maanantai 12. joulukuuta 2011

Atooppisen ihon kanssa elämistä osa III

Huomasinpa juuri että Apolar ja Elidel reseptini ovat menneet vanhaksi joten ennen niiden uusimista jouduin käymään apteekin kautta. Apolar on keskivahva steroidivalmiste (kortikosteroidi) joten ostin Hydrocortison-ratiopharm 1 % emulsiovoidetta joka mietoihin kortikosteroideihin. Vahvempia kun ei reseptittä saa. Ostin myös perusvoiteeksi Aqualan Duoa. Lääkärini on määrännyt minulle  Aqualan L voiteen, mutta yllättäen en ole sitäkään reseptiä uusinut. Keväällä kun ei kertaakaan ollut tarvetta näille "lääkärin määräämille" voiteille, niin enpä niitä sitten hakenut apteekista. Täytyypä siis mennä aamulla töihin terveysaseman kautta ja jättää reseptit uusittaviksi. Tuossa Elidel voiteessa vaan kismittää sen korkea hinta! Pieni tuubi on 45 euroa.. Mutta jos sillä taas pärjäisi sitten hetken aikaa. 

Kesällä tosiaan ihon kanssa ei ole muuta ongelmaa kuin ihon kiiltely näpyt ja talvella on vaarana nämä lehahdukset jolloin iho on paikoittain kuiva, näppyinen ja osittain turvonnut ja punainen. Ja tietenkin se kutiaa aivan kamalasti ja raapiminen vaan pahentaa ihon tulehdustilaa...

Nyt olen laittanut super paljon perusrasvaa ja tuota Elideliä kahdesti päivässä, niin turvotus ja suurin osa punoituksesta on kadonnut. Leuan alueella on edelleen kuivaa ja näppyä. Mutta meikillä sen saan piiloon töiden ajaksi. Muuten en kehtaa olla asiakaspalvelutyössä koska huomaan ihmisten tuijottavan helposti ja koen sen erittäin häiritseväksi. Oletan että loppu viikosta olen taas kaveri ihoni kanssa. :)

3 kommenttia:

  1. Aqualan duo on muuten käsivoiteenakin aika kiva. Töissä sipaisen sitä useemman kerran päivässä testerituubista :) Imeytyy nopsaan, siitä plussaa, koska pian pitää taas käsitellä papereita, eikä niitä sovi rasvata.

    VastaaPoista
  2. Itsellä on sama ongelma... Päälle vielä akne ja ekseema. Pienenä atopia oli paljon pahempi, tosin en osannut olla raapimatta. Ateekkivoiteista paras on Ceralan! Äidilläni on myös atopia ja hän käyttää samaa. Olen kuullut positiivista palautetta myös muilta atopiikoilta tuosta. Se korjaa kyllä nopeasti ihossa olevat "kalansuomut". Pitäisi itsekkin käydä sitä taas hakemassa.

    VastaaPoista
  3. Ceralan siis ostoslistalle mukaan kun apteekissa käyn ostoksilla. Onneksi nyt alkaa olemaan jo aika lähellä normaalia iho, mutta leuka punoittaa aavistuksen ja näppyjäkin on edelleen. Mutta pahin vaihe on nyt takana.

    VastaaPoista