tiistai 25. maaliskuuta 2014

Impala Cuticle Remover

Kynsinauhojen siistiminen. Siinäpä mukava homma tehdä tv:tä katsellessa, mutta se tulee tehtyä aivan liian harvoin. Onneksi apuun rientää kaiken maailman apulaiset, kuten tämä Cuticle remover. Ai mikä? No kynsinauhoille siveltimellä siveltävä aine, joka poistaa tuon kuolleen ylimääräisen kynsinauhan kynnen päältä. Tiedättehän sen pitkälle kynnen päälle kasvavan ihon? Itse huomasin geelikynsien ottamisen jälkeen että tämä olisi lisääntynyt kohdallani. Sattumaa tai ei niin, mutta cuticle removerit ovat tulleet jäädäkseen luokseni.

Mihin nämä poistajat sitten perustuu? Yleensä vaikuttavana aineena on potassium hydroxide (kaliumhydroksidi),  Sodium hydroxide (natriumhydroksidi) tai muu korkean Ph:n omaava aine, joka tavallaan pehmentää ja nostaa kuolleen ihon eli irrottaa kynsilevyn päälle kasvaneet kynsinauhat. Tämä usein valkoiseksi muuttunut töhnä sitten poistetaan kynsinauhojen työntäjällä (usein metallinen apuväline) tai appelsiinipuutikulla. Suurimman osan työstä tekee kuitenkin tämä poistaja-aine. Lopuksi kädet on pestävä huolellisesti.

Impalan versio sisältää myös kuorivia rakeita. On kuitenkin tärkeää ettei ainetta pääse iholle kynnen viereen. Tältähän ei kokonaan voi välttyä, mutta ei kannata tahallaan sitä koko sormelle lotrata. Miten homma toimii käytännössä? Itse sivelen aineen ja annan vaikuttaa 10-15min, sitten aloitan työntelyn ja kevyen kaapimisen metallisella kynsinauhantyöntimellä (onkohan tähän olemassa joku järkeväkin nimi??). Kun olen mielestäni valmis, niin lopuksi suoritetaan perusteellinen käsien pesu ja lotraus kunnon kerros käsirasvaa. Valmista on. Kynsilakkakin näyttää taas paremmalta.

Kuinka usein sinä hoidat kynsinauhat kuntoon?


Impala_cuticle_remover

4 kommenttia:

 1. Mulla on Nfu Oh:n cuticle remover, mutta tää Impala kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, kun siinä on kuorivia rakeita seassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole testannut vielä muita, etten osaa sanoa onko kuorivista rakeista mitään hyötyä käytännössä. Pitääkin testailla. :)

   Poista
 2. Aivan liian harvoin. Mulla on vielä tosi lyhyt kynsipeti, et jos on lyhyet kynnet, ne näyttää vieläki lyhyemmiltä. Kynsinauhojen siistiminen tois pituutta niihinki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhtiliikkeen aika siis. Mulla olis sama juttu vartalovoiteiden kanssa.... :)

   Poista