maanantai 9. huhtikuuta 2018

Caca Rouge - Lushin oma graalin malja punapäille

Blogissa on aiemminkin hennailtu ja tässä uusi postaus liittyen siihen touhuun. Kokeilin nimittäin Lushin omaa hennaa sävyssä caca rouge. Eli se punainen sävy - näitähän on tarjolla neljä eri vaihtoehtoa mustasta ruskeaan. Tämä valitsemani on se perinteinen kuparisen punainen hennan sävy, joka itselleni on mieluisin näistä vaihtoehdoista.

Olen kirjoitellut blogissani aiemmin hennauksesta esimerkiksi tässä ja tässä. Kurkkaa nämä postaukset jos hennaaminen alkoi kiinnostamaan. Pikaisesti kerrattuna henna on luonnollinen vaihtoehto värjätä hiuksia. Hennalla ei pysty vaalentamaan sävyä, esim. mustasta vaaleaan (siihen ei taida vielä olla luonnonmukaista nopeaa keinoa kehitettynä vielä). Henna sekoitetaan yleensä kuumaan/lämpimään veteen (ohjeesta riippuen) ja sekoitetaan tahnaksi tai lähinnä jogurtin kaltaiseksi koostumukseltaan. Vaikutusaika riippuu valmistajan ohjeista vaihdellen 1-3 tuntia. Hennan sävy kehittyy  värjäyksen jälkeen ainakin 24 tuntia eli se ei heti näy sellaisena miltä se tulee loppujen lopuksi näyttämään - ja se onkin taikamaista hennauksessa. Tämän postauksen hiuskuvat n otettu heti hennaamisen jälkeen hiusten kuivuttua eli väri syveni hieman yön aikana omalla kohdalla. Mutta aivan upea ketunpunainen sävy komeilee hiuksissa runsaan kiillon kera. Värin lisäksi hennahan hoitaa hiusta.

Erona muihin kokeilemiini hennoihin Lushin henna on kova kimpale. Normaalisti olen siis käyttänyt jauhemaista hennaa, joka sekoitetaan veteen. Tämä Lushin hennakin sekoitetaan kuumaan veteen, mutta punaisen hennajauheen lisäksi siinä on reilun kaupan luomukaakaovoita sekä erilaisia yrttejä viemässä huomiota pois hennan alkuperäisestä maallisesta tuoksusta. Ja tuoksut toimivat, se perinteinen hennan ominaistuoksu ei valtaa koko asuntoa värjäyksen yhteydessä. Eli Lushin henna saa lisäpisteitä perheemme kaksilahkeiselta tässä tapauksessa - hän kun aina valittaa hennauksen aiheuttamasta "hajusta".

Koostumus oli itselleni ensin hankala, en meinannut saada paloja pilkottua pieneksi joten niiden sulaminen otti aikaa ja jouduin hieman säätämään. Ensi kerralle ostan raastinraudan jolla voin hienontaa hennapalan jauheeksi. Muutoin värjäysoperaatio ei eroa muista hennavärjäyksistäni.

Tämä Lushin hennakimpale maksoi 23,95 euroa. Siinä on kuusi palasta, jotka voi hiusten pituuden mukaan puolittaa sopivan kokoisiin eriin. Omille, olkapäille yltäville hiuksilleni otin kolme palaa eli puolet koko levystä ja se määrä riitti hyvin koko pään hennaamiseen. Näin ollen värjäykselle tuli hinnaksi 11,75 euroa, joka on hivenen kalliimpi kuin jauheiden kanssa värjätessä. Toisaalta lopputulos kolmen tunnin vaikutusajalla oli niin upea, että hieman kalliimpi hinta maksoi itsensä takaisin, plus se että mies ei valittanut hennan tuoksusta ollenkaan. Se on lähes korvaamatonta! (minä kun en haluaisi enää kemikaalivärien kanssa leikkiä yhtään ja mies ei tunnu sietävän tätä hennan tuoksua sitten yhtään..)
Eli suuri kiitos  jälleen kerran Lush!


Onko muita hennailijoita ruudun siellä puolen?
 INC:
punainen henna (Lawsonia inermis), reilun kaupan luomukaakaovoi (Theobroma cacao), tuore luomusitruunamehu (Citrus limonum), jauhettu rosmariini (Rosmarinus officinalis), neilikkaöljy (Eugenia caryophyllus), citral, eugenol, geraniol, citronellol, limonene, linalool, hajuste (parfum)

 
Lainaan tähän suoraan Lushin sivuilta hennan käyttöohjeet, koska on turhaa kirjoittaa hyvin tiivistettyä tekstiä uudelleen. Alla oleva teksti  INCI:n kera on siis lainattu täältä.


Hennan käyttöohjeet


Tarvitset:

kumihanskat
muovisen hiussoljen, jolla pidät osan tukasta pois tieltä
kamman
muovikelmua tai suihkumyssyn
tummia pyyhkeitä
kattilan ja/tai kuumuutta kestävän kulhon
puu- tai muovikauhan sekoittamista varten
sanomalehtiä suojaamaan lattiaa ja ympäristöä.
(Ultrabalmia otsalle ja hiusrajaan)

Jos hennaa roiskuu lattialle tai pinnoille, pyyhi se HETI pois; muuten kohta värjäytyy.


Käytä näin

Laita paloiksi pilkottua, raastettua tai murennettua hennaa kulhoon, kaada sekaan kiehuvaa vettä, joka saa kaakaovoin sulamaan ja sekoita muutaman minuutin kuluttua kunnolla. Seoksen tulee olla sosemaista ja löysää, ranskankermamaista. Voit myös lisätä tilkan vettä tai oliiviöljyä levittyvyyden parantamiseksi. Aseta henna- astia suurempaan kattilaan, joka on täytetty kuumalla vedellä. Näin henna pysyy lämpimänä. Lopputulos on sitä parempi, mitä lämpimämpää henna on. Hennan pitää olla kuumaa levitettäessä, mutta varo polttamasta päänahkaasi! ÄLÄ LAITA HENNAA MIKROON! Älä myöskään anna hennan olla kosketuksissa metallin kanssa. Jotkin metallit saattavat vaikuttaa sävyyn.

Laita halutessasi Ultrabalmia tai Ultra Blandia hiusrajaan, niin henna ei tahraa otsaasi. Levitä hennaa kumihanskat kädessä puhtaisiin kuiviin hiuksiin alue kerrallaan juuresta aloittaen. Kannattaa aloittaa levitys niskasta. Kokoa pidempi tukka ”mytyksi” pään päälle ja kiedo lopuksi hiukset muovikelmuun, jolloin väristä tulee punaisempi, tai anna niiden olla ilman kelmua, jolloin lopputulos on ruskeampi. Anna hennan vaikuttaa hiuksissasi 1-3 tunin ajan. Intensiivisen värin saamiseksi voit myös pitää seoksen hiuksissasi yön yli, kunhan muistat suojata lakanat yms. Pese shampoolla, huuhtele ja kuivaa.

Jos et jostain syystä pidä väristä (koska et tehnyt suortuvatestiä, kuten neuvoimme), älä yritä vaalentaa lopputulosta, koska vaalentaminen avaa hiussuomut jolloin henna imeytyy syvemmälle ja on entistä vaikeampaa poistaa. Henna voi vähentää permanenttiaineen tehoa. Jos haluat sekä hennan että permanentin, tee jälkimmäinen ensiksi ja värjää hiukset vasta sitten. Saat hiuksiin todella syvän värin, jos käytät hennaa usein. Kokeile sävyttää hiuksiasi kolmena päivänä peräkkäin: saat ihanan kiillon, joka kestää viikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti