torstai 5. huhtikuuta 2018

Aquis Kasvojen Puhdistusliina

Sain mahdollisuuden päästä kokeilemaan Aquis kasvojen puhdistusliinaa. Sain nimittäin liinan kokeiltavaksi viime vuoden I Love Me-messuilla. Päätin ensin viskata vanhat kuluneet (hyvin käytetyt) musliiniliinani pois ennen tämän testaamista (konmaritusta havaittavissa tässäkin taloudessa).

Puhdistusliinan idea on vastaava kuin tunnetummassa MakeUp Eraser-liinassa, eli kyseessä on meikin-/kasvojenpuhdistusliina, jota voi käyttää uudelleen kerta toisensa jälkeen. Tämä on ekologinen vaihtoehto vanulapuille.

Liinan kerrotaan olevan valmistettu ns. Aquitex materiaalista (80% polyesteria, 20% nylonia). Liinan voi käytön jälkeen pestä pesukoneen hienopesussa 40 asteessa (HUOM huuhteluainetta tai valkaisuainetta ei pesussa saa käyttää ettei liinan ominaisuudet katoa!). Myös kuivausrummussa kuivaus keskilämmöllä onnistuu. Jos liinassa ei ole meikkijäämiä tms., niin sen voi pestä esimerkiksi beautyblenderien tapaan nestesaippualla ja lämpimällä vedellä käytön jälkeen ja ripustaa ilmavasti kuivumaan seuraavaa käyttökertaa odottamaan. Itse pesin liinaa viikolla Rabbit Maman avokadoöljysaippualla ja hyvin lähti vedenkestäväkin ripsivärin sotku liinasta pois jälkiä jättämättä. Myös ns. marseille-saippua on toiminut yhtä hyvin kokeilussa.

Liina lupaa puhdistaa ja kuoria samalla ihosi hellävaraisesti. Liinan kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Jolien verkkokaupan sivuilla liinasta kerrotaan seuraavasti:

"Ylellisen pehmeä, hellävaraisesti puhdistava ja kevyesti kuoriva liina yltää syvälle ihohuokosiin puhdistaen ja kirkastaen kasvojen ihon. Poistaa tehokkaasti meikin, epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut. Sopii myös silmänympärysalueelle. Säännöllinen käyttö auttaa pitämään ihon pehmeänä ja saa sen hehkumaan"


Liina käytetään seuraavasti: liina kastellaan lämpimässä vedessä ja siitä puristetaan pois ylimääräinen vesi. Tämän jälkeen voit pyyhkiä kasvoilta käyttämäsi puhdistusaineen (emulsio, voide, öljy). Voit käyttää esimerkiksi aamuisin pelkkää liinaa ihon puhdistukseen.

Verrattuna vanhaan musliiniliinaan tai konjac-sieneen:
 • liina on ihanan pehmeä heti alusta saakka, sitä ei tarvitse liottaa vedessä saadaksesi siitä pehmeän iholle.
 • konjac- sieneen verrattuna liina on pidempi-ikäisempi, itsellä sienet kestävät aktiivisessa käytössä  hyvänä noin parisen kuukautta. Liinat saattavat kestää vuosia ja vuosia... ainakin aiemmat musliiniliinani palvelivat todella pitkään käyttökelpoisina. Kunhan muistaa pestä ne aika ajoin koneessa!
 • mikä parasta; tämän liinan kanssa et välttämättä tarvitse puhdistustuotetta ollenkaan

Liina on sopinut omalle atooppiselle (tällä hetkellä hyvässä kunnossa) iholleni hyvin. Se ei tunnu kuorivan liikaa eikä liinaa olekaan tarkoitus painaa tai hangata iholla tarpeettomasti! Itse olen käyttänyt tätä monikäyttöisen Olivia Klein Oil Wash intiimiöljyn tai maitomaisen putsarin kanssa ja hyvin toimii!

Liinaa voi tosiaan käyttää myös pelkästään meikin poistoon eli ilman puhdistustuotteita. Kokeilin tätä myös vedenkestävän ripsivärin kanssa ja yllätyin positiivisesti. Silmämeikki katosi vaikka epäilin asiaa suuresti. Aluksi epäilin että ripsiini käyttämä risiiniöljy olisi voinut auttaa asiassa ja jätin sen iltaisin laittamatta. Silti seuraavana iltana aamulla laittamani mm. vedenkestävä ripsiväri (MiYo Waterproof) lähti hyvin. Eikä silmiä tarvinnut hinkata liinalla. Kostutin sen vain lämpimällä vedellä ja pidin hetken ripsien päällä kunnes kevyesti "vedin" sillä silmämeikin pois. Eli tämä liina tosiaan käy yksinäänkin meikinpoistajana esimerkiksi reissussa jos satut huomaamaan unohtaneesi ihonpuhdistustuotteen kotiin tai kauppaan.  Itse olen kuitenkin ihastunut tuohon Olivia Kleinin öljyiseen puhdistajaan sen jättämän ihotuntuman johdosta ja tällä liinalla öljyn ja lian poisto iholta käy käden käänteessä.

Liinan mukana tulevaa myyntipakkausta voi muuten käyttää käytetyn kostean liinan säilytyspussina esimerkiksi juurikin matkalla tai vaikka uimahallireissulla. Silloin mahdollisesti kostea liina ei kastele laukun muuta sisältöä. Liina tulee kuitenkin muistaa kuivattaa ilmavasti heti mahdollisuuden tullessa. Liinan kulmassa on pieni lenkki (pesulappu) josta sen voi ripustaa vaikka kylpyhuoneen naulakkoon roikkumaan.

Oma käyttökokemukseni mukaan liina on oiva apu ihonpuhdistuksessa ja erinomainen matkakumppani jos haluat matkustaa kevyesti. Suosittelen lämpimästi. Voit ostaa oman liinasi esimerkiksi Jolien verkkokaupasta. Myös Aquis Finlandin verkkokaupasta saat liinan samaan 15,50 euron hintaan. He tarjoavat vieläpä ilmaisen toimituksen kaikkialle Suomeen. Itselleni tämä jää vakiokäyttöön ja tulen hankkimaan aikanaan uuden liinan tämän tultua tiensä päähän - milloin se sitten tapahtuukin.


Millaisia kokemuksia teillä on vastaavista ihonhoidon apulaisista? Oliko tämä liina tai brändi entuudestaan tuttu? (itselleni kyseessä oli nimittäin ihan uusi tuttavuus!)


*Liina on saatu blogin kautta testiin. Mielipiteet ja käyttökokemukset silti omiani. En saa linkkien klikkaamisesta mitään eli tämä ei ole maksettu mainos. Ainoastaan erittäin tyytyväinen kokeilija/käyttäjä. :)2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä jutusta 🙂 Oli erityisen kiinnostavaa lukea AQUIS kasvoliinasta verrattuna musliiniliinaan ja konjac-sieneen. Kiinnostuin myös Olivia Kleinin monikäyttöisestä öljystä. Pitääpä hankkia se ja kokeilla sitä liinan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jutusta oli hyötyä :)

   Jos muistat niin palaathan kertomaan oman kokemuksesi liinasta yhdessä tuon OK-öljyn kera? :)

   Poista