keskiviikko 8. elokuuta 2012

Eka kerta

...infrapunasaunassa. Päätin kokeilla miltä tuntuu istua saunan lauteilla vaatteet päällä. En ole aiemmin infrasaunaa kokeillut, joten tutustuin aiheeseen hieman etukäteen. Lisäksi salin ohjaaja kertoi saunasta ennen sinne sujahtamistani. Tosiaan salivaatteet päällä siellä istuin noin 50 asteen lämmössä puolisen tuntia.

Aluksi kummalta tuntunut touhu alkoi rentouttaa lihaksia ja alkava päänsärkykin katosi saunassa istuessa. Hikoilin jonkun verran, mutta noroina hiki ei juossut, kuten joissakin kokemuksissa kirjoitettiin niin tapahtuneen. Puna nousi kyllä kasvoille. Kokemus oli rentouttava ja kotiin kävellessä tunsin olevani melko energinen.

 Mieto lämpö on normaalissakin saunassa minulle mieluisin. Hullut "henki pois"- löylyt eivät ole yhtään mun juttuni. 80 astetta sopii mainiosti, sillä tykkään istua saunassa pitkään. Nyt saunattomassa asunnossa tulee kovin harvoin saunottua. Ja kesällä se ei välttämättä ole niin tarpeen hellepäivän lisäksi- syksyllä aioin varmasti hyödyntää saunomismahdollisuuden kuntosalillani. Ja menen kyllä infrasaunaankin uudelleen.

Liitän tähän seuraavaksi lainauksen (täältä)
Infrapunasaunat tuottavat lämpöä, mikä on luonnollisempaa kuin höyrysaunojen lämpö. Infrasaunoissa vastukset käyttävät 20% tuottamastaan energiasta ilman lämmittämiseen, loput 80% kuluu lämmön vientiin syvempiin ihokerroksiin ja kehon lämpötilan saavuttamiseen. Samalla, kun vartalo rentoutuu saunassa, infrapunasäteet vaikuttavat seuraavalla tavalla:
- hikoilun tuloksena myrkylliset kuona-aineet poistuvat ja iho uudistuu

- vilustumissairauksien leviäminen pysähtyy

- aineenvaihdunta nopeutuu

- tehokas väline selluliitin ehkäisemiseksi.
 
Infrapunalämmöllä on samankaltaisia vaikutuksia kuin liikunnalla. Se lisää ja stimuloi verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, polttaa kaloreita, poistaa ja lievittää stressiä sekä rentouttaa fyysisesti ja henkisesti. Koska infrapuna lämpö virkistää ja kiihdyttää elintoimintoja, on se erinomainen lämmit tely muoto ennen liikunta suoritusta. Liikunta suorituksen jälkeen lämmöllä on palauttava ja rentouttava vaikutus.
Infrasaunaa voi käyttää päivittäin. Sopiva kesto yhdelle käyttö kerralle on n. 30 minuuttia. Lämpötila on säädettävissä maksi missaan 65 asteeseen. Jotta infrasaunan käytön moni puoliset, positiiviset vaikutukset saa hyödynnettyä, Suosittelee infrasaunan käyttöä noin kolme kertaa viikossa. Koska nesteen haih tuminen ja korkeammissa lämpötiloissa hikoilu on infra saunassa voimakasta, muista juoda vettä sekä ennen että jälkeen käyttökerran.
Infrapunalämpö ei sisällä haitallista säteilyä, mutta koska lämpö nostaa hetkellisesti kudosten lämpötilaa, keskustele infrapunasaunan käy töstä lääkärisi kanssa, jos olet raskaana, tai jos Sinulla on terveys ongelmia tai Sinulle on asennettu kirurgisia implantteja.


Kokemuksia infrasaunasta?
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti