perjantai 30. toukokuuta 2014

Väriä hiuksiin luonnollisesti - henna

Tilasin iHerbistä taannoin kasan hennapaketteja. Light Mountain natural hair color and conditioner nimeä kantava tuote on luonnonmukainen tapa värjätä ja hoitaa hiuksia. Olen kertonut hennailusta aiemminkin, mutta kerrataan tietoja hieman.

Tuhansia vuosia naiset ovat käyttäneet hennaa hiuksien hoitamiseen. Hiuksien lisäksi hennalla voi värjätä ihoa tai kynsiä. En puhu ulkomailla tarjolla olevista mustista henna-tatuoinneista, joista pahimmillaan saa erittäin rajun allergisen reaktion. Tarkista siis että purkissa lukee Lawsonia inermis. Henna on väriltään vihertävää ja usein jauhemaisessa muodossa.

Miten henna sitten toimii hiusten värjäämisessä? Värjääminen voi sikäli olla huono sanavalinta koska hennalla ei voi saada täysin uutta väriä hiuksiin. Eli et saa mustasta tukasta ruskeaa et edes muutosta blondista brunetteen. Se ennemminkin syventää olemassa olevaa sävyä. Tosin tarjolla on valmiita hennapaketteja punaisesta tummanruskeaan. Toki itsekin voi sekoitella omia keitoksia jos siltä tuntuu. Ainakin sitruunamenua, teetä, punaviiniä voi keitoksiin hämmentää mukaan väriä antamaan. Itse hämmennän mukaan usein sitruunamehua tai teetä.

 Alkuperäisesti hennan sävy on oranssinpunainen. Lopullinen sävy riippuu aivan hennattavan hiusten laadusta ja sävystä sekä hennan muhitteluajasta. Mitä vaaleampi hius sitä kirkkaampi ja selkeämpi hennan sävy niihin muodostuu. Mustassa tukassa henna ei anna sävyä, mutta hoitaa hiuspohjaa ja hiuksia luonnollisesti antaen niille upean kiillon.

Henna kerrostuu hiukseen eli useampi käsittely syventää sävyä ja vahvistaa hiusta. Kerrostamalla hennaa usein hiuksiin voi myöhemmin olla hankalaa vaihtaa hiusväriä. Vaalennusjauheetkaan ei vuosien hennailun jälkeen pure eli hennan joutuu kasvattamaan pois hiuksista. Muista tämä ennen hennaostoksia.

Henna säilyy parhaiten pakastimessa eli purkit pakkaseen vaan. Myös valmiiksi tehtyä ylijäävää seosta voi pakastaa. Itse välillä teen liikaa hennapuuroa, joten pakkasessa on välillä omituisia paketteja joita ei kannata tarjoilla vieraille syötäväksi.


Lisää hennasta voit lukea suomeksi täältä.

Hennailukokemuksia, anyone?
iHerb, henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti