torstai 28. maaliskuuta 2019

Dr. Lipp's Original Nipple Balm for Dry Skin, Luscious Lips, & Glossy Bits…

Dr. Lipp's Original Nipple Balm tuli viime vuoden Lookfantastic adventtikalenterista ja olen sen jo käyttänyt loppuunkin, mutta ajattelin silti kirjoittaa tästä monipuolisesta tuotteesta.

Dr. Lipp's Original Nipple Balm for Lips on tehokas kuiville huulille mutta sitä voi myös käyttää kynsinauhoille tai vaikka hiertymiin ja pieniin ihottumaläiskiin hätätapauksessa. Se on superkosteuttava ja sopii käytettäväksi koko perheen iholle. Lisäksi sitä voi hyödyntää huulikiiltona tai vaikka kulmakarvojen kesyttäjänä.

Tuote on lanoliinia, joka on tehty Austaraliassa vapaasti laiduntavan lampaan villasta. Lanoliiia saadaan kun lampaan villa puhdistetaan prosessissa ennen sen saattamista esimerkiksi tekstiilituotantoon. Toki lanoliini tämän jälkeen kokee vielä uusia puhdistusprosesseja itsessään eli se on hyvin puhdistettua tässä vaiheessa kun se tuubista ulos puserretaan. Hintaa tuotteella on 16,45€ (15ml).

Lanoliini on usein imettäjille tuttu sillä sitä suositellaan rinnanpäille käytettäväksi jos imetys uhkaa viedä niistä voiton. Lanoliini suojaa niitä syvien haavojen kehittymiseltä (etenkin imetystaipaleen alkuvaiheessa). Ja vaikka lanoliini on syntynyt lampaan villan puhdistuksen jälkituotteena, ei se suorastaan tuoksu lampaalle, se on melkoisen hajuton ja mauton tuote. Itse käytin sitä pääasiassa kosteuttamaan kuivia huulia sekä pienille kuiville alueille käsivarsilla.  Dr.Lipp kotisivuilla tälle annetaan 100 käyttömahdollisuutta, joista muutamia tässä:


  • Treat chapped lips
  • Long lasting lip gloss
  • Lipstick primer
  • Softens dry cuticles & dry skin
  • Eyelash conditioning
  • Breast feeding
  • Eyebrow shaping
  • Glitter glue
  • Shine up scuffed heels
  • Touch up his tache
  • After-sun
  • Babies' bottoms
  • Lip prepping
  • Sore tits
  • Cheek shine
  • Under foundation for a flawless finish
  • Sore noses
  • Pigment mixing







                              torstai 21. maaliskuuta 2019

                              Luonnonkaunis-messut 2019

                              Helsingin Suvilahdessa Kattilahallissa nyt tulevana viikonloppuna (22.-23.3.2019) on jälleen Pro luonnonkosmetiikka ry:n järjestämät luonnonkosmetiikkaan ja ekologisempaan elämään keskittyvät messut. 

                              Messut ovat kooltaan melko pienet, mutta kyllä siellä saa aina aikaansa muutamia tunteja vähintäänkin kulumaan. Lisäksi messuilla on pienimuotoinen OHMYGOODNESS "kahvila" josta voi sitten käydä ostamassa raakakakkuja tai virvokkeita messupäivän piristeeksi. Messuliput ovat edulliset, vain 5€ ja narikka 2€, liput saa ostettua paikan päältä. Lisäksi alle 12-vuotiaat pääsevät messuille ilmaiseksi aikuisen seurassa. Messuille kulkeminen julkisilla on melko yksinkertaista, mutta toki omallakin autolla pääsee ja parkkipaikkoja löytyy ihan Kattilahallin pihasta (maksuton pysäköinti).

                              Erilaisten useiden näytteilleasettajien brändien lisäksi messuilla on sekä perjantaina että lauantaina erilaisia luentoja, joista ainakin itse ajattelin käydä kuuntelemassa hiusten kasvivärjäyksen hyödyistä kertovan luennon lauantaina klo 11.00. Muun messuohjelman voit käydä katsomassa esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivuilta tai Pro luonnonkosmetiikka ry:n nettisivuilta.

                              Itseäni messulla kiinnostaa tietenkin aina tarjoukset, mutta niitä on aika vähän tänä vuonna ilmoitettu ennakkoon. NHS eli  Nordic Health Systems  tuo mukanaan messuille ainakin Laveran, benecosin, Cattier Parisin sekä UpCirclen (entinen Optiat) tuotteita ja heidän messupisteellä on huikeat 40 prosentin alennukset luvassa. Sinne itse suuntaan täydentämään Lavera varastoja ja UpCircleltä tulee varmaan ostettua palasaippuaa. Niin eikä Cattierin savinaamioita voi kehua liikaa, etenkin kuivan ihon versio on omia suosikkeja.

                              Muita itseäni ehdottomasti kiinnostavia kohteita on Korento-sarjan värikosmetiikka. Heidän meikkipohjaa on kehuttu kovasti, joten sen aion käydä katsastamassa. 

                              Viime vuonna ostin messuilta meidän lapsille Naturativ kylpyöljyn. Jos sitä tänä vuonna on tarjolla niin sellaisen käyn ostamassa mukaani.

                              YA Naturae eli Yliopiston Apteekin oma kosmetiikka on myöskin ehdottomasti ostoslistallani. Heidän silmänympärysvoide on aivan loistava. Myös heidän hoitoöljystä olen kirjoittanut blogiini. 

                              Edellä mainittujen lisäksi jään varmasti hypistelemään Bohon kosmetiikkaa, Dabban kukkaisvesiä, Flown palasaippuoita, Kaurialan saunan tuotteita (etenkin ne deot kiinnostavat) sekä Zuiin värikosmetiikkaa, We Love The Planetin Deodoranttipuikko So Sensitive on myös itseäni kovin kiinnostava. Myös Beauty Gardenin tuotteet ovat alkaneet kiinnostaa, toivon että messuilla olisi mukana heidän pehmittävä ja kosteuttava Kurpitsanaamio.
                              Murumurulta käyn kurkkaamassa tuotteita lapsille. Heidän valikoimasta löytyy tuotteita sinkkivoiteesta shampooseen. Heidän tuotteensa ovat kotimaista lähituotettua kosmetiikkaa (Helsingin Herttoniemessä). Kuten listasta huomata saattaa, niin jokainen messuilla esillä oleva piste tulee varmasti käytyä kurkkaamassa. 

                              Tässä vielä kaikki mukana olevat brändit lainattuna Pro luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta:

                              Acorelle * Algamaris * Aloree * Alviana * Anumati Naturals * Argital * Avril * Balmyou * Baume Integral. * Beauty Garden * Ben&Anna * Benecos * Bio Happy * Boho Green Make Up * Cattier Paris * Choice Finland * Cultivator’s * Dabba * Dr. Hauschka * Eco Cosmetics * Ecodenta * Ekopharma * Ey! * Florame * Flow Cosmetics * Hej Organic * Hetkinen * Hurraw * Kaurilan Sauna * Korento * Lavera * Lily Alexandra * Marius Fabre * Murumuru * Naturativ * Pure Beauty * P’ure Papayacare * Terre D’oc * Unique Beauty * Unna Nordic * Upcircle * Valkoinen Lanka * We Love The Planet * Ya Naturae * Zuii Organic


                              Innolla odotan messuja. Toivottavasti tekin! <3 

                              Ja suuri kiitos Pro luonnonkosmetiikka ry että jälleen kutsuitte minut mukaan messuille ja järjestitte messulippuja arvottavaksi. Somessa messuja voi seurailla hästägin #luonnonkaunis2019 avulla. Ja vinkkinä annan että kannattaa varata käteistä mukaan, itsellä ainakin korttimaksu temppuili viime vuonna. Eikä vesipullo ole pahitteeksi jos kahvilaan on jonoa viime vuoden malliin. Mukavia messuja toivottaen.


                              Luonnonkaunis-messut
                              Kuva viime vuoden messuilta.




                              tiistai 19. maaliskuuta 2019

                              Obsession Face Foundation Mixer - Champagne Glow

                              Esittelen tänään pikaisesti tämän meikkivoidemikserin sävyssä Champagne Glow. Miksereiden idea on muuttaa normaalisti käyttämääsi meikkivoidetta sopivammaksi sinulle, usein tummemmaksi tai vaaleammaksi. Itse olen joskus löytänyt kivan meikkivoiteen mutta huomannut että se onkin iholla aavistuksen liian tumma. Silloin vaalea/valkoinen mikseri auttaa silloin kummasti. Tällöin voin käyttää muutoin kivan meikkivoiteen pois ennen uuden (paremman sävyn) ostamista.

                              Champagne Glow on kullansävyinen voide jossa on mukana kultaista shimmeriä eli hohdetta. Eli tällä saat meikkivoiteeseesi hehkua jos sellaista kaipaat. Edward Cullen- efekti on mahdollinen suorassa auringonvalossa jolloin iho kimaltelee ihanasti auringon valossa. Meikkivoiteeseen sekoitettuna tämä tuo iholle kuulautta ja hehkua. Tätä voi meikkivoiteeseen sekoittamisen lisäksi laittaa pohjaksi ennen meikkivoiteen levitystä, mutta itse koen nopeammaksi ja paremmaksi tavaksi tuon suoraan meikkivoiteeseen sekoituksen. Käytän tätä arkisinkin lähes päivittäin.

                              40ml pullo on käytössä todella riittoisa sillä itse annostelen hernettä pienemmän nokareen mikseriä meikkivoiteen sekaan. Tällä voi myös notkistaa jämäkkää meikkivoidetta tai peiteainetta tarvittaessa. Tai miksei käyttää esimerkiksi korostustuotteena (highlighter) poskipäillä. Omani ostin Revolution Beautylta alehintaan 2,60 euroa, oikea hinta on hivenen alle 7 euroa. 


                              Jos etsit edullista kuulautta tuovaa tuotetta niin kannattaa kurkistaa tämä tuote.











                              tiistai 12. maaliskuuta 2019

                              Mane and Tail Shampoo and Conditioner

                              Minun ei ensin pitänyt näistä kirjoittaa blogiin, mutta kun sain tuosta hoitoaineesta niin erinomaisen avun pojan takkutukkaan, niin pyörsin päätökseni. Olen saanut nämä Lookfantasticin adventtikalenterista (2018, jonka tosin ihan itse olen maksanut). Nämä ovat ensimmäinen kosketukseni tähän tuotesarjaan. En ehkä itse olisi kaupan hyllyltä ulkoasun takia näitä ostanut kokeiluun.

                              Original Mane ‘n Tail Shampoo lupaa hoitaa hiuksia jättäen ne pehmeiksi, helposti käsiteltäviksi ja kiiltäviksi. Shampoo lupaa puhdistaa hiukset viemättä niistä niiden luonnollisia öljyjä. Ajan myötä se lupaa tehdä hiuksistasi vahvemmat, pidemmät ja terveemmät. 60ml kokoinen pullo on ollut käytössä riittoisa ja ihan hyvä shampoo, vaikutuksen teki kuitenkin tuo hoitoaine.

                              Original Mane ‘n Tail Conditioner hoitoaine lupaa myös samoja asioita kuin edelle esitelty shampoo. Sen vaikutusajaksi annetaan muutama minuutti mutta toki voit käyttää sitä myös hiusnaamion tapaan 10 minuutin vaikutusajalla. Hoitoainetta voi käyttää myös hiuksiin jätettävänä hoitoaineena jos kuiva hiuslaatusi sitä kaipaa. 

                              Yleensä tykkään käyttää lapsille luonnonkosmetiikkaa, mutta kun pojan takkutukka alkoi näyttämään siltä ettei sitä avata kuin saksilla niin päätin testata tämän hoitoaineen. Lähtötilanne oli siis aivan karmea takku takaraivolla, sellainen joka tuo itkun äidin silmäkulmaan. Laitoin kunnolla kylvyn ajaksi tätä Mane ‘n Tail hoitoainetta hiuksiin pituudeltaan vaikuttamaan. Yllätys oli suuri kun lähdin huuhtelemaan tätä, hiukset näyttivät oikenevan jo huuhteluvaiheessa. Eikä hiuksia tarvinnut leikata yhtään takkujen selvittämiseksi. Hiukset sai harjattua verrattain helposti ja ne näyttivät hyväkuntoisilta muttei raskailta tai lähmäisiltä. 

                              Tästä tuli pojan oma hoitoaine. Hänen ohut hiuslaatunsa menee jostain syystä aina takaraivolta heti linnunpesää muistuttavaksi palloksi. Mutta tämän käytön aloittamisen jälkeen suurin ongelma on kadonnut. Lisäksi laitan toisinaan hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Pipokausi on aina ikävä kun päänahka kutisee villamyssyn alla ja pipon läpi rapsuttelu saa heti rastaosion syntymään takaraivolle. Mutta enää minun ei tarvitse olla kauhuissani selvitysrymban kanssa.

                              Mane and Tail Shampoo and Conditioner sopivat kaikille hiustyypeille. Lookfantastic tarjoaa muuten kirjoitushetkellä tämän kaksikon (335ml pulloissa) tarjoushintaan 11,95 euroa. Eli kyseessä on edulliset tuotteet hiuksille. Suosittelen kokeilemaan etenkin tuota hoitoainetta jos sinulla on kuivat ja helposti takkuuntuva tukka. 





                              Mane and Tail Shampoo ja hoitoaine

                              torstai 7. maaliskuuta 2019

                              Glamglow Gravity Mud Mask Firming Treatment

                              Glamglow Gravity Mud Mask Firming Treatment tuli kokeiltavaksi Lookfantasticin adventtikalenterista vuosimallia 2018 (jonka olen siis ihan omilla rahoilla ostanut). Pieni tuubi oli mainio kokeilu tälle hehkutetulle kasvonaamiolle. Hintaluokkahan näissä Glamglown naamioissa on verrattaen aika kova.

                              Tämä kasvonaamio lupaa iholle välittömästi kiinteämmän ja napakamman ulkoasun. Se lupaa saada sinut siis näyttämään välittömästi nuoremmalta (kimmoisampi iho nuorekkaalla hehkulla varustettuna). Glamglow Gravity Mud Mask Firming Treatment on kuin kasvojen kohotus purkissa. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ikään katsomatta.

                              Tehoaineiksi tässä naamiossa nimetään taikapähkinävesi (Witch Hazel), TEAOXI® LICORICE  josta minulla ei ole mitään käsitystä sekä Althaea officinalis lääkeyrttinäkin käytetty kasvi jolla hauska englanninkielinen nimitys marshmallow leaf. Näistä kolmesta tutuin itselleni on tietenkin tuo taikapähkinävesi, jota käytän yksinään välillä kasvovetenä sillä se supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa ihoa mukavasti.

                              Naamio on helmiäisen hohtavaa ja valkoista kunnes se kasvoilla alkaa kuivua hopeisen chromiseksi avaruusnaamioksi. Voin kertoa että perheen pienin saattoi järkyttyä äidin kasvonaamiosta vaikka onkin tottunut jo äidin naamiopäiviin ja hiustenvärjäysturbaaneihin. Naamiota tulee levittää puhtaille kasvoille tarpeeksi paksu kerros että se lähtee poistovaiheessa kokonaisena pois kasvoilta.

                              Naamion annetaan vaikuttaa kasvoilla noin 30 minuttia tai kunnes se on kokonaan kuivunut. Sen jälkeen sen voi poistaa kasvoilta vain nappaamalla naamion reunasta kiinni ja vetämällä pois kasvoilta yhtenä kappaleena. Jos kasvoille jää naapiota, voi sen pyyhkiä pois vaikka pehmeällä kasvopyyhkeellä. Kasvojen pesua ei heti suositella jos halutaan pitää optimaalisin saavutettu tulos naamion jälkeen.

                              Kasvot todella tuntuivat kimmoisammalta kuin ennen naamiota. Iho on tasavärisempi ja jotenkin paremman näköinen. Iholla ei kuitenkaan ollut mitenkään kiristelevää tunnetta enkä olisi välttämättä kaivannut kasvovoidetta. Olisi hauska kokeilla tätä myös hivenen ikääntyneemmälle iholle. Lienee tarpeetonta sanoa ettei face lift- efekti kestänyt montaa päivää? Tosin tämä antoi lisäpontta hoitaa jatkossakin ihoa hyvin. Nuorekas ulkonäkö on kuitenkin ihan kiva lisä ruuhkavuosissa.

                              Suosituskäyttöväli naamiolle on kaksi kertaa viikossa tai aina tarpeen vaatiessa. Hintaa tuotteella on noin 45-49 euroa / 50g purkki. Lisäksi saatavilla on isompi koko, 100g tuubi. Tätä voisin harkita jossain vaiheessa ostavani itse. Etenkin ennen joitakin tärkeitä juhlia tämä voisi olla kiva tapa valmistautua ennen meikkiä. 








                              tiistai 5. maaliskuuta 2019

                              The Ordinary Serum Foundation with SPF 15

                              Pohdin pitkään tämän meikkivoiteen tilaamista, mutta päädyin lopulta kuitenkin sen testaamaan. Olin pitkään ihastunut Lumenen Invisible Illumination Instant Glow Sävyseerumiin. Iho on voinut nyt ihan mukavasti enkä kaipaa sille peittävää naamiota. Keveys ja kuulaus on ne mitä haluan. Ja tietenkin ihon pienet virheet peittoon. Ja sitä tämä vegaaninen seerumimeikkivoide tarjoaa.

                              Meikkivoidetta on saatavilla 21 sävyssä ja itselleni valitsin sävyn 1.2Y eli vaalea sävy keltapohjaiselle iholle. Numerointi 1-3 kertoo meikkivoiteen tummuuden asteikolla vaalea (fair)) -medium - tumma (dark). Perässä oleva luku kertoo sävyn syvyyden ko. sävykategoriassa. Lopussa oleva kirjain sen sijaan ilmoittaa pohjasävyn P (pink eli vaaleanpunainen), R (red eli punainen), N (neutral eli neutraali, ei lämmin (keltainen) eikä kylmä (sininen)) ja Y (yellow eli keltainen).

                              Meikkivoide on koostumukseltaan hyvinkin juoksevaa ja kevyesti iholle levittyvää. Itse olen käyttänyt levitykseen vanhanaikaisesti omia puhtaita sormia kuten usein meikkivoidetta laittaessa. Näin meikkivoide on ainakin levittynyt iholle sulavasti.

                              Huono puoli keveydessä on se että ainakin omassa nenässä olevat laajentuneet ihohuokoset paistoivat läpi selvästi eikä meikkivoide muutoinkaan asettunut nenälle hyvin. Etenkin nenänpielet ja hiemankaan kuivat kohdat ihossa jäivät paistamaan läpi tai näyttivät hyvin rosoisilta. Eli itse tarvitsen alle ehdottomasti pohjustajan. Vaikka yritin kuoria ihon hyvin niin seuraavana päivänä sama homma toistui. Mutta jos ihosi on tasainen ja melko pienin ihohuokosin varustettu niin meikkivoide varmasti levittyy kauniisti.

                              Meikkivoide on alkoholiton ja öljytön. Se kesti päivän riennot ihan hyvin kasvoilla nenän ongelmaa lukuunottamatta. Hintaa 30ml meikkivoiteella on ostopaikasta riippuen 6-8 euroa. Eli hyvin edullinen meikkipohja kyseessä. The Ordinarylla on tarjolla myös toinen meikkivoide, mutta itse taidan palata vain takaisin luonnonkosmetiikan pariin. Sieltäkin suunnalta löytyy muutamia seerumimeikkivoiteen kaltaisia ehdokkaita testattavaksi.




                              Joko sinä olet testannut The Ordinaryn tuotteita?




                              The Ordinary meikkivoide