torstai 16. joulukuuta 2010

I see red

Kaikki suoraväreistä kiinnostuneet! Tässäpä vielä postaus teille. Jos taasen suoravärit ei kiinnosta niin tämän voitte skipata..
Suoravärit eivät sisällä hapetetta eli ne ovat hiuksille hellävaraisempia verrattuna markettien ja kampaajien (hapetteita sisältäviin) hiusväreihin. Suoraväri peseytyy pois hiuksista, yleensä noin 8-12 pesun jälkeen. Mutta tämäkään ei ole mikään kiveen hakattu fakta. Esimerkiksi pinkki raita kaverin blondatussa tukassa kesti huomattavasti pidempään kuin sen kahdeksan pesua, vaikkakin haalistuneena. Itselläni suoraväri alkaa pysytellä latvoissa noin neljännen värjäilyn jälkeen. Joten joka kerralla en laita suoraväriä koko tukkaan, vaan ainoastaan juurikasvulle. Toki haalistumista tapahtuu latvoissakin ajan saatossa. Itse laitan noin joka 2.-3.kerta koko tukkaan värit muhimaan.

Suoravärein ei voi vaalentaa omaa hiusta, mutta niiden avulla hiuksistaan voi taittaa esimerkiksi keltaisuutta (esim. blondatut hiukset). Oman hiuksen tulisi olla mahdollisimman vaalea, etenkin halutessa kirkkaita sävyjä. Itse omaan kokemusta lähinnä punaisista sävyistä. Mutta sävyjähän on valittavana keltaisesta siniseen...
 
Oman tukan kunto vaikuttaa siihen kuinka suoraväri tarttuu hiukseen. Väri kiinnittyy ainoastaan hiuksen pinnalle suomukerroksen päälle. Jos tukka on liian hyvässä kunnossa, ei väri pääse tarttumaan suomuihin vaan liukuu pois. Tässä kohden huonokuntoisempi tukka on hyvä juttu. Itse omaan karhean hiuslaadun.

 Olen tilannut omat värini suoraan Renbowilta eli täältä.
Yksi Crazy colorpullo sisältää 100ml väriä ja sillä värjään itse kerran tai kaksi riippuen laitanko värin koko tukkaan. Hintaa pullolle on neljä puntaa ja neljän pullon pakkauksen saa hintaan 12£. Postikuluja ei tule. Mielestäni hyvin  edullinen paikka ostaa. Toimitus on mielestäni nopea. Itse tilasin 26.11 ja paketin hain 7.11 postistani. Tuotteet oli hyvin pakattuna eikä mikään pullo ollut vuotanut. Kerran sain hieman vuotaneen pullon, mutta en jaksanut siitä valittaa kun muut pullot olivat kunnossa eikä väriä ollut mennyt teelusikallista enempää. Mutta jos haluat ostaa Suomesta niin itse olen Cybershopista ostellut. Webshoppiin pääset tästä.

Omasta värjäys-sessiosta voitte lukea aiemman postauksen täältä. 
Aiempi postaukseni suoraväreistä tässä. Loppuun vielä kuvatus allekirjoittaneen tukasta joulukuussa 2010.Todella salaperäinen kuva  ;D

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Aivan sattumalta eksyin blogiisi. Olen usein ihmetellyt, mitä nuo suoravärit ovat, mutta selvensit asian hyvin.
  Kerroit, että vaalennetuista hiuksista voi poistaa keltaisuutta suoraväreillä.
  Miten se tapahtuu ja minkälaisella sävyllä? (Oletettavasti violetilla tms.?) Tuntuu hurjalta, että laittaisi VÄRIÄ poistamaan keltaisuutta. Itselleni tulee ensimmäisenä pelko, että koko kuontalo muuttuu siniseksi/violetiksi...

  Kertoisitko tarkemmin tästä. Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Keltaisen vastaväri on violetti eli lisätään tavalliseen hoitoainemäärään pieni määrä violettia suoraväriä ja sekoitetaan kunnolla. Mitään tarkkoja määriä en osaa sanoa. Suosittelen suojakäsineitä tässäkin puuhassa. Vaikutusaikana uskaltaisin itse pitää vain alle minuutin aluksi ettei tukasta tule sinertävä. Tämän käsittelynhän voi tehdä uudelleen tukan kärsimättä.

  Keltaisuuden poistosta on hyvä keskustelu Juurikasvussa eli :

  http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=972.225

  Toivottavasti sait edes jotain apua tästä? =)

  VastaaPoista
 3. Kiitokse tulevat myöhässä..., mutta todellakin iso kiitos neuvoistasi!
  Luen tarkemmin kokemuksista ja ohjeista tuolta Juurikasvusta. En varmaan olisi löytänyt ketjua ilman apuasi.

  VastaaPoista