torstai 28. marraskuuta 2013

Vuohenkarvaa ja koliikkivauvoja - asiaa siveltimistä

Kaksi sanaa jotka jäivät eniten mieleen Duroyn esittelystä Hämeenlinnan miitissä. Ensinnäkin vuohenkarva siitä ettei Duroyn luonnonkarvaisten siveltimien vuoksi tapeta eläimiä, vaan karvat ovat ylijäämää eläimistä jotka ovat jo muutoin hyödynnetty tavalla tai toisella. Itse olen pitkään ollut kasvissyöjä enemmän tai vähemmän- nykyään syön kyllä kalaa. Possut, kanat ja muut navetan sekä metsän eläimet saavat puolestani jäädä kaupan hyllylle ostosreissulla. Ymmärrän silti heitäkin jotka eivät halua aitoja siveltimiä vaan valitsevat synteettisen materiaalin. Duroyn esittelijä Tipi kyllä osasi esittää asian niin hyvin että minäkin aloin pohtimaan siveltimien eettisyyttä uudelleen. Mutta valinta on jokaisen oma.

Miten koliikkivauvat sitten liittyvät siveltimiin? Noh, Duroy oli lahjoittanut siveltimiään koliikista kärsivien vauvojen sivelyyn ja tämän seurauksena vauvat olivat rentoutuneet koliikki särystä huolimatta. Sen enempää en osaa koliikista tai vauvoista teille kertoa. Sen sijaan voisin esitellä hieman Unelma-nimistä sivellintä jotka Tipi meille esittelyn jälkeen lahjoitti. 

Unelma on tutun näköinen kaikille jotka ovat lukeneet Kicksin BB-siveltimestä. Minäkin samaisesta siveltimestä hypetin tässä postauksessani. Unelma on vain hieman lyhyempi ja tiiviimmän tuntuinen. Unelman karva on synteettistä eli karva on keinotekoisesti valmistettua.


sivellin3
Edessä Duroyn Unelma, taustalla Elfin Stipple Brush.


Olen käyttänyt Unelmaa Lily Lolon mineraalimeikin työstämiseen ja se toimii  hommassa suhteellisen hyvin. Tosin itse haluan että mineraalimeikkiä sukeltaa siveltimeen jotta sitä vapautuu hiljalleen kasvoille. Unelma tuntuu antavan meikin liian nopeasti kasvoille ja ensimmäisillä kerroilla sain aikaa meikkipilven pöllähdyksen joka laskeutui mustalle työpaidalleni aamulla. Käyttäjässäkin saattoi olla vikaa. Työskentely Unelman kanssa toteutetaan pyörittäen sivellintä iholla, aivan kuten kabukien kanssa mineraalimeikkiä työstetään.
 En ole Unelmaani vielä kokeillut nestemäisen tuotteen kanssa. Luulen että se toimii yhtä hyvin tuon Kicksin BB-siveltimen kanssa. Unelma ei ole aivan halpa, vaan maksaa noin 25 euroa. Mutta unelmista pitää välillä maksaa. Tämä kyseinen unelma on suhteellisen edullinen sellainen. Hyvin hoidettuna siveltimen ikä on pitkä.

Unelmaa käytännöllisemmäksi olen kuitenkin omassa käytössäni kokenut kuvissakin vertailun vuoksi näkyvän Elfin Stipple Brushin, jolla hintaa kirjoittamishetkellä alle viisi euroa ELFin nettikaupassa. Tämäkin sivellin on synteettinen. Kyseinen sivellin on pitkä vartinen (tosin omastani on varsi irronnut metalli-osasta, liimaamalla sen korjaisi helposti, kuvassa vain tökätty kiinni varteen) Sivellin imaisee sisuksiinsa puuterimaisen tuotteen ja luovuttaa sitä hiljalleen iholle. Siveltimiä ja käyttäjiä on monelaisia ja kokeilemalla löytyy itselleen sopivin.

Millainen on sinun suosikki siveltimesi meikkivoiteen levittämiseen?


sivellin2sivellin1
Elf - Unelma

*Duroyn Unelma-sivellin saatu blogin kautta.

7 kommenttia:

 1. Mie käytän eniten Shiseidon meikkivoidesivellintä, sillä on helppo töpötellä ihohuokoset piiloon, Myös Diorin vanhempi sivellin on käytössä, mutta se tuntuu jotenkin tosi jäykkikseltä, kun on tottunut Shiseidoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa... Originaali josta kaikki tämä hypetys lienee lähtenyt liikkeelle. Meinasin sen ostaa, mutta Kicks laittoi omansa niihin aikoihin hyllyille. Pihinä tartuin siihen sitten. :)

   Poista
 2. Hehheh, listasta tulisi pitkä kuin....no, olen tekemässä aiheesta itseasiassa postausta, teksti on ollut valmiina jo tovin odottelemassa, että ehtisin editoida kuvat. Tosin kyseinen postaus käsittelee mineraalimeikkipohjan levitystä mutta on mulla meikkivoiteenkin levitykseen jokunen suti olemassa. ;-) Voisikin tehdä myös siitä aiheesta postauksen joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkkaathan tähän kun postaus ilmestyy? Seuraan kyllä Bloggerin kautta mutta en luota että saan kaikki ilmoitukset uusista postauksista. :D

   Ja arkistossa tosiaan muutama postaus mullakin odottamassa.... :P

   Poista
  2. Juu, linkkaan. Tosin se postaus tuntuu laajenevan ja paisuvan sitä mukaan kun saan kuvia editoitua ja on tässä muistunut mieleen pari kuvauksista unohtunuttakin sivellintä, että saas nähdä joudunko pilkkomaan postauksen useampaan osaan. ;-)

   Poista
 3. Lemppari meikkivoiteen levittämiseen on Duroyn Raili Hulkkonen (pitkä, punainen varsi) stippling brush. Mikä tää on suomeks? :D Skunkki? Se näyttää tolta sun elfiltä, karvat tasaisesti leikattuja ja harvassa. Tahtoisin vastaavan, mutta lyhyemmällä varrella!

  Mineraalimeikkiin lemppari on Everyday Mineralsin tasapäinen kabuki, joka näyttää ihan tolta Unelmalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös suomenkieliset käännökset monelle kosmetuotteelle hakusessa. Kun niistä usein puhutaan just englanniksi. :D

   Mun pitää ostaa uus kabuki. Entinen/nykyinen sanoo sopimustaan kovasti irti... :C

   Poista