lauantai 31. toukokuuta 2014

Operaatio hennaus

Tässä hennaamisen salat pähkinänkuoressa:

1.) Henna valmistellaan värjäystä edeltävänä päivänä. Hennajauhe kaadetaan kulhoon veden (ja esim. sitruunamehun) kanssa ja sekoitetaan huolellisesti kunnes saadaan puuromaista vihreää velliä. Peitetään velli esim. elmukelmulla pintaa myötäillen ja annetaan seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.

2.) Suojaa kaikki pinnat joille hennaa et halua. Henna saattaa värjätä herkät pinnat lopullisesti. Kokemuksesta voin kertoa että hennaaminen on usein todella sotkuista puuhaa, etenkin jos seos jää vähänkin liian kosteaksi. 

3.) Sekoitetaan levännyttä seosta ja lisätään vettä jos puuro tuntuu liian paksulta tai kuivalta. Kaikki kokkareet on hyvä saada pois eli sekoita ja sekoita kunnes saat tasaisen massan. Muista suojata kädet kumihanskoin ja työympärystä myös.

4.) Aloitetaan levittäminen ja muista levittää hennaa runsaasti. Tarkoitus on että hiukset uivat hennassa. Kun kaikki hiukset on hennan peitossa ja vaikka päälaella nutturalla, on aika peittää koko komeus esimerkiksi elmukelmulla tai muovipussilla. Päälle kannattaa kietaista pyyhe. Lämpö edistää tarttumista hiukseen ja vaikutusaika samoin. Minimivaikutusaika on tunti mutta itse olen jopa nukkunut hennapuuro päässä. Itse saatan sulloa hiusten ja kelmun väliin talouspaperia sillä usein henna lähtee valumaan niskaa pitkin...

Ylijääneen hennaseoksen voit pakastaa eli älä heitä roskiin jos kokkailit liikaa vihreää velliä.

5.) Seuraavaksi huuhdotaan hiuksista puurot pois. Hyvänä kikkana on levittää halpaa hoitoainetta runsaasti hiuksiin auttamaan takkujen selvittelyä ja tekemään hennapuurosta emulsiomaista. Muista huuhtoa lattia ja seinä vielä huolellisesti suihkuttelun jälkeen.

Hiusten lopullinen väri asettuu parin päivän jälkeen eli lopullinen sävy ei ole se jonka ensimmäisenä peilistä näet. Malta vain odottaa. Heinän tuoksu katoaa viikossa, mutta jos olit nokkela niin heitit hennapuuroon valmistusvaiheessa eteerisiä öljyjä....

Tässäpä tämä pikaisesti kerrottuna. Nousiko kysymyksiä esiin?

20140529_162249
Kuvassa hennaamiseen tarvittavia asioita.

2 kommenttia:

  1. Ois kiva nähä ennen ja jälkeen kuvat tästä operaatiosta. :)

    VastaaPoista
  2. Voisin seuraavasta ottaa kun tällä kuvauskerralla laitoin vain tyveen hennapuurot. Pakko vetää koko tukka ennen kesälomia joten pidetään toive mielessä. :)

    VastaaPoista