maanantai 4. marraskuuta 2019

Kaurilan sauna vegaaninen deodoranttivoide

Luonnonkaunis-messuilla kävin tutustumassa Kaurilan saunan käsintehtyihin tuotteisiin ja ostin pari kokeiluunkin. Tämä laventelinen deodoranttivoide oli yksi niistä. Deodoranttivoidetta on kahtena vaihtoehtona joista toinen pohjautuu mehiläisvahaan ja toinen mantelivahaan. Eli mantelivahaan tehtynä deodoranttivoide on vegaaneillekin sopiva.

Deodoranttivoide lupaa hoitaa kaunaloiden ihoa ja ehkäistä epämiellyttäviä hajuja. Voide sisältää myös kookosöljyä ja sheavoita sekä eteerisiä öljyjä. Näitä on saatavilla monissa tuoksuvaihtoehdoissa mutta itse päädyin tuohon laventeliseen versioon. Voidetta otetaan pieni määrä joka sulatetaan sormissa ja hierotaan kainalon iholle.

Oman kokemuksen mukaan deodorantti "pitää" jos en suorita hikiliikuntaa, mutta näin on kohdallani usein luonnondeodoranteissa. 90ml purkki maksaa noin 13,90€. Käytössä tuo pieneltä vaikuttava purkki kestää pitkään- kuukausia päivittäisessä käytössä sillä kerralla tarvittava määrä on pieni. Kaurilan saunan tuotteita voi ostaa heidän omilta verkkosivuilta mutta myös monista pienistä putiikeista joista itse haluaisin vierailla Oranssi orava- nimisessä ekopuodissa Vantaalla Korson Wanhalla asemalla. Myös esimerkiksi Ruohonjuuret myyvät Kaurilan saunan tuotteita.

Kaurilan saunalla on instagram-sivut joissa seikkailee muun muassa saunakissa Markku. Kaurilan saunan tuotteet pohjautuvat saman nimiseen yleiseen saunaan Helsingissä Meilahdessa.  Kannattaa tutustua ja vaikka käydä saunomassakin. Kaurilan saunan verkkosivuilta löytyy lisätietoa esimerkiksi yleisistä (maksullisista) saunavuoroista sekä haluttaessa saunan vuokraamisesta omaan käyttöön.


vegaaninen deodorantti


torstai 31. lokakuuta 2019

Magnitone London WipeOut! Cleansing Cloth

Tämä ihonpuhdistusliina on tullut käyttööni LookFantasticin adventtikalenterissa 2017. Sain sen korkattua käyttöön tänä vuonna. Toivottavasti tämän vuoden adventtikalenterissa ei tule uutta liinaa tai sekin saa taas odotella vuosia kaapissa. 

Idea tässä liinassa on sama kuin esimerkiksi MakeUp Eraserissa tai Aquis kasvojenpuhdistusliinassa jota olen aiemmin käyttänyt ja blogissakin esitellyt. Eli meikin voi puhdistaa kasvoilta pelkällä lämpimällä vedellä ja tällä mikrokuituliinalla. Itse olen käyttänyt pelkkää lämpimällä vedellä kasteltua liinaa, mutta myös komboa liina + puhdistustuote. Pelkkä liinakin toimii mutta itse koen puhdistavammaksi käyttää jotain puhdistustuotettakin iholla.

Ennen ensimmäistä käyttöä liina tulee pestä pesukoneessa. 30 astetta ja tällä lämpötilalla liina pestään jatkossakin. Liinan voi pestä tuhat kertaa eli se säästää esimerkiksi vanulappujen käytöltä ja on näin ollen ekologisempi (ellet jo käytä kestovanulappuja). Itse pesen liinan välillä käsin koska muuten ei pelkästään yhdellä liinalla pärjäisi ellei pesukone hurise joka päivä. Liina kuivuu melko nopeasti eli sitä voisi mukana reissuillakin kuljettaa.

Liina on ihanan pehmeä eikä se kadota pehmeyttä pesujen saatossa (omani olen pessyt ainakin 100 kertaa tähän mennessä). Kooltaan se on kompakti (noin kahden kämmeneni kokoinen ja yhdellä liinalla saa vaativimmankin meikin puhdistettua kasvoilta ilman että meikki alkaisi levitä uudelleen pitkin kasvoja.

Valmistusmateriaalina on polyesteri. Liinaa on saatavilla pinkkinä ja mustana. Esimerkiksi LookFantastic myy tätä liinaa ja kolmen liinan pakkaus on hinnaltaan 23,45 euroa kirjoitushetkellä. Tämä jäi itsellä käyttöön niinä iltoina kun en pese kasvoja Foreon avulla.





maanantai 28. lokakuuta 2019

Ziaja - Serum Energising and Smoothing with Goat's Milk

Tämäkin tuote on saatu kauneusbloggaajien miitin goodiebagissa. Ziaja on itselleni entuudestaan tuttu ja tämän vuohenmaito-tuotesarjan tuotteitakin olen käyttänyt, mutta tämä seerumi oli uusi tuttavuus. Ziajaa saa ainakin Sokoksilta. Tällä seerumilla on hintaa noin 11-12 euroa. Ziaja on hintatasoltaan melko edukasta kosmetiikkaa.

Kyseessä on hieman geelimäinen seerumi 50ml pumppupullossa. Seerumi lupaa iholle kosteutta, pehmeyttä ja säilyttää ihon elastisuutta. Energiaa ja silottavuutta. Ziaja - Serum Energising and Smoothing with Goat's Milk sisältää nimensä mukaisesti vuohenmaidon proteiineja. Nimestä ja raaka-aineesta huolimatta se ei tuoksu vuohen maidolle tai navetalle. Siinä kevyt kukkaistuoksua muistuttava tuoksu, joka hälvenee iholta melko nopeasti.

Tätä seerumia suositeltiin myös kokeilemaan meikinpohjustajana ja totta kai itsekin sitä kokeilin. Suositus perustunee seerumin sisältämään silikoniin (Dimehticone). Silikoni tasoittaa ihon pieniä virheitä (juonteet, rypyt ja muut epätasaisuudet) jolloin meikkipohja levittyy kasvoille "virheettömämmin". Eli seerumi tavallaan meikkaa ensin piiloon pienet epätasaisuudet ja kyllähän se toimi hyvin. Meikkivoide levittyi iholle kevyesti ja meikkipohja näytti tasaisemmalta. Meikin kestossa en huomannut eroa entiseen. Silikonin takia iho myös tuntuu sileältä ja pehmeältä. Mutta silikonin takia itse jätin tämän aamuiseen käyttöön, illalla käytin laveran Hydro Effect-seerumia joka onkin yksi HolyGrail-tuotteistani.

Seerumi imeytyy iholle nopeasti eikä jätä sitä tahmaiseksi vaan hyvin silotelluksi. Pienellä määrällä pärjää pitkälle eli käytössä tämä vaikuttaa oikein riittoisalta. Ulkoasu tuotteella ja pakkauksella on mielestäni yksinkertaisen hauska.


Onko Ziajan tuotteet sinulle jo tuttuja?




*Tuote saatu testattavaksi blogin kautta.

torstai 24. lokakuuta 2019

Olivia Klein Detox Masque hoitonaamio

Olen kirjoitellut suomalaisesta luonnonkosmetiikasta blogissani aiemminkin ja erityisesti Olivia Kleinin tuotteista olen esitellyt teille kolme: Oil Wash & Care monituotteen, Aloe Berry Jellyn sekä Hydra Toner- hoitonesteen. Tänään esittelen neljännen tuotteen nimeltä Olivia Klein Detox Masque.

Kyseessä on vegaaninen syväpuhdistava hoitonaamio, joka perustuu lääkepohjaiseen hiileen. Joku saattoi harmahtavasta väristä sen arvatakin. Syväpuhdistuksen lisäksi naamio lupaa syväkosteuttaa sekä pehmentää ihoa. Lääkehiilen lisäksi naamio sisältä mm. luomuöljyjä, kasvipohjaista hyaluronihappoa, aloe veran lehtimehua, vihreää teetä sekä granaattiomenan hedelmähapppoja. Naamio on tuoksuton mutta omaan nenään raaka-aineiden ominaistuoksu hivenen tuoksuu, sellainen hieman kirpakka tuoksu.

Naamiota suositellaan avuksi erilaisiin iho-ongelmiin, kuten epäpuhtaudet, pigmenttimuutokset tai kuivuus. Naamiota suositellaan käytettäväksi pari kertaa viikossa. Tuotetta hierotaan kasvoille silmänympärysihoa välttäen niin kauan kunnes naamion väri muuttuu vaaleanharmaaksi. Myös koostumus tuntuu tässä vaiheessa nihkeämmältä levittää. Vaikka tämä on naamio, niin tästä ei tule sellaista perinteistä kasvonaamio-fiilistä koska tuote ei jähmety kasvoille kalvoksi vaan se tuntuu enemmän paksummalta kerrokselta kasvogeeliä. Todella mukava naamio käyttää.

Vaikutusaika on 15-20 minuuttia jonka jälkeen naamio poistetaan kasvoilta lämpimällä vedellä. Apuna voi käyttää esimerkiksi musliiniliinaa. TwistBe:n verkkokaupan sivuilla varoitellaan että naamion jälkeen iho saattaa punoittaa tai kuumottaa, mutta itse en huomannut kuumotusta vaikka iho punakaksi hieman poskilta helahtikin. Samassa verkkosivuilla kuitenkin todetaan että hoitonesteen ja kasvovoiteen jälkeen punoitus tai kuumotus hälvenee ja näin totesin itsekin. Mutta jos reaktio on voimakkaampi niin kyse saattaa olla allergiasta eikä käyttöä tulisi jatkaa.

Naamion jälkeen iho kaipaa kosteutusta ja itse lisäsin sille hoitonesteen ja yövoiteen koska käytin tätä illalla. Suosin vastaavien naamioiden käyttöä muutoinkin ilta-aikaan jos kasvot sattuvat punertumaan tai vastaavaa. Kosteutuksen jälkeen iho oli todella pehmeä ja silkoinen. Oikein ihanan tuntuinen ja hyvinvoivan oloinen (vaikka poskilla punoitusta hieman olikin). Huomasin seuraavana aamuna että edellisenä päivänä poskella komeillut orastava finni oli laskenut ja rauhoittunut silmin nähden.

Hintaa naamiolla on esimerkiksi TwistBe:llä 13,40 euroa (50ml). 
Tämä jää itselle suosikkeihin. 



 Olivia Klein Detox Masque

 Olivia Klein Detox Masque



maanantai 21. lokakuuta 2019

Eyenlip Moisture Essence Mask Sheet - Salmon Oil

Miltä kuulostaisi lohiöljyä sisältävä kasvonaamio? Itse ainakin olin hyvin skeptinen, mutta järkeilin ettei tämä voi haista kalanperkuujätteille jos sen halutaan myyvän markkinoilla. Pääsin kokeilemaan tätä Eyenlipin kangasnaamiota, sillä sain sen kauneusbloggaajien kesämiitin goodiebagissä. 

Naamio on tyypillinen kangasnaamio eikä sen asettelussa tarvita sen suurempia kommervinkkejä. Tässä on oikein hyvä kukkaistuoksu, ei merkkiäkään kalaisasta aromista. Miestä puistatti kun näytin tätä naamiota ennen avaamista ja ehkä vähän kiusoittelin sen muka "kalaisalla aromilla". Lohiöljyn lisäksi naamio sisältää useita kasviuutteita sekä hyaluronihappoa. Kyseessä on ihoa kosteuttava ja ravitseva kasvonaamio.

Naamiota pidetään kasvoilla 20 minuuttia ja sitä suositellaan käytettäväksi muutamia kertoja viikossa. Eli ne perus kangasnaamio-ohjeet pätevät tässäkin. Hintaa yhdellä naamiolla on noin 1,60€. Näitä ja paljon muuta korealaista kosmetiikkaa voi tilata esimerkiksi Beautyko-verkkokaupasta. He olivat nuo naamiot meille miittien goodiebagiinkin antaneet.

Naamion jälkeen iho oli todella todella pehmeä ja kuulas. En edes lisännyt heti kasvovoidetta kun halusin fiilistellä ihon silkoista pintaa. Jos lohiöljy ei kiinnosta niin näitä Eyenlipin sheet maskeja löytyy muissakin vaihtoehdoissa, esimerkkinä aloe vera, vihreä tee, kollageeni tai hyaluronihappo naamiot. Tämän kokeiluni perusteella voisin ostaa näitä hemmotteluhetkiin tulevaisuudessa. 







*Tuote saatu blogin kautta goodiebagissa.

perjantai 18. lokakuuta 2019

#iloveme2019

Vuoden I Love Me-messut ovat taas täällä. Tänään alkaneet messut ovat avoinna klo 10–19, lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18. Tänään ammattilaispuoli (Beauty Pro) on avoinna vain kauneusalan ammatti-ihmisille, mutta lauantaina ja sunnuntaina sisäänpääsy myös meille kuluttajille. Sen takia suuntaan itse messuille huomenna tai vasta sunnuntaina. 

Lippuja messuille saa esimerkiksi ovelta, hintaan aikuiset pe/su 19 €/hlö ja la 21 €/hlö. Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, opiskelijat pääsevät edukkaammin, hintaan 12 €/hlö. Verkosta ostettuna liput ovat samanhintaiset kuin ovella. Jos lippuja osti ennakkoon niin hinnat olivat eiliseen päivään saakka hivenen edullisemmat.

Tuttuun tapaan messuilla on runsaasti näytteilleasettajia että ohjelmaa. Messuilta löytyy niin treenialuetta kuin pop-up kampaamoja aina erilaisiin kisa-alueisiin. Itse olen kiinnostunut hyvien messutarjousten metsästyksestä, mutta myös maskeerauksen ja bodypaintingin kisojen seuraamisesta.

Tässä muutamia muita itseäni kiinnostavia ohjelmanumeroita:

  • Tänään perjantaina olisi ollut mielenkiintoinen luento klo 15.30 -16.00 Beauty Pro -lavalla aiheesta Naisen iho ja hormonit. Luennoitsijana naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri, lääketieteen tohtori, Nonna Heiskanen
  • IDUN Mineralsin osastolla (6d69) olisi tänään meikkitaiteilija Ida Ekman. Hän tekee pikameikkejä ja pikalakkauksia klo 15.30 - 18.30
  • Korealaista ihonhoitorutiinia esittelee Katja Kokko lauantaina klo 16.00 - 16.30 Jolien pisteellä (6f48)
  • Lauantaina  klo 15.30 - 16.00 House Of Organic-pisteellä (7g128) tarjolla on 10 parasta LOW WASTE - vinkkiä kauneudenhoidossa, jotka esittelee bloggaaja Roosa Blom
  • Forum-lavalla lauantaina klo 16.00 - 16.30: 5 minuutissa valmiina päivään -  Stylisti Outi Broux jakaa parhaat vinkit nopeaan hiustenmuotoiluun arjessa
  • Sunnuntaina klo 11.15.-16.45 tarjolla vinkkejä kuinka saada ohenevat hiukset näyttämään upeammilta. Nimittäin kampaajien EM- ja MM-mestari Nico Wolfram antaa vinkkejä aiheeseen Plantur39-osastolla (6k19)
  •  Katja Kokko on opastamassa pika gua shan pariin House Of Organic-osastolla (7g128) sunnuntaina klo 11.00- 11.30
  • Katja Kokko on myös Jolien pisteellä (6f48) kertomassa mitä on gua sha, sunnuntaina klo 12.30-13.00
  •  I love fashion - muotinäytös on aina messuilla nähtävä, niitä on onneksi useampia tarjolla niin hyvin ehtii mahduttaa johonkin väliin.
 
Tässä vain pieni murto-osa kaikesta tarjolla olevasta ohjelmasta. Itseäni kiinnostaa myös paljon muutkin aiheet, mutta tässä typistettynä jokaiselle päivälle jotakin tärppiä. Messutarjouksia kannattaa katsastaa I Love Me-messujen Facebook-sivulta sekä Instagramista. Sekä tietenkin aiheen bloggaajilta. Itse voin vinkkailla tärppejä Instaan messuilta. Mukavia messuhetkiä jokaiselle!





maanantai 14. lokakuuta 2019

UpCircle Kaneli ja Inkivääri Chai palasaippua

Olen aivan hullaantunut Chailatteen sekä muihin juomiin joissa Chai-mausteseos näyttelee edes sivuosaa. Tuoksu on huumaavan ihana. Chai on perinteisesti hyvin mausteinen intialainen teejuoma ja tässä UpCircle:n palasaippuassa Chailla on iso rooli. Ostin tämän saippuan vain puhtaasti tuoksunsa perusteella Luonnonkaunis-messuilta.

UpCircle Kaneli ja Inkivääri Chai palasaippua on valmistettu Chai-makusiirapin valmistuksessa käytetyistä mausteista eli samalla idealla kuin heidän ihanat kahvikuorinnat on valmistettu. Sen sijaan että kertaalleen käytetty raaka-aine menisi roskiin ja kaatopaikalle, niin se hyödynnetään uudelleen  näissä kosmetiikkatuotteissa. Aivan mahtavaa. Lisäksi ihmiset UpCirclen takana ovat mukavan oloisia ja he ovat tehneet töitä yrityksensä eteen. Olen heidät tavannut eräässä tapahtumassa ja heistä huokuu positiivista energiaa.

UpCircle Kaneli ja Inkivääri Chai palasaippua lupaa kuoria ihoa hellävaroen ja sen luvataan sopivan sekä vartalolle että kasvoille käytettäväksi. 100 gramman palasta riittää kyllä moneen pesuun. Chaimausteiden lisäksi saippua sisältää luomulaatuisia kaneli- ja inkivääriöljyjä sekä vaaleanpunaista savea. UpCircle Kaneli ja Inkivääri Chai palasaippua on vegaaninen.

Olen käyttänyt saippuaa sekä vartalon että kasvojen pesuun vaihdellen. Se pesee tosin kasvot välillä turhankin puhtaaksi eli omalle iholle tämä soveltuu paremmin kropan pesuun. Hintaa saippualla on ostopaikasta riippuen 10-12 euron paikkeilla. Jos olet Chain ystävä niin tämä kannattaa käydä nuuhkimassa. Aivan ihana.

Jostain syystä en löytänyt koneeltani ottamaani kuvaa tuosta saippuasta niin tässä yhteiskuvassa kasvoseerumin kera komeilee edes tuo pakkaus.


UpCircle Cinnamon + ginger

torstai 10. lokakuuta 2019

Vaahtoava kasvonaamio - Oh K! Bubble Sheet Mask

Nämä vaahtoavat ja kasvoilla kuplivat kasvonaamiot alkaa olla jo vanha juttu, mutta itse testailin vasta syyskuussa tämmöistä ensimmäisen kerran. Kokemus oli hauska joten jaan sen kanssanne kuvin.

Ennen naamion poistamista pakkauksestaan tulee pakkausta ravistella kunnolla jotta nesteet varmasti sekoittuvat ja naamio on tasaisesti nesteen peittämä. Tämän operaation jälkeen pakkauksen voi avata ja sheet maskin voi levittää kasvoilleen. Tässä vaiheessa siinä on jo havaittavissa hieman valkoista vaahtoa, mutta vaahtoaminen yltyy kun naamio on ollut kosketuksissa ihon kanssa jonkin aikaa. Vaahtoa muodostui niin paljon että näytin varmasti hassulta lasten silmin. Naamion annetaan vaikuttaa iholla enintään 15 minuuttia. Tämän jälkeen naamio poistetaan kasvoilta ja iho pestään lämpimällä vedellä. 

Tämä kyseinen naamio lupaa puhdistaa ihon ja kuoria sitä hellävaraisesti. Lisäksi naamio lupaa ihosta pehmeämmän ja sileämmän. Ja voin allekirjoittaa lupaukset. Ihostani tuli niin pehmeä että päätin pitää meikkivoiteettoman päivän (koska olin hoitovapaalla lasten kanssa kotona). Toki lisäsin kasvoille päivävoiteen kosteuttamaan. Kasvojen iho oli pehmeä ja kuulas.

Kupliva/vaahtoava kasvonaamio oli hauska kokemus ja tulen varmasti niitä ostamaan tulevaisuudessakin. Esimerkiksi Cocopandalla hintaa yhdellä Oh K! Bubble Sheet Mask -naamiolla on kirjoitushetkellä 4,50 euroa. Heiltä saa myös muita Oh K!:n tuotteita.












maanantai 7. lokakuuta 2019

Naturativ Kosteuttava voide - hoitoa pienen ihmisen iholle

Tänään ihonhoitoa perheen pienimmille. Olen blogissani aiemmin esitellyt Naturativen kylpyöljyn, joka tuossa kuvassakin näkyy. Tänään vuorossa on kosteuttava vartalovoide. Nämä tuotteet on nimenomaan suunniteltu vauvojen ja pienten lasten herkälle iholle.

Naturativ Kosteuttava voide sisältää useita kasvipohjaisia öljyjä (auringonkukkaöljy, soijaöljy, oliiviöljy, puuvillansiemenöljy). Lisäksi se sisältää useita kasvivahoja ja -uutteita. Ja on siis luonnonkosmetiikkaa NaTrue-setrifikaatilla varustettuna. Voide lupaa suojata ja hoitaa pienen ihmisen herkkää ihoa ja sopii käytettäväksi vartalolle että kasvoille. 

Voidetta suositellaan erityisesti atooppiselle iholle ja sitähän meidän perheessä on vähän kaikilla. Tämä on ollut kylpyöljyn lisäksi pelastuksena lasten iholle monesti. Haluaisin hoitaa lasteni ihon ja hiukset melko pitkälti luonnonkosmetiikan avuin ja siinä kohtaa Naturativen tuotteet ovat tulleet esiin. 

Voide on miedosti tuoksuvaa, siinä ei kuitenkaan ole hajusteita vaan tuoksu tulee puhtaasti voiteen sisältämistä raaka-aineista. Sellainen kevyt luonnonkosmetiikalle ominainen tuoksu (mielestäni). Voide levittyy ja imeytyy iholle solahtaen ellei sitä annostele liikaa, silloin se saattaa jättää ihon hetkeksi valkoiseksi. Itse usein taputtelen voiteet iholle jotta ne imeytyvät nopeammin ihoon. Ja tätä voidetta meillä on mennyt. Molemmat lapset ovat kaltaisiani atoopikkoja ja säiden vaihtelut etenkin näkyvät nopeasti ihon kunnossa. Pienemmällä vielä vaipan käyttö aiheuttaa lisää ihon lehahtelua sillä alueella.

200ml on hinnaltaan noin 20 euron molemmin puolin. Itse ostin molemmat tuotteet kuvassa Luonnonkaunis-messuilta messuhinnoin. Naturativ Kosteuttava voide on vegaaninen. Vaikka tuote on suunnattu lapsille, niin toki sitä voi aikuisetkin yhtä hyvin käyttää.



luonnonkosmetiikkaa lapselle

torstai 3. lokakuuta 2019

I Want Perfect Makeup Sheet Mask

Nappasin tämän itselle aiemmin tuntemattoman kasvonaamion kauneusbloggaajien kesämiitin vaihtoringistä. Koska tässä tuotepakkauksessa ei juurikaan ole englantia, jouduin ensin googlettamaan tämän ideaalisen käyttötavan. Tämä paljastui aamulla käytettäväksi ennen meikkiä - sen verran aavistelin kyllä jo nimestä sekä niistä tiedonmurusista mitä englanniksi sain irti pakkauksesta itsessään.

Naamio on aika perinteinen hyvin ohut "kangasnaamio"  joka on hyvin uitettu pakkauksen sisältämässä nesteessä. Naamion "pearl cellulose"- materiaalia kovin hehkutettiin ns. normaali sheet maskeja paremmaksi mutta en itse huomannut muuta kuin että se oli ohuempaa kuin muut viime aikoina käyttämäni sheet maskit. Ainesosina naamiossa on mm. viinirypäle- ja laventeliuutetta. Naamio oli ehkä hivenen vaikea saada kasvoille, mutta pienen näpertelyn jälkeen se oli melko hyvin paikoillaan. Vaikutusajaksi löysin googlettelemalla 20-30 minuuttia ja sen aikaa odottelin kiltisti. Tämän jälkeen naamio poistetaan kasvoilta ja kasvoja taputellaan kevyesti jotta kaikki iholla oleva neste/seerumi imeytyy ihoon. 

Naamio lupasi kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja pienentää ihohuokosia. Oikeastaan se lupasi olla meikinpohjustaja mutta kasvonaamion muodossa. Naamio tosiaan tuntui sellaiselta perus kangasnaamiolta, samanlaisilta mitä olen viime aikoina käyttänyt kaapista pois. Iho tuntui kosteutetulta ja pehmeältä, mutta ihohuokosten kutistumista en juurikaan huomannut. Ihosta jäi kuitenkin aavistuksen "tahmea" ja ajattelin sen olevan tämä "primer"-ominaisuus. Meikkipohja tarraa hivenen paremmin kosteaan/nihkeään ihoon. Meikin pysyvyydessä päivän mittaan en huomannut eroa.

Ihan toimiva naamio siis ja hauska kuvitus tuossa pakkauksessa. Näitä löytyi muutamia erilaisia ja kaikissa on samankaltainen pin up-tyylinen pakkaus. Hintaa näytti olevan kolmen US dollarin paikkeilla googlettelun perustella. 




maanantai 30. syyskuuta 2019

UpCircle Kahviöljy Kasvoseerumi

Sain tämän seerumin alkujaan NHS:n luonnonkosmetiikkapäiviltä. Ostin itse vielä Luonnonkaunis-messuilla toisen pullon tätä seerumia sillä sen verran kovasti siihen ihastuin. Olen aivan ihastunut myös UpCirclen kahvikuorintoihin (jo aikana jolloin heidän nimensä oli Optiat) sekä myös Chai saippuapalaan.

Seerumissa on kevyt kukkainen tuoksu. Ei heti uskoisi että tämä on kahviöljyyn tehty. Ainakin itse odotin kahvin ominaistuoksua. Seerumin valmistukseen käytetty kahviöljy on muuten puristettu käytetyistä kahvinpuruista. UpCircle kerää tuotteidensa valmistukseen käytetyt kahvinpurut Lontoon kahviloista. Sen sijaan että kahvinpurut menisivät kaatopaikoille täytteeksi, ne hyödynnetään UpCirclen kosmetiikassa.

Kahviöljyn lisäksi seerumissa on jojobaöljyä, tyrniöljyä sekä ruusunmarjoista saatua öljyä. Ihon kosteuttamisen lisäksi seerumi lupaa auttaa ihon kollageenituotannon tehostamisessa sekä auttaa häivyttämään esimerkiksi pigmenttiläiskiä sekä kirkastaa ihonsävyä. Edellämainittujen öljyjen lisäksi INC sisältää useita kukkaisöljyjä ja -uutteita (Rosa Damascena Flower Oil, Calendula Officinalis Flower Extract). Niistä lienee tuoksumaailma saatu mukaan.

Seerumia levitetään puhtaalle iholle muutamia tippoja ja hierotaan se ihoon. Omaan ihoon seerumi solahtaa kyllä hetkessä ellei sitä liika-annostele. Itsellä ei pigmenttiläiskiä vielä ole havaittavissa, mutta seerumi kyllä saa ihon hehkumaan hyvinvoivan näköisenä. Lisäksi minua ilahduttaa seerumin vegaanisuus sekä siihen sisältyvä ajatus ja oivallus raaka-aineiden uudelleenkäyttämisestä.

30ml pipettipullollinen seerumia maksaa noin kahdenkymmenen euron paikkeilla hieman riippuen ostopaikasta, omani olen ostanut NHS:ltä (sen heiltä näytteenä saadun pullon lisäksi).


UpCircle Kahviöljy Kasvoseerumi

UPCIRCLE ORGANIC FACIAL SERUM WITH COFFEE OIL


*Seerumi saatu alkujaan PR-näytteenä, mutta toisen pullon olen ostanut itse Luonnonkaunis-messuilta.

torstai 26. syyskuuta 2019

Bohon kosteuttava BB-voide, Beige clair

Bohon kosteuttava BB-voide on alkujaan messuostokseni viime vuoden I love me-messuilta.  Tykästyin siihen niin että ostin Luonnonkaunis-messuilta sen uudelleen tänä vuonna. Kolmesta vaihtoehdosta valitsin itselleni vaaleamman sävyn eli Beige Clairin. 

Tämä BB-voide sisältää mm. karpalovettä joka mielestäni antaa voiteelle myös hieman tuoksua. Voide on myyntipuheen mukaan antioksidanttinen ja se lupaa ennaltaehkäistä ihon ennenaikaista ikääntymistä. Voide on myös ihoa kosteuttava sekä ravitseva. Sen takia voidetta suositellaan erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle.

Koostumukseltaan voide on hyvin kevyt ja se antaakin iholle hennosti sävyä eli kovin peittävä se ei ole. Jos ihosi kaipaa meikkivoiteelta selvästi peittokykyä niin en tätä suosittele. Sen sijaan jos haluat luonnollisen, kuulaan meikkipohjan ja ihosi on valmiiksi melko hyvässä kunnossa, niin voin lämpimästi suositella. 

Itse levitän meikkivoiteen usein käsin eli siis sormia käyttäen, mutta sitä voi toki myös siveltimellä levittää. Voide levittyy iholle kauniisti eikä ainakaan itselläni jättänyt selviä rajoja. Tämä valikoituikin usein meikkipohjakseni sen korkkaamisen jälkeen jo pelkästään helppouden takia.

Boho Green on ranskalainen kosmetiikkasarja jonka kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisia ja tuotteissa on käytetty paljon luomulaatuisia raaka-aineita. Boholta löytyy paljon ihanaa värikosmetiikka. Plussaa he saavat myös siitä että pakkausmateriaaleja on mietitty tarkkaan eikä tuotteet koskaan ole tuplapakattuja. Tämä BB-voide on vegaaninen ja luonnollisia ainesosia siitä on myyntipuheen mukaan 98,98% ja kaikista raaka-aineesta luomulaatuista on 22,37%.

Jos siis kaipaat vegaanista ihanan kuulasta ja kevyttä meikkipohjaa, joka myös samalla hoitaa ihoa, niin kannattaa kurkata tämä kosteuttava BB-voide. Hintaa voiteella on ostopaikasta riippuen 15 -20 euroa. Omani ostin messuilta messuhintaan 10 euroa.



maanantai 23. syyskuuta 2019

TONYMOLY Magic Food Mini Banana Lip Balm & Hand Milk

Sain nämä banaaniset tuotteet eli huulivoiteen sekä käsivoiteen #kauneusbloggaajienkesämiitin goodiebagin mukana. Korkkasin ne heti miitistä seuraavana päivänä käyttöön. Jos rakastat banaanin tuoksua niin suosittelen testaamaan näitä jo tässä vaiheessa pelkästään tuoksun takia. Molemmissa on sellainen hyvin baananikarkkimainen tuoksu. TONYMOLYmaiseen tapaan nämä on pakattu hauskoihin pakkauksiin. TONYMOLY on Etelä-Koreasta ja olen muutamia heidän tuotteita kokeillut vuosia vuosia sitten.  Suomesta TONYMOLYa saa esimerkiksi verkkokaupoista nobelta, eleveniltä sekä Bearelilta. Mutta voi näitä ihan Sokokseltakin ostaa.





Huulivoide on sellainen kevyt, mutta kosteuttava. Aika perushuulivoide oikeastaan. Siinä on mukana mm. banaaniuutetta (Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract), kookosöljyä (Cocos Nucifera (Coconut) Oil) sekä maitoproteiinia (Hydrolyzed milk protein). Tuoksua on kyllä lisätty vielä erikseen parfyymin muodossa. Hauska lisä tässä on banaanin mallisen pakkauksen ja herkullisen tuoksun lisäksi sen ripustuslenkki, joten tämän saa halutessaan vaikka avaimiin kiinni, jolloin huulirasva seuraa mukanasi pakostakin. Pakkauksessa on 7 grammaa sisältöä ja hintaa on 9-10 euroa riippuen ostospaikasta.

Myös käsivoide on pakattu söpöön banaaniin ja siinä on sama karkkimainen banaanin tuoksu. Pakkauksessa on sisältöä 45ml. Voide sisältää huulivoiteen tapaan banaaniuutetta,  maitoproteiinia sekä kookosöljyä. Lisäksi siinä on vielä sheavoita. Hintaa käsivoiteella on ostopaikasta hieman riippuen 11-13 euroa. Voide on aika peruskäsivoide mutta sen tuoksu on tosiaan ihana (jos banaanista tykkää). Voide on nopeasti imeytyvää eikä jätä ainakaan omia käsiä tahmaisiksi.

Nähtäväksi jää kuinka hyvin tuotteet saa käytettyä puristelemalla loppuun sillä en itse varmaankaan raaski saksilla kajota pakkauksiin. Edellisetkin TONYMOLYn pakkaukset (punaiset omenat) jäivät koristeeksi pesun jälkeen ja myöhemmin lapset ovat niillä leikkineet. Jotenkin voisin jo nöhdä tuon isomman banaanin kauppaleikeissä ja pienempi sopisi hyvin tuleviin nukkekotileikkeihin.





torstai 19. syyskuuta 2019

The Ordinary Buffet

Huipputehokas paljon somessa hehkutettu vegaaninen seerumi joka on suunnattu ikääntyvälle iholle, mutta toimii erinomaisesti myös näin kolmenkympin paremmalla puolella. Siitä kirjoittelen tänään. Kyseessä on The Ordinary Buffet-seerumi.

Tuote yhdistää kuvauksensa mukaan erilaisia peptidejä yhdessä amino- ja hyaluronihappojen kanssa muodostaen tehokkaan ihonhoitotuotteen ikääntyvälle iholle. Vaikka kyseessä on anti-aging tuote, niin hyvillä mielin muutkin voivat tämän ottaa mukaan ihonhoitorutiiniinsa. Seerumi lupaa kosteuttaa ihoa tehokkaasti sekä toimia vasta-aseena ryppyjä, pieniä ihojuonteita sekä ihon epätasaisuuksia vastaan. Eli summa summarum tämä seerumi lupaa tehdä ihostasi nuoremman näköisen.

Koostumukseltaan kirkas seerumi on hyvin kevyttä ja se imeytyy iholle tuosta noin vaan. Buffet on silikoniton ja alkoholiton. Tätä käytetään muiden seerumien tavoin puhtaalle (puhdistetulle) iholle aamuin illoin ennen kosteusvoiteen lisäämistä iholle. Itse tykkään seerumin pipetistä, sillä saa tarkasti haluamansa määrän seerumia. 

Omassa käytössä tämä on ollut jo pitkään ja ihoni rakastaa tätä. Toinen suosikkini on laveran Hydro Effect Serum. Näitä kahta suosittelisin jos kaipaisit tehokasta vegaanista seerumia. Molemmat tuotteet imeytyvät iholle kuin unelma ja niiden säännöllisen käytön huomaa ihon kunnossa. Kosteutettu ja hyvinvoivan oloinen iho. 

Minusta heleä ja tasainen iho on paras pohja meikkileikkeihin, en oikein enää pidä kovin paksusta meikkivoiteesta puuterointeineen ihollani vaan suosin luonnollisempaa, kevyempää meikkipohjaa. Silloin hyvin kosteutettu iho luo meikille parhaan lähtöalustan. Siihen tarkoitukseen Buffet on erinomainen osa ihonhoitoa.

Hintaa Buffetilla on hivenen alle 20 euroa, esimerkiksi elevenin-verkkokaupassa hinta on kirjoitushetkellä 18,90 euroa. Tavaraa pipettipullossa on 30ml ja käytössä tuo on riittoisa ja melko tavallinen pakkauskoko seerumeille.







maanantai 16. syyskuuta 2019

Puikkomeikkivoiteen paluu? Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation

Sain tämän meikkivoiteen #kauneusbloggaajienkesämiitin goodiebagissa. Mielessäni kävin heti takaisin 80-luvulla. Vaikka saamani sävy oli aivan liian vaalea itselleni, niin päätin sitä kokeilla ihan muistojen vuoksi. Muistelin että minulla oli yläasteella joku meikkivoidepuikko käytössä (ah, muistoja).

Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation meikkivoide on kaiken kaikkiaan saatavilla 21 sävyssä ja omalle kohdalle sattui sävy nimeltä Shell Ivory. Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation lupaa iholle pitkäkestoisen semi-mattaisen meikkipohjan. Photo Focus Stick Foundation sisältää väripigmenttien lisäksi mm. argan ja auringonkukkaöljyä, jotka kosteuttavat ihoa.

Meikkipohjaa on puikon avulla helppo kerrostaa mutta itselle riitti kevyt kerros. Photo Focus Stick meikkipohjalla saa peittävän tai puolipeittävän lopputuloksen riippuen kuinka voidetta kerrostaa iholle. Tällä ei tarvitse missään nimessä peittää ensin koko kasvoja vaan itse totesin että muutama meikkivoideviiru poskille, yksi otsalle, nenälle ja leualle riittää mainiosti. Sitten vaan levittämään.

Voide levittyi hyvin sormin. Siveltimellä en kokeillut mutta uskoisin että siveltimelläkin pärjää. Tätä meikkipohjaa suositellaan nopeisiin meikkituokkioihin, niin siksi omat puhtaat sormet kuulostavat hyvältä työvälineeltä. Meikkipohjan muutoinkin levitän useimmiten sormin. Sain meikkipohjan levittymään hyvin iholle, mutta näkyihän se raja pakostakin kun sävy oli pari astetta ainakin liian vaalea ja kylmälle ihonsävylle ajateltu (itse olen keltapohjainen eli lämmin). 

Meikkipohja jäi melko mattaiseksi ilman mitään pohjustajia tai puutereita eli nimenomaan nopean meikkipohjan tällä saa aikaan. Meikkipohja kesti hyvänän lähes koko päivän, vain nenältä voide vähän karkaili mutta se on itsellä usein ongelmana. Hintaa tällä meikkivoidepuikolla on 10 euron paikkeilla. Meikkivoide on vegaaninen ja tuoksuton. Tämän kokeilun perusteella en ainakaan säikähtänyt puikkomallista meikkipohjaa, kenties jossain vaiheessa voisin ostaa tämän itselleni oikeassa sävyssä. 











*Tuote saatu blogin kautta testattavaksi.



torstai 12. syyskuuta 2019

Beauty Bear Vitamin TAN

Sain kauneusbloggaajien kesämiitistä goodiebagin mukana testattavaksi nämä  Beauty Bear Vitaminiinit eli vitamiinit pakattuna nallekarkin muotoon. Itselle ennestään oli tuttuja BlackSaliva-blogin Viivin monesti instassa vilahtaneet Sugarbearit, mutta nämä minun olivatkin eri tuoteperhettä.

Beauty Bear Vitamin alkujaan tanskalaiseen tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä neljä erilaista vaihtoehtoa, omani ovat mallia Tan eli persikan makuisia nallevitamiineja joiden luvataan auttavan ruskettumisessa sekä estävän ihon auringossa palamista. Kuten purkin kyljessä lukee "Tekevät ihon sisältäpäin valmiiksi auringolle. C-vitamiini suojaa soluja hapettumisstressiltä." 

Vuorokausiannos eli kaksi nallea (aikuisille ja yli 11 vuotiaille) sisältää mm. beetakaroteenia 3 mg, acerolauutetta 350mg (josta C-vitamiinia 80mg). Vitamiiinallejen pohjana toimii pektiini eli kuidut jotka ovat peräisin kasvikunnasta.  Beauty Bear Vitaminiinit ovat siis myös vegaaneille sopivia. Ne ovat myös gluteenittomia eivätkä sisällä keinotekoisia väri- tai makuaineita.

Ohjeen mukaan nallejen syöminen tulee aloittaa hyvssä ajoin ennen esimerkiksi ulkomaanmatkaa eli 4-5 viikkoa aiemmin ja jatkaa myös auringossa altistuessa. Se ei kuitenkaan tee aurinkosuojaa tarpeettomaksi eli esimerkiksi aurinkovoiteet tulee pakata mukaan. Itse en ole näillä tiedoin matkustamassa aurinkorannoille, mutta syön purkin loppuun, ei siitä haittaakaan ole. Mahdollisesti testaan myös toisen vaihtoehdon tämän purkin tyhjennettyä. Silloin olisi helpompi sanoa onko nallukoiden syömisestä apua havaittavissa.

Kolme muuta vaihtoehtoa ovat Hair (vaikuttaja-aineina mm. biotiini, c-vitamiini ja foolihappo, maistuu mustaherukalta), Skin (A-vitamiini ja sinkki, makuna vadelma) ja Nails (mm. seleeni, B6- ja B12 vitamiini sekä sinkki, maistuu vihreältä omenalta). Näistä kolmesta tuo ihon hyvinvointiin suunnattu versio olisi itselle tarpeen tällä hetkellä.

Koostumukseltaan  Beauty Bear Vitaminiinit ovat hivenen nallekarkkimaisia mutta pehmeämpiä. Nämä Tan-version nallet maistuvat ainakin hyviltä, persikka-karkkimaisilta. Kaksi nallea päivässä menee helposti alas eikä tee pahaa ollenkaan. Hankalampaa on lopettaa kahden jälkeen. Purkin kyljessä on suositus ettei ohjeellista määrää tule ylittää.

Beauty Bear Vitaminiinen saanti näyttää olevan hivenen hankalempaa Suomesta käsin tällä hetkellä. Googlettelun kautta löysin Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupan jossa purkki (sisältää 60kpl) maksaa 34,50 euroa. Eli verkkokaupasta tilaamalla saa ainakin. Jos löydätte muualta niin huudelkaa vaikka tuonne kommenttilootaan koordinaatteja.




*Tuote saatu blogin kautta testattavaksi.



maanantai 9. syyskuuta 2019

Cattier Paris - Pink Clay Mask herkälle iholle

Tänään jälleen ihonhoitoa Ranskasta kun esittelen tämän herkälle ja helposti reagoivalle iholle tarkoitetun vaaleanpunaista kaoliinisavea sisältävän naamion. Edellämainitun raaka-aineen lisäksi naamio sisältää mm. aloe veraa, piparminttuöljyä sekä sheavoita. Naamio lupaa kirkastaa ja puhdistaa ihoa mutta samalla ehkäistä ihoärsytystä sekä ravita ihoa.

Naamiota levitetään iholle paksu kerros ja sen annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia. Naamion ei saa antaa kuivua vaan sitä pidetään kosteana ja tarvittaessa kostutetaan esimerkiksi kasvovettä naamion päälle suihkuttamalla. Näin toimimalla savi ei ime iholta kaikkea kosteutta ja iho saa enemmän irti saven hoitavista ominaisuuksista. Lopuksi naamio huuhdellaan pois lämpimällä vedellä.

Väriltään naamio ei ole aivan vaaleanpunainen (semmoinen baby pink) vaan enemmän aprikoosiin taittava. Koostumukseltaan se on.. noh, savimainen, mutta levittyy iholle todella hyvin. Itse huomasin että kasvojen reunoilla naamio kuivuu herkimmin eli naamion suihkuttelu on kokemukseni mukaan tarpeeen, vaikka laitankin runsaan kerroksen tuotetta. 

Naamion jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja puhtaalta. Ei liian narskuvan tai kiristävän puhtaalta kuten joskus savinaamioiden kanssa saattaa tuntua. Iho vaikuttaa oikein heleältä. Hyvältä. Kosteutusta se toki kaipaa. Tämä ja Cattier Parisin kuivalle iholle suunnattu naamio ovat suosikkejani savinaamioiden-kategoriassa. Kuivan ihon naamiossa vaikuttavina raaka-aineina on mm. luomulaatuista taikapähkinävettä ja jojobaöljyä. 

NHS-verkkokaupassa tätä naamiota saa hintaan 9,21 euroa. NHS on Cattier Parisin maahantuoja ja siksi linkkaan heidät tähän postaukseenkin. En kuitenkaan saa linkin klikkauksesta itselleni mitään hyötyä suuntaan tai toiseen. 100ml tuubista riittää moneen naamiohetkeen tuotetta eikä hintakaan ole yhtään paha. Lämmin suositus osaltani näille Cattierin naamioille.

Tiesitkö muuten että sarjan pakkaukset on pääsosin valmistettu kierrätettävistä materiaaleista ja jopa pakkauksissa käytetty muste on kasviöljypohjaista?





torstai 5. syyskuuta 2019

RUMP

Tänään esittelen ihan oman tuotteen pyllyn iholle. Siis aikuiselle suunnatun vaikka saatoit ajatella että vauva-juttua tulossa. Mutta ehei, kultaista kimallusta takapuolelle ihanan tuoksun kera olisi luvassa. Lushin Rump on monitoimituote mutta ensisijaisesti sen käyttökohde on takapuolen ja sisäreisien iho. 

Tätä voidetta suositellaan etenkin juoksijoille sekä pyöräilijöille sisäreisiin (ja berbereille) helpottamaan sisäreisien yhteenhankausta (itsellä ainakin ottaa reidet kiinni toisiinsa). Tuotteen kerrotaan sisältävän ihoa kiinteyttävää kofeiinia sekä ihoa kosteuttavia luonnonvoita. Voit monikossa siis. INCIn mukaan tässä on ainakin murumuruvoita, cupuacuvoita, avocadovoita sekä myös luomujojobaöljyä sekä aloe vera- geeliä. Tiesitkö muuten että avocadovoin latinan kielinen nimi on Persea gratissima?

Tuoksu tässä on Lushmaisen voimakas. INC kertoo että ainakin ruusuvettä, kamomillasaunioöljyä, ruusuöljyä, appelsiininkukka absolutea ja hajustetta (parfum) tästä löytyy. Omaan nenään tuoksu on hedelmäisen kukkainen. Olen kyllä huono kertomaan tuoksuista joten lienee parasta mennä itse nuuhkimaan tätä (tai pyytää Lush verkkokauppa tilauksen yhteyteen tästä testeri omalle nenälle nuuhkittavaksi).

Koostumus on tymäkkää mutta se levittyy ja imeytyy iholle ihanasti. 

Rump on vegaaninen. Ja nokkela nimi saa hymyn huulille. Onhan tämä nyt kurpistan väristä ainetta, aivan kuten jonkun maan nykyinen presidenttikin. Niin ja vaikka tässä on kimalletta niin en itse ainakaan ole kokenut sitä kovinkaan näkyväksi tai saati häiritseväksi. 

95 gramman purnukka maksaa kirjoitushetkellä 15,95 euroa. Itsellä on tästä isompi versio, mutta nyt verkkokauppa tarjosi vain tuota pienempää kokoa. Purnukkaa lainaten "Make your derriére great again!"








sunnuntai 1. syyskuuta 2019

BYBI Plumper Lip Balm

BYBI Plumper Lip Balm on vegaaninen huulivoide joka lupaa tehdä huulistasi täyteläisemmät  samalla kun se kosteuttaa ja suojaa huulien ihoa sekä antaa niille kevyttä kiiltoa. Eli siis huulivoiteen normaalit käyttötarkoitukset pienellä lisätwistillä varustettuna. 

Kokemukseni mukaan se antaa täyteläisyyttä vain hivenen (mutta itselleni ihan tarpeeksi). Ihan toimiva tuote, mutta toisaalta uskon että muhkeutta huulilleen toivovat löytänevät markkinoilta myös enemmän pulleuttavia tuotteita, kuuluisimpana taitaa olla Too Facedin Lip Injection Extreme. Tosin tämä BYBIn versio on luonnollisempi ainesosiltaan.

BYBI Plumper Lip Balm huulivoiteen sisältämien eteeristen öljyjen (piparminttu- ja veriappelsiiniöljy) kerrotaan stimuloivan huulien verenkiertoa ja näin saavan huulet (hetkellisesti) vaikuttamaan suuremmilta ja täyteläisimmiltä. Voide kihelmöi huulilla alkuksi juurikin noiden eteeristen öljyjen takia. Sama efekti on muuten usein piparminttua sisältävien kosmetiikkatuotteiden kanssa (shampoot mukaan lukien). Itse rakastan sitä raikasta fiilistä jonka tunne aiheuttaa.

Tässä huulivoiteessa on kirpsakka tuoksu ja koostumukseltaan se on melko tönkköä. Hyvä kun omasta tuubista sain aluksi puristettua ulos mitään. Sen annostelupää on samanlainen kuin muissakin tuubeissa (käsivoiteet) eli siinä ei ole sellaista pyöreää "levityspäätä" mitä joissakin huulivoiteissa on. Mutta tämäkin ajaa asiansa.

Käsilaukussa tämä on ihan toimiva ja pieni pulleuttava efekti on tosiaan mielestäni hauska lisä tälle huulivoiteelle. 10ml tuubi maksaa noin 12-15 euroa, esimerkiksi kirjoitushetkellä 14,90 € House of Organics- verkkokaupassa ja 12,90€ TwistBe:llä. 



Vegaaninen huulivoide



Vegaaninen huulivoide





torstai 25. huhtikuuta 2019

Cattier Paris savinaamio kuivalle iholle

Ranskalainen Cattier Paris on blogissani ollutkin jo esillä tuotevinkkien joukossa. Cattier Parisin "erikoisuutena" on käyttää savea kosmetiikkatuotteissa. Sen tuotteiden pohja perustuu ranskalaiseen saveen eri muodoissaan. Tänään esittelen tämän savinaamion joka on suunniteltu kuivalle iholle hoitamaan, rauhoittamaan, virkistämään ja puhdistamaan epäpuhtauksia iholta. Tuotteella on ECOCERT-sertifikaatti.  Cattier Parisin savinaamiot ovat omia suosikkejani savikasvonaamioiden joukossa. 100ml naamio maksaa noin 7-8 euroa riippuen ostopaikasta.

Naamion kerrotaan sisältävän luomulaatuista taikapähkinävettä, jojobaöljyä sekä tietenkin savea. Naamio sisältää sekä keltaista että valkoista savea. Eri värisillä savilaaduilla kerrotaan olevan erilaisia vaikutustapoja. Esimerkkinä;

  • valkoinen savi on ihoa ns. detoxifying eli poistaa tehokkaasti epäpuhtauksia
  • vaaleanpunainen savi on rauhoittava (soothing)
  • keltainen savi on ihoa uudistava (revitalising)
  • vihreä savi on ominaisuuksiltaan imukykyisin (absorbent)

Naamiota tulee levittää meikistä puhdistetuille kasvoille suht paksu kerros silmänympärysihoa välttäen ja antaa vaikuttaa noin 10 minuttia. Naamion ei saa antaa kuivua eli voit tarvittaessa pitää sitä kosteana suihkuttelemalla sen päälle esimerkiksi kasvovettä tai hoitosuihkeita. Vaikutusajan päätteeksi naamio poistetaan iholta lämpimän veden avulla. Itse käytän poistossa usein apuna vielä musliiniliinaa tai esimerkiksi konjak-sientä. Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 krt viikossa. Itse yritän muistaa edes kerran viikossa naamioida kasvoni iltaisin.

Käytön jälkeen kasvot ovat pehmeän puhtaan oloiset, mutta oma iho kaipaa usein välittömästi savinaamion jälkeen kosteutusta. Kasvosuihke- ja voide ovatkin ihania levittää kasvonaamion jälkeen iholle. Ne tuntuvat imeytyvän ja levittyvän iholle supernopeasti.

Kasvonaamiopäivät tai siis itselläni illat ovat arjen pientä luksusta. Erilaisia naamioita voi muuten yhdistellä kasvoilla tarpeen mukaan, esimerkiksi kasvojen T-aluella voi olla syväpuhdistavampi naamio vaikuttamassa ja herkillä poskien alueella vaaleanpunaista savea sisältävä hellävaraisempi naamio. Multitaskaaminen on naamiopäivissäkin sallittua ja jopa suositeltavaa.


Cattier Paris kasvonaamio


torstai 11. huhtikuuta 2019

First Aid Beauty Ultra Repair Cream

Tänään vuorossa ihonhoitoa. First Aid Beautyn Ultra Repair voide on tullut muistaakseni kahtena vuonna Lookfantasticin adventtikalenterista. Viimeksi viime joulun kalenterista. Eipä siinä mitään, ihan hyvä tuote on kyseessä.

Ultra Repair Cream on suunniteltu erittäin kuivalle iholle ja iholle joka joutuu kovien sääolosuhteiden  tai runsaan käsienpesun 
armoille. Voide lupaa kosteuttaa ihoa tehokkaasti tuoden helpostusta kuivalle ja mahdollisesti hilseilevälle iholle. Voide rauhoittaa ärsyyntynyttä ihoa. Se lupaa suojaa vapaiden radikaalien vaurioilta ja soveltuu käytettäväksi koko keholle, myös herkälle iholle.

Voide sisältää shea-voita, kolloidista kaurahiutaletta ja eukalyptysöljyä. Koostumukseltaan voide on suhteellisen kevyt, se imeytyy ihoon melko nopeasti kun sitä hiero iholle hetken. Tuoksultaan se on neutraali, hieman apteekkimainen. Ihosta se jättää kosteutetun tuntuisen ja pehmoisen mutta osa tunnetta saattaa selittyä sen sisältämän silikonin (Dimethicone) luomaan pintaan. Dimetikoni tekee voiteista helposti levittyviä ja miellyttävän tuntuisia, lisäksi se tekee iholle ns. kalvon joka estää kosteuden haihtumista iholta. Levityksen jälkeen täytyy odottaa vain hetki ja voi huoletta näpyttää puhelinta tai näppäimiä ilman rasvaisia sormen jälkiä. Tästä suuri plussa.

Voidetta suositellaan levitettäväksi iholle vähintään kahdesti päivässä tai aina tarpeen vaatiessa. Feeluniquella 56.7g kokoinen tuubi maksaa kirjoitushetkellä 12 euroa ja Lookfantasticilla sama tuubi hivenen edukkaampi, 11,95 euroa.

Itse olen kokenut tämän oivaksi käsivoiteeksi etenkin talviaikaan. Myös kuivat halkeilevat kantapäät ovat saaneet tästä ensiapua. Tuote ei mene omiin suosikkeihin mutta hyväksi todettuihin. 



Tehokas käsivoide

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Cattier Pulpe Fondante Soothing Micellar Gel

Sain tämän Cattier Parisin miselligeelin testattavaksi NHS:ltä. Kyseessä on tuttua misellien puhdistusvoimaa geelin muodossa. Misellivedet ovat pitkään olleet suosikkejani osana ihonpuhdistusta. Tämä EcoCert-sertifioitu erityisesti herkälle iholle kehitetty miselligeeli lupaa puhdistaa ihon sekä poistaa iholta  myös meikin. Misellituotteiden "salaisuutena" kerrotaan usein olevan sen kyky imeä iholta epäpuhtaudet magneetin tavoin ja itse olen ollut misellituotteisiin aina tyytyväinen (tai huonoa ei ole omalle kohdalle osunut).

Geelin sisältämä pellavauute lupaa puhdistuksen yhteydessä rauhoittaa ihoa ja ehkäistä ihoärsytystä. Pellavauutteen lisäksi tässä on mukana vaaleanpunaista savea sekä luomulaatuista ruusuvettä. Savi onkin raaka-aineena se mistä Cattier Parisin tuotteet ovat tunnettuja. Savella on ominaisuus imeä iholta epäpuhtauksia ja samalla ravita ihoa mineraalien voimalla. Ruusuvesi tuoksuu ihanasti kun tuotetta annostelee. Rosa Damascena Flower Water onkin raaka-ainelistassa heti toisena.

Tämä miselligeeli on näppärä nopeaan puhdistukseen tai öljypuhdistuksen jälkeen jos tuntuu ettei iholta ole kaikkea meikkiä saanut vielä pois. Oma atooppinen iho on tykännyt tästä paljon enkä ole huomannut kuivattavaa vaikutusta ihoon edes talviaikaan vaikka heti ei kostetusta iholle ehtisi antamaan puhdistuksen jälkeen. Sen sijaan iho on pehmeä, puhdas ja hyvinvoivan oloinen. Tuote on myös vegaaninen.

Tätä miselligeeliä käytetään muiden misellivesien tavoin, hierotaan kasvoille ja pyyhitään kevyesti pois iholta esimerkiksi musliiniliinalla. Itse olen käyttänyt apuna kestovanulappuja tai Aquis kasvojen puhdistusliinaa. 200ml pullo maksaa kirjoitushetkellä 15,21 euroa.  Käytössäni tämä on ollut riittoisa ja pumppupullosta on kätevä annostella tarvittava määrä tuotetta. Jos siis  etsit vegaanista misellituotetta luonnonkosmetiikan parista niin kurkkaa tämä tuote.





Vegaaninen luonnonkosmetiikan misellivesi




*Tuote on saatu testiin blogin kautta. 
Mielipiteet luonnollisesti omia eikä linkkien klikkaaminen tuota minulle 
mitään hyötyä.