torstai 25. huhtikuuta 2019

Cattier Paris savinaamio kuivalle iholle

Ranskalainen Cattier Paris on blogissani ollutkin jo esillä tuotevinkkien joukossa. Cattier Parisin "erikoisuutena" on käyttää savea kosmetiikkatuotteissa. Sen tuotteiden pohja perustuu ranskalaiseen saveen eri muodoissaan. Tänään esittelen tämän savinaamion joka on suunniteltu kuivalle iholle hoitamaan, rauhoittamaan, virkistämään ja puhdistamaan epäpuhtauksia iholta. Tuotteella on ECOCERT-sertifikaatti.  Cattier Parisin savinaamiot ovat omia suosikkejani savikasvonaamioiden joukossa. 100ml naamio maksaa noin 7-8 euroa riippuen ostopaikasta.

Naamion kerrotaan sisältävän luomulaatuista taikapähkinävettä, jojobaöljyä sekä tietenkin savea. Naamio sisältää sekä keltaista että valkoista savea. Eri värisillä savilaaduilla kerrotaan olevan erilaisia vaikutustapoja. Esimerkkinä;

  • valkoinen savi on ihoa ns. detoxifying eli poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia
  • vaaleanpunainen savi on rauhoittava (soothing)
  • keltainen savi on ihoa uudistava (revitalising)
  • vihreä savi on ominaisuuksiltaan imukykyisin (absorbent)

Naamiota tulee levittää meikistä puhdistetuille kasvoille suht paksu kerros silmänympärysihoa välttäen ja antaa vaikuttaa noin 10 minuttia. Naamion ei saa antaa kuivua eli voit tarvittaessa pitää sitä kosteana suihkuttelemalla sen päälle esimerkiksi kasvovettä tai hoitosuihkeita. Vaikutusajan päätteeksi naamio poistetaan iholta lämpimän veden avulla. Itse käytän poistossa usein apuna vielä musliiniliinaa tai esimerkiksi konjak-sientä. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 krt viikossa. Itse yritän muistaa edes kerran viikossa naamioida kasvoni iltaisin.

Käytön jälkeen kasvot ovat pehmeän puhtaan oloiset, mutta oma iho kaipaa usein välittömästi savinaamion jälkeen kosteutusta. Kasvosuihke- ja voide ovatkin ihania levittää kasvonaamion jälkeen iholle. Ne tuntuvat imeytyvän ja levittyvän iholle supernopeasti.

Kasvonaamiopäivät tai siis itselläni illat ovat arjen pientä luksusta. Erilaisia naamioita voi muuten yhdistellä kasvoilla tarpeen mukaan, esimerkiksi kasvojen T-aluella voi olla syväpuhdistavampi naamio vaikuttamassa ja herkillä poskien alueella vaaleanpunaista savea sisältävä hellävaraisempi naamio. Multitaskaaminen on naamiopäivissäkin sallittua ja jopa suositeltavaa.


Cattier Paris kasvonaamio


1 kommentti: