tiistai 3. syyskuuta 2013

Lehahdus. Pikainen päivitys ihoni tämän hetkisestä kunnosta.

Tuttavien häiden juhliminen sujui loistavasti ja sain itse tehtyä 50-luvun teemaan sopivan meikin ja kampauksen. Kiitos vain kaikille vinkeistä. Kaikki oli lauantaina loistavasti. Iho voi hyvin. Sunnuntaina oli muutama näppy tullut, mutta ajattelin sen johtuvan hormoneista. Maanantaina työkaveri ihmetteli huonoa ihoani. Hämmästyin ja kuittasin ne peiliin katsomatta hormoninäpyiksi.

Peilistä paljastui sitten puolitotuutta. Molemmin puolin poskia suuria punaisia näppylöitä ja punoitusta. Kasvoni olivat siis lehahtaneet. Olen pärjännyt todella hyvin viime kuukaudet atooppisen ihoni kanssa, mutta nyt se otti itseensä. Syytä en tiedä. Arvuuttelin säiden kylmenemisen, tupakan savun ja kaiken mahdollisen ja mahdottoman välillä. Mitä olin syönyt, juonut, käyttänyt kosmetiikan saralla. Vieläkään en ole tietoinen lehahduksen aiheuttajasta. Stressi? Kaikki värikosmetiikka oli samaa kuin aiemmin viime kuukausina käyttämäni. Mitään uutta tököttiä en ollut kokeillut päiviä ennen lehahdusta.

Kotona poistin meikin ja koko totuus paljastui. Näppyjä oli tullut lisää päivän aikana, samoin turvotusta. Ihollani on siis tulehdus-tila päällä ja tietenkin Elidel ja Apolar voiteeni ovat lopussa. Reseptitkin olivat menneet vanhaksi. En ehdi millään huomenna terveysasemalle työkiireiden takia, joten joudun odottamaan ainakin torstaihin jotta saan vietyä reseptit uusittavaksi. Siihen saakka saan pärjätä ilman reseptiä saatavaan kortisoniviteeseen, jonka toivon tulehdustilaa hieman hillitsevän. Ainakin punoitus on hieman laantunut eikä näppyjä ole tullut lisää.

Olo on voimaton. Mies pelästyi hurjaa yön aikaista muutosta eikä oma mielialakaan ole kohentunut yhtään maanantaista. Tässä sitä odotellaan mitä huominen aamu paljastaa. En uskalla ryhtyä kasvoja pakkeloimaan piiloon, jotta iho saa hengittää ja olla rauhassa. Tulisipa jo viikonloppu! Linnottaudun kotiin ja ulkona käyn huivi ja aurinkolasit asusteinani. Tiedän ettei tämä ole vielä mikään iso juttu ja toiset eivät ole näin onnekkaita (iho)sairauksien kanssa, mutta itsetunnon päälle se käy taas. Muutoinkin olen ollut ailahtelevainen viime aikoina. Mies kyselikin jo onko mahdollisesti syysmasennusta. Toivottavasti teillä asiat on paremmin. Kyllä tämä tästä. Ihan varmasti.


Ensimmäisenä lehahduspäivänä.4 kommenttia:

 1. Voi ei :( Mun siskolla on myös atooppinen iho ja sille tulee kaikkia näppyjä ja ihottumia kasvoihin. Tiedän miten inhottavaa tuo on sun kannalta, kun olen joutunut vierestä katsomaan siskoni itkua ja nolostusta kun se on joutunut mennä ihmisten ilmoille tuollaisina päivinä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi valittaa koska asiat muuten ovat hienosti, mutta harmittaa vain suuresti. Etenkin kun paikka jonne kaikki oireet ilmestyy on kasvot. Muualla ei ole mitään.

   Tänään ei ole tullut lisää näppyjä sekä punoituskin hellittää. Huomenna terveysasemalle reseptien kera.

   Kiitos tsemppauksesta =)

   Poista
 2. Auts, näyttääpä pahalta. :/ Toivottavasti menee pian ohi. Mulla on ollu ongelmia ihon kanssa vain ylästeella ja nyt 19-vuotiaana saan nauttia tosi hyvästä, kylläkin kuivahkosta ihosta. Välillä tulee jotain näppylöitä mut nekin muodostuu finneiksi vaan jos rupean näpräämään niitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kutina ei ole ollut kamalaa niin en ole raapinut kasvoja verille. Huomenna reseptit uusittavaksi niin eiköhän taas ala aurinko paistamaan tähänkin risukasaan. :)

   Ei sitä aina tajua kuinka hyvä iho vaikuttaa mielialaan. Sen huomaa vasta sitten kun tilanne menee huonoksi. Mutta paranemaan päin täällä tunnutaan menevän. :)

   Poista