perjantai 15. marraskuuta 2013

Kissoja postauksen täydeltä - harrastuksena vapaaehtoistoiminta

Olen suuri kissojen ystävä. Kotona tällä hetkellä neljä karvaturria ja aikaisemmin työpaikkanani oli löytöeläinkoti jossa hoivattavana runsaimmillaan reilusti yli sata kissaa. Kissojen hoivaaminen on siis jokseenkin tuttua puuhaa. Ja vieläpä oikein mukavaa sellaista. Ajattelin kertoilla hieman vapaaehtoistoiminnasta kissojen parissa ja heittää esille kuvia asukkaista - entisistä ja nykyisistä.

20130525_150448
 
 
Työskentelin 16kk löytöeläinkodilla entisellä asuinpaikkakunnallani ja virallisen työsuhteen päättyessä jatkoin vapaaehtoistyöntekijänä sekä yhdistyksen hallituksessa tähän syksyyn saakka. Kissakoti ja yhdistys jatkaa kulkuaan, mutta itse olen jättäytynyt sen ulkopuolelle tällä hetkellä. Kun avustuskohteeseen on yli sata kilometriä matkaa, en voi käydä auttamassa kovinkaan usein. Onneksi lahjoittaminen ja paikan tukeminen onnistuu kauempaakin. Vapaaehtoistyö osaltani jatkuu mutta ei niin aktiivisena.

1367151609337


Työ vapaaehtoisena kyseisessä paikassa on samaa kuin kotonakin. Hiekkalaatikoiden putsausta, tilojen siivousta, kissojen ruokintaa ja terveyden seurantaa. Tarvittaessa lääkintää ja syöttämistä. Luppoajalla voi leikittää kissoja ja tarpeen vaatiessa viihdyttää asiakkaita/vierailijoita. Apua kaivataa usein eniten viikonloppuisin. Jokaisen omien kykyjen mukaan jaetaan työtehtävät. Paras työkalu on kuitenkin iloinen ja positiivinen asenne. Työt oppii helposti uusikin kissojen ystävä.

Henkilökohtaisesti itse pidin eniten eristysosaston siivouksesta, ehkä koulutukseni puolesta koin sen mielekkäimmäksi. Mutta varsinaiset ilopillerit löytyvät usein yleiseltä puolelta, jossa kissoja liikkuu vapaana. Kissojen elämää on hauska seurata. Kissakoti toimii siis kotina ensisijaisesti löytökissoille, jotka odottavat uutta rakastavaa kotia. Se on paikkana mahtava, mutta mahtavempaa on kuulla entisen asukkaan löytävän uuden, oikean kodin itselleen.

1367153208480
 
Suosittelen vapaaehtoistoimintaa jokaiselle "ylimääräistä aikaa"  omaavalle, joka haluaa ilahduttaa muita ja saada uusia kokemuksia. Etenkin eläinten parissa hermot välillä lepää. Ne kun osoittavat tunteet ja tuntemuksensa suoraan mitään salailematta. Lisäksi palaute tulee usein reaaliajassa. Itsekin toivon pian pääseväni tekemään yhden siivouspäivän Kissakodille. Kissojen myötä toivotan kaikille mukavaa viikonloppua. Millaisia hyväntekeväisyyskohteita teillä muilla on? Harrastatko tai oletko harrastanut vapaaehtoistyötä?20120901_171216_Grunge
 
20120901_170533_Julia_Colornin
 
20130217_145004
Suosikkini.

6 kommenttia:

 1. Voi vitsit, en tiennykään en kissakoteja voi vapaaehtoisesti auttaa. :) Minäkin tykkään hirmusti kissoista, et voisin hyvin kuvitella auttavani silloin kun ei ole liiaksi omia juttuja.

  VastaaPoista
 2. Eristys on ankea, ei nää asiakkaita! :D Tosin siellä saa työskennellä keskeytyksettä. :) Linkkaa tää tonne naamakirjaan kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eristys on ankea oloiltaan mutta työskentely siellä on kivaa. :D

   Poista
 3. Hello! Käy checkaamassa blogini ja liity lukijaksi, jos tykkäsit :)

  http://beautythroughbrokenglass.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos kutsusta, minäpä käyn kurkkaamassa. :)

   Poista