lauantai 16. tammikuuta 2016

#EVEK ja päivän puhinat aiheesta #meikkaus

En tiedä kuinka tuttu juttu on Me Naisten talk show jonka kantaa nimeä #EVEK – Ei vois enempää kiinnostaa. Ohjelmaa kuvaillaan seuraavasti:

"Kolme sanavalmista naista. Päivän polttavimmat puheenaiheet. Ääntä, naurua ja miljoona mielipidettä. Me Naisten uusi talk show on täällä, eikä sitä pitele mikään."

Ei sinänsä mitään, ihan hauskaltahan tuo kuulostaa, mutta sitten satuin katsomaan jakson 11, jossa #meikkaaminen nousi esiin kevyen päivämeikin muodossa. Kolme sanavalmista naista päivittelivät kuinka pitkään kevyen päivämeikin tekeminen kestää ja millainen se on. Yksi panelisti kertoi pesevänsä rähmät silmistä ja kas päivämeikki on valmis. Heh heh, jos siinä ei käytetä yhtään meikkituotetta, miten se voi olla meikki? Tuntui siltä että jos käyttää useampaa kuin kolmea tuotetta, niin meikkaajan itsetunnossa pitää olla vikaa kun pitää itseään peitellä meikillä. Koko ajan keskustelussa käytettiin termiä kevyt päivämeikki.

En antanut tämän häiritä vaan jatkoin seuraamista sivu silmällä. Päästiin kohtaan jossa pohdittiin onko meikki kantajalleen vankila, pitäisikö "kevyeen Sofi Oksasen tyyliseen päivämeikkiin" sonnustautuneita kunnioittaa (ovat käyttäneet aikaansa itsensä ehostamiseen) vai sääliä (meikkaajan itsetunto on kiinni meikkauksen vahvuudessa)? Sääliä? Ihmistä joka meikkaa pitäisi sääliä? Miksi ihmeessä?

Naiset ja meikkaaminen on kestoväittelynaihe ollut pitkään ja jos tämä trendi jatkuu, niin tätä väittelyä käydään hamaan tulevaisuuteen saakka. Minusta pitäisi meikkaamisen ja meikkaajien antaa rauhassa kukoistaa ja tehdä niitä "20 minuutin kevyitä päivämeikkejään" jos siltä tuntuu. Toinen kuluttaa aikansa kirjan, elokuvan, keittiön, neulomisen tai kahvittelun merkeissä. Jotkut valitsevat meikkaamisen tai kynsilakat.

Minun päivämeikkini koostuu seuraavista tuotteista; meikkivoide tai bb-voide, luomivärinpohjustus, luomiväri, eyeliner, ripsiväri ja kulmakynä. Ehkä poskipuna tai aurinkopuuteri jos aikaa riittää. Aikaa tähän sutimiseen menee muutama minuutti, koska rutiinit on jo kohdillaan. Ymmärrän kyllä, että toisilla menee pidempään, mutta meikkaamiseen käytetty aika on jokaisen oma asia. Jos pohjatyöt (hyvä, lähes virheetön iho) tai rutiinit on kunnossa, ei meikkaamiseen mene aikaa, mutta jos siihen haluaa aikaansa käyttää, pitäisi sen olla yksilön oma valinta. En ymmärtää miksi tämä aihe piti nostaa esiin ohjelmassa alun perinkään? Ja ei, en älähdä kun kalikka osui omaan nilkkaan. Olen ollut monta viikkoa meikittömänä ja voin käydä kaupassa meikittä.

En naurahtanut kertaakaan aiheen käsittelyn aikana. Enemmän tuntui että meikkaavia naisia mollattiin oikein kunnolla. Panelisteilla itsellään oli kauniit meikit ja aikaa oli varmasti niihinkin käytetty hetken verran? Jotenkin tämä koko paketti toi mieleeni toisen ihokarvani ylös nostavan tv-ohjelman, nimittäin Äitien sodan. Ei, ei, ei. En edes lähde avautumaan aiheesta tässä. Huokaisten kysyn ääneen. Miksi naisten pitää vertailla ja kilpailla toisiaan vastaan? Milloin tämä trendi saadaan päättymään?

Päätän päivän puhinat tähän ja menen sonnustautumaan meikkiini, joka ei ehkä ole kevyt päivämeikki (itse asiassa minulle on), mutta ainakin se on minun omaa aikaani sen 5 minuuttia, mahdollisesti hieman pidempään kun on viikonloppu ja mies on kotona. Alla kuvituskuva eräästä meikistäni blogin alkuajoilta. Väreistä huolimatta meikki oli minulle suhteellisen kevyt, ei varjostuksia  tai korostuksia, kulmatkin vain hieman sudittu sinne päin.

Moni kauneusbloggaaja onkin käsitellyt meikkaamista blogeissaan, mutta kysyn teidän normaalin ns. kevyen päivämeikin sisältöä. Olenko sittenkin itse rankalla kädellä meikkaava ihminen?



8 kommenttia:

  1. Tähän oli aika hyvin kiteytetty miksi en katso mitään hömppökeskusteluohjelmia missä ovat naiset päivittelemässä asioita - naisjuttuja tai mitä tahansa (tähän en lue asiakeskusteluohjelmia).

    Ei vaan pysty.

    VastaaPoista
  2. Mies siisti eilen parran, leivitti kosteusvoiteen naamaan, laittoi tipan muotoilutököttiä hiuksiin ja valitsi päälleen yhden suosikkipaidoistaan. Tokaisin että kylläpäs näytät erikoishyvältä tänään, ja mies sanoi että nyt on erikoishyvä fiilis mennä töihin kun on "puunannut" itsensä oikein erityisesti.

    On kuulemma myös ihan eri fiilis istua päivä yliopistolla kun on laittanut itsensä "extrahyväksi" versus että nouset sängystä, peset hampaat ja puet kivat vaatteet päälle ja kampaat tukan. Koko päivän on silloin paljon skarpimpi kun on extrapuunannut itseään.

    ... Mutta käydäänkö silloin keskustelua että ko miehellä on huono itsetunto ja huono minäkuva? Kun puunaa tukkaa kuntoon, valitsee superkivat vaatteet ja siistii vaikka sen parran? Ei? Tekeekö mies sen vain tehdäkseen vaikutuksen naisiin tai muut miehet kateelliseksi? Ei?

    Auta armias kun nainen höylää jalkansa, laittaa kasvoille jotain ripsaria enempää, valitsee superkivat vaatteet ja puunaa vielä tukankin kuntoon. Lortto! Huomiohuora! Miestenmiellyttäjä! Huono itsetunto! Heikko minäkuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Naisia ja miehiä kohdellaan erilailla tässä(kin) suhteessa. Eikä muutosta varmaan ikinä tule. En usko.

      Mulle tuli mieleen taas sana arjen luksus. Mutta itsensä sukiminen joka tuo itselle mielihyvää ei pitäisi olla "luksusta". Ihmisten pitäisi tehdä enemmän itselle mielihyvää tuottavia juttuja, kuten itsensä laittamista. Jos se siis tuottaa mielihyvää itselle. ^^

      Poista
  3. Aaaahahahahhah joo. Voi että. Mulla voi mennä pelkkään ihan tavalliseen pohjameikkiin viisi tuotetta joten mun meikki vissiin ois aiiiivan liikaa. Tykkään Niina Lahtisesta ihan hömppänä, mutta haluisin että tuossa keskusteluohjelmassa käytäis vähän syväluotaavammalla puolella kanssa. Pohdittais vaikka sitä, että miks jollekin tulee mieleen olettaa toisen itsetunnosta jotain meikin määrän perusteella? Tai miks meikkaaminen koetaan hyökkäyksenä jotenkin? Ois paljon hedelmällisempää ku tollanen hekottelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aha, kadotin pidemmän kaavan kommenttini tähän juuri mutta kirjoittelin ettei tämä ohjelma iskenyt muhun ollenkaan. Keskustelu oli enemmän kahvipöytäkeskustelua (ehkä se on tarkoituskin). Toivon myös syvempää otetta aiheeseen, mutta se homma jäi tuohon hekotteluun ja päivittelyyn. Ei jatkoon.

      Poista
  4. Naisten (hömppä)keskusteluohjelmissa ehkä suurin ongelma on nimenomaan juuri tuo hömppäily. Ei voida keskustella asioista syvällisemmin eikä niihin voi paneutua monesta eri näkökannoista. Pidetään asiat hiihihhikikakika höpsönpöö-tasolla, niin eihän kukaan niitä koskaan otakkaan vakavasti - kun naiset ei itsekkään ota. :P Sitten ihmetellään kun naisia pidetään tyhjälle naurajina.

    Kai asiallisia (nais)keskusteluita saisi muutenkin kasaan kuin vain poliittisissa tmv asioissa?

    Unohtu mainita vielä: ihana meikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista. Pitäisi kaivaa nämä luomivärit esiin tuolta lipastosta. Muistaakseni tuo vaaleanvihreän sävyn nimi on osuvasti Omgwtf (Fyrinnaen irtoluomiväri) :)

      Totta, tämä ohjelma oli vain yksi monista joissa asioita nostetaan esiin, mutta pinnallisella tasolla juurikin hihittelyn ja hömpänpömpän siivittämänä. En itse osaisi luotsata keskusteluohjelmaa, mutta toisaalta mulla ei ole intressejä päästä kameran eteen muutenkaan. Tässä olisi hyvä markkinarako osaavalle ihmiselle.

      Poista