnassa käytetään joko AHA-, BHA- tai PHA-happoja. Maitohappo kuuluu ensimmäiseen ryhmään eli Alpha Hydroxy Acideihin, joihin myös toinen ehkä tunnetumpi kuorintahappo, glykolihappo kuuluu. Maitohapon kerrotaan olevan glykolihappoa hellävaraisempi iholle. The Ordinaryn maitohapposeerumia on saatavilla myös 5%-versiona. Itse aloitin rohkeasti 10% -vahvuudella.

Nimensä mukaisesti tässä vegaanisessa seerumissa on 10% maitohappoa ja 2% ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Lisäksi mukana kerrotaan olevan Tasmannia lanceolata -kasvista saatavaa uutetta rauhoittamassa ärtynyttä ihoa. Kemiallinen ihonkuorinta kun monesti saattaa iholle aiheuttaa jonkinasteista ärsytystä. Kyseinen kasviuute myös värjää seerumin ja riippuen käytetyn kasvin alkuperästä ja keräysajankohdasta, saattaa eri seerumipullojen sävyissä olla eroja vaikuttamatta seerumin tehoon/käyttökelpoisuuteen. Eli älä ihmettele jos kahden voimassa olevan eri seerumipullon välillä olisi sävyeroja.

Vaikka kerroin edellä kuinka maitohappo on glykolihappoa hellävaraisempi, niin tätä tuotetta ei tule käyttää herkällä tai rikkoutuneella/hilseilevällä iholla eikä myöskään silmien lähellä. Itse olen toki atoopikkona myös herkkäihoinen, mutta päätin antaa tälle kuorintaseerumille mahdollisuuden sen hyvien arvostelujen takia. Omalla iholla huomasin poskipäillä ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pientä kihelmöintiä muutaman minuutin ajan. Seuraavilla kerroilla sitä ei enää tapahtunut.

Myös aurinkosuoja tulee muistaa kemiallisen kuorinnan jälkeen sillä "uusi iho" on paljon herkempi palamaan, joka taasen lisää ihon kantokuormaa entisestään. Eli muistakaa aurinkosuoja. Suojaa tulisi käyttää ainakin viikko kuorinnan jälkeen. Toki ihon hyvinvoinnin kannalta aurinkosuoja kannattaa ottaa osaksi rutiinia päivittäin.

Seerumia voi käyttää ohjeen mukaan kerran päivässä (mieluusti iltaisin) mutta itse en näe järkeä kuoria ihoa joka päivä. Kerran viikossa olen itse käyttänyt aluksi ja sitten pidentänyt käyttöväliä. Aluksi tuntui että iho kaipasi enemmän kuorintaa mutta kun sain kaiken "vanhan ihon" pois, alkoi ihohoitotuotteet imeytyä ihoon ihan eri tavalla ja iho alkoi näyttää heti paremmalta. Kerran kuussakin voisi olla hyvä väli kuorinnoille. Tätä Ordinaryn seerumia voi halutessaan laimentaa toisilla tuotteilla, esimerkiksi itsellä on käytössä myös The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 tuote. Itse lähtisin ehkä tällä laimentamaan maitohappokuorintaa jos tarvetta olisi. Lactic Acid 10% + HA 2% on itsessään hyvin vesimäinen eli levityksen kanssa saa olla varovainen ettei tuotetta päädy silmään vahingossa.

Kuten jo mainitsin niin ensimmäisellä kerralla huomasin pientä kihelmöintiä poskilla, mutta sen jälkeen en mitään. Iho sen sijaan on aamulla ihanan pehmeä ja eloisan näköinen. Etenkin nyt kun takana on jo useampi kuorintakerta. En ole käyttänyt juurikaan meikkivoidettakaan arkisin sillä iho ei ole sitä kaivannut, vain pientä peitevoidetippaa siellä täällä. Otsallani on edelleen hormoninäppyä mutta niihin tilasin toisen The Ordinaryn tuotteen kokeeksi. 

Olen lukenut tästä monia postauksia ja kokemuksia. Toiset ovat saaneet paljon apua esimerkiksi aknen aiheuttamiin arpiin silottaen ihonpintaa. Toisilla tuote on pahentanut aknea. Eli kuten aina, kaikki tuotteet ei sovi kaikille. Tämä on kuitenkin rahallisesti pieni investointi kokeeksi jos kaipaa ihonhoitorutiiniinsa AHA-happokuorintaa. 30 ml pipettipullo maksaa elevenillä kirjoitushetkellä 7,80 euroa. Avattuna tuote säilyy 12kk ja itselleni olen hankkinut jo uuden odottamaan vanhan pullon loppumista.


Oletko sinä kokeillut kemiallisia kuorintoja kotona tai kauneushoitolassa?The Ordinary kuorintaseerumi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti