sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Atooppisen ihon kanssa elämistä osa II

Tänään heräsin aamulla normaalisti. Aamupuuhien lomassa huomasin leukani ihon tuntuvan omituiselta. Pikainen visiitti vessan peilin edessä paljasti ihoni lehahtaneen jälleen pitkän ajan kuluttua viimekertaisesta. Leuka ja osittain posket ovat kuivat, punaiset ja karheat. Aivan kuten olisin saanut allergisen reaktion jostakin. Onneksi tällä kertaa tiedän mistä on kyse enkä kauhuissani varaa aikaa ihopolille allergiatesteihin. Ne nimittäin viimeksi minulta otettiin muutama vuosi sitten. Allergiaa ei ole suuntaan tai toiseen.

Olen saanut elää rauhassa ihon lehahduksilta, mutta nyt tämä tuima ilma on tehnyt tepposet. Apolaria vaan kehiin ja odotellaan josko se menee ohi. Tietenkään perusrasvausta ei saa unohtaa tuon keskivahvan kortisonivalmisteen ohella. Kertoilen kuulumisia tulevalla viikolla. Toivottavasti lehahdus menee yhtä pian ohi kuin se alkoikin. :COtsatukkakin voi olla kätevä.

5 kommenttia:

 1. Voi, mulla on silmiin tullu ihottumaa tai muuten vain kuivunu, ja äiti sano et johtuu siitä että oon allergisoitumassa joillekin meikeille mitä käytän. Voi olla mahollista, äitillä itellä tuli sama 19 vuotiaana! Ja nyt en tiiä mitä teen, tuntuu että ilman meikkejä menetän koko mun identiteetin. Mutta vähän aikaa ilman silmämeikkiä ja sitten vois etsiä jotain uudenlaisia meikkejä herkille silmille!

  Onneksi sulla nyt ei kuitenkaan mitään allergiaa oo! Munkin pitäis ehkä mennä käymään jossain testeissä, niin sais varmuuden asiaan.

  VastaaPoista
 2. Mulla tää alkoi silmienympäriltä vuonna 2009 joka sattui samaan aikaan silmätulehduksen kanssa. Ravasin sitten lääkärillä kun ei mitkään tipat auttaneet ja lopputuloksena ne laittoi mut allergiatesteihin kun olettivat mun olevan allerginen jollekkin kosmetiikkatuotteelle. No testit oli puhtaat joten ainoa diagnoosi oli sitten atooppinen iho ja sen kanssa on eletty siitä lähtien.. Tosiaan ihon kunto vaikuttaa paljon henkilökuvaan ja itsetuntoon, ainakin mulla. Muistan kun halusin vaan olla kotona piilossa pahimpina aikoina. Jos tää lehahdus pahenee niin saattaa sama fiilis tulla uudelleen esiin.. :/

  VastaaPoista
 3. Mutta kannattaa mennä käymään ihopolilla varmistumassa asioista. :)

  VastaaPoista
 4. Joko oot päässyt eroon tästä vaivasta? En löytänyt uudempaa merkintää kuin tämän aiheesta. Itselläkin on edelleenkin pienessä määrin atooppista ihottumaa, mutta pahimmat vuodet sen kanssa on toivottavasti takanapäin. Jouduin ennen itsekin läträämään reseptirasvoilla ja ihoon tuli haavoja. Tässä keinot mitkä on mua auttaneet, ehkä joku saa niistä apua: 1. Stressin lievitys kaikin keinoin, esim. liikunnalla ja nukkumalla mahdollisimman hyvät yöunet 2. Karsimalla ruokavaliosta viljat, sokerit ja tärkkelykset ( eli vähähiilarinen ruokavalio ). Ehdoton ei tarvitse olla, mutta jo valkoisen sokerin ja vehnän minimoiminen voi auttaa. Sama koskee lisäaineita ( maustesekoitukset, karkit jne ). Syön paljon kasviksia ja juon 2-3 litraa vettä päivittäin. 3. Omega 3-kapselit ja helokkiöljykapselit säännöllisesti ( nyt en oo tarvinnut mutta tarvitsin vuosia aina elokuu-toukokuu joka ikinen päivä helokkiöljykapseleita ). 4. Vauvojen sinkkivoide. Halpaa, ja tehokasta. 5. Ruokavalion rasvojen laatu: Kylmäpuristetut öljyt. 6. Pyykin pesussa hajuttomat aineet, ei huuhteluainetta lainkaan. 7. 98,2% Aloe Vera-geeli - saa esim. Ruohonjuuresta. 8. Peseytyminen ( kasvot myös ) Avecydillä, Lactolinella tai Sebamedilla - kaikista hajustamaton versio. Muutenkin, jos pesee kasvot sellaisella aineella jossa on pH 4,5 ei tarvitse kasvovettä. 8. Päänahan ihottumiin tehosi se, että kampaaja ei laita enää kuin Nectayan värejä tyveen ( mun tapauksessa mustaa ) ja latvoihin Elumenia. Sinimustaa ei laita lainkaan. KMS Californian headremedy-nimisiä pikkutuubeja kannoin mukana ja laitoin aina kun kutitti - vuosia vaivannut ihottuma katosi ( tosin ruokavaliolla voi olla suuri osa siinä ). En oo todistettavasti millekään muulle allerginen, kuin koiralleni ( joka on myös atoopikko ). Koirankin ihottumiin on tepsinyt ruokavalio, sinkkivoide, omega 3-rypsiöljyn lisääminen ruokaan ja sitten sellainen ravintolisä Biotin Plus jossa on mm. sinkkiä ja mangaania. Jos mulla räjähtäis taas ihottuma käsiin, kokeilisin etsiä jonkun vastaavan mut ihmisille tarkoitetun tuotteen. Oon kuullut myös, että Aloe Veran juominen auttaa, mutta ne juomat jotka on lähes raakaa Aloe Veraa on kalliita enkä oo kokeillut. Tsemppiä kaikille ihottumasta kärsiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli paljon hyviä vinkkejä. Me elellään ihon kanssa tällä hetkellä sulassa sovussa. Pari kk takaperin meinasi lähteä kuivumaan/lehahtamaan poskista, mutta kortisonivoidetta käyttämällä pääsin eroon ongelmasta. Otin tujummat rasvat käyttöön ja toisinaan poistan meikit kookosrasvan avulla. Mutta hiilihydraatteja voisin vähentää huomattavasti jo ihan painonkin kannalta ja vettäkin voisin hjuoda tuplasti enemmän. Kun vaan aina muistaisin.. :/

   Stressaamisen voisin myös yrittää kitkeä tavoistani. Onneksi kesää kohden mennään jolloin iho nauttii ja itse lasken stressitasoa matalalle. :)

   Poista