torstai 31. tammikuuta 2019

lavera Re-Energising Sleeping Cream yövoide

Jos etsinnässäsi on vegaaninen yövoide luonnonkosmetiikan puolelta niin kurkista olisiko tässä sinulle varteenotettava ehdokas. Laveran tuotteet ovat vieneet sydämeni sopukoista tilan itselleen eikä suotta. Edullista ja toimivaa luonnonkosmetiikkaa - kukapa sitä voisi vastustaa? 

Alkujaan olen saanut tästä voiteesta testerin (sellaisen pienen pussukan) ja ihastuin siihen niin että olen jo muutaman purkillisen käyttänyt iholleni. Voide sopii kaikille ihotyypeille mutta etenkin sitä suositellaan ikääntyvälle ja vaativalle iholle. Ilmeisesti atooppinen ihoni täyttää vaativan ihon kriteerit sillä se rakastaa tätä yövoidetta. 

Re-Energising Sleeping Cream yövoide sisältää E-vitamiinia, hyaluronihappoa, luomulaatuisia manteli- ja oliiviöljyä sekä viinirypäleuutetta. Voiteen kerrotaan tukevan solujen luonnollista uudistumista ja elvyttävän ihoa. Se myös torjuu väsymyksen merkkejä samalla kun kosteuttaa ja tasoittaa ihoa (5 in 1 effect). Voidetta levitetään puhtaalle kasvojen ja kaulan iholle iltaisin. Iltaisin sen takia että iho käy öisin uudistumisprosessia läpi ja tämä voide on kehitetty nimenomaan tukemaan tätä prosessia. Tätä voidetta on kuvailtu yövoiteen ja kasvonaamion risteymäksi eli tehohoito iholle jota ei tarvitse aamulla poistaa iholta. 

Olen huomannut että ihoni näyttää hyvinvoivalta ja kuulaalta kunhan muistan helliä sitä ravitsevilla voiteilla ja tämä yövoide on yksi suosikkejani. Se imeytyy ihooni nopeasti ja aamulla ihoni näyttää heleältä ja kosteutetulta. Jotenkin nuorekkaalta tai energiseltä, elinvoimaiselta. Myös niiden hieman huonommin nukuttujen öiden jälkeen. Valitettavasti tummiin silmänalusiin tämä ei tehoa. Käytössä tämä yövoide on riittoisa ja 50ml purkki maksaa ostopaikasta riippuen noin 18-22 euroa. Itse yleensä ostan tätä tarjouksista jemmaan varapurkiksi.



Millaisia yövoiteita teillä on käytössä?



lavera yövoide


tiistai 29. tammikuuta 2019

Saaren Taika - Siivoussaippua

Tänään poiketaan kosmetiikasta kodinhoitoon. Taloudessa kun asustelee lemmikkejä ja pieniä lapsia niin sitä tulee itse ajatelleeksi kemikaalikuormaa enemmän. Itse olen jo vuosia halunnut pitää siivousaineena luonnollisempia tuotteita (mies valittaa etikan käytöstä kerran kuussa vähintään) joten tämä Siivoussaippua oli oiva jatke kokeilemilleni tuotteille. 

Siivoussaippuaa kun voi käyttää kodin kaikille koville pinnoille mutta myös herkille tekstiileille kuten nahalle, silkille ja villalle. Sopii tämä myös meikkisiveltimien pesuun. Ihon tai karvaturrien pesuun tätä ei kuitenkaan tule käyttää sillä se on pesuteholtaan huomattavasti vahvempaa kuin esimerkiksi tavallinen Marseillesaippua. Siivousaippua on kyllä tehty Marseille saippuareseptiä mukaillen mutta tässä Saaren Taika Siivoussaippuassa ei ole palmuöljyä raaka-aineena.

Siivoussaippuaa on kahdessa koossa (120 g ja noin 300g) ja useammassa tuoksuvaihtoehdossa. Tuotteen pohjana on kaksi öljyä, jotka ovat: Sodium olivate ja sodium cocoate. Eli saippuoidut oliivi- ja kookosöljy. Perusversio on hajusteeton ja hinnaltaan 10,95 euroa ja esimerkiksi laventelinen 13,50 euroa.

Saippuaa voi käyttää sellaisenaan (esimerkiksi hankaamalla vaikeisiin ruokatahroihin vaatteissa, toimi tuoreeltaan kuningatar-sose tahraan, testattu on) tai tätä voi raastaa valmiiksi purkkiin esimerkiksi pyykinpesua varten tai raastaa suoraan suihkepulloon ja lantrata vedellä jolloin saa kätevästi yleisputsarin nestemäisessä muodossa. Uskoisin että raaste+puhdas vesikombo säilyy hyvänä suihkepullossa ainakin pari viikkoa ja sen verran pullo meillä kestää käytössä. 

Käytän tätä ihan kaikkeen siivoukseen. Etenkin keittiössä kaikille pinnoille ja yksittäisille astioille tarvittaessa, tahmaisten kädenjälkien siivoamiseen peilistä, ovista ja kahvoista (lista tahmatassuisista kohteista jatkuu loputtomiin) sekä myös vessan lavuaarin ja pöntön viikkosiivouksiin. Myös lattiat olen kertaalleen tällä pessyt eikä moitetta ole esittää. Aivan loistavasti tällä on lähtenyt pikkuemännän syöttötuolista maissinaksu- ja puurosotkut. Nehän tunnetusti pitää hitsata irti alustastaan kuivuttuaan. No eipä tarvitse enää.

Jos kaipaat lisätietoja ja ennen-jälkeen kuvia niin kurkkaa blogi Kotisaaressa.fi.

Saaren Taika valmistaa Siivoussaippuan lisäksi myös pyykkietikkaa, imurointipuuteria mutta myös tuotteita iholle ja hiuksille, niistä itselläni ei vielä ole kokemusta. Luultavasti tulee nekin testattua jossain välissä. Sen verran hyvin Siivoussaippua sai minut vakuutettua. Plussaa myös kotimaisesta käsityöstä.

Ps. Omat saippuat ostin täältä (Hoitola ja maalaispuoti Emerald). 


Joko teillä on kokeiltu Siivoussaippuaa?






torstai 24. tammikuuta 2019

Boom! -hammastabletit

Miltä tuntuisi pestä hampaat hienoa merisuolaa, kaoliinia, hiiltä, anis- ja mustapippuriöljyä sekä gunpowder-teetä sisältävällä tabletilla? Sellaisella joka on musta ja värjää suusi mustaksi pesun aikana? Toki hetkellisesti. Jotta pesuhetki olisi myös makoisa niin makuaineena on myös colaa.
Tablettien maku muistuttaa suuresti Lushin LE- huulikuorintaa (Santa´s Lip Scrub).

Ideana näissä vedettömissä tableteissa on simppeli, otat yhden suuhusi ja pureskelet sitä hampaiden välissä ennen kuin viet hammasharjan suuhusi ja peset hampaat tavalliseen tapaan. Lopuksi vielä hyvät huuhtelut päälle.

Hampaat tuntuivat todella pitkään puhtailta (sellaisilta kivan liukkailta kieltä vasten) ja ne näyttivät valkoisemmilta. Toki mieli voi tehdä temppuja kun ensin näkee hampaansa täysin mustan tai tummanharmaan vaahdon peitossa.

Hiili toimii tässä plakkia poistavana tekijänä ja vastalauseena mikromuovien käytölle. Myös pakkaus on valmistettu 100% kierrätetystä muovista. Purkissa on noin 100 mustaa pientä vegaanista tablettia ja 50 gramman purkki maksaa 12,95 euroa.

Aiemmin olen kokeillut Lushin Sparkle nimistä hammastahnatablettia mutta tämä Boom! oli paljon mukavempi makunsa puolesta. Näitä voisin kuvitella ostavani uudelleen.



Toothy tabs


Toothy tabs


tiistai 22. tammikuuta 2019

The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% kuorintaseerumi

Tilasin tämän kuorintaseerumin sillä ihoni kaipasi kuorintaa, mutta rakeiset kuorinnat tuntuivat olevan iholle liikaa. Tätä kuorintaseerumia kuvaillaan ihoa tehokkaasti kuorivaksi, mutta vähäisellä ihoärsytyksellä. Kuulostaa lupaavalta.

Ihon kemiallisessakuorinnassa käytetään joko AHA-, BHA- tai PHA-happoja. Maitohappo kuuluu ensimmäiseen ryhmään eli Alpha Hydroxy Acideihin, joihin myös toinen ehkä tunnetumpi kuorintahappo, glykolihappo kuuluu. Maitohapon kerrotaan olevan glykolihappoa hellävaraisempi iholle. The Ordinaryn maitohapposeerumia on saatavilla myös 5%-versiona. Itse aloitin rohkeasti 10% -vahvuudella.

Nimensä mukaisesti tässä vegaanisessa seerumissa on 10% maitohappoa ja 2% ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Lisäksi mukana kerrotaan olevan Tasmannia lanceolata -kasvista saatavaa uutetta rauhoittamassa ärtynyttä ihoa. Kemiallinen ihonkuorinta kun monesti saattaa iholle aiheuttaa jonkinasteista ärsytystä. Kyseinen kasviuute myös värjää seerumin ja riippuen käytetyn kasvin alkuperästä ja keräysajankohdasta, saattaa eri seerumipullojen sävyissä olla eroja vaikuttamatta seerumin tehoon/käyttökelpoisuuteen. Eli älä ihmettele jos kahden voimassa olevan eri seerumipullon välillä olisi sävyeroja.

Vaikka kerroin edellä kuinka maitohappo on glykolihappoa hellävaraisempi, niin tätä tuotetta ei tule käyttää herkällä tai rikkoutuneella/hilseilevällä iholla eikä myöskään silmien lähellä. Itse olen toki atoopikkona myös herkkäihoinen, mutta päätin antaa tälle kuorintaseerumille mahdollisuuden sen hyvien arvostelujen takia. Omalla iholla huomasin poskipäillä ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pientä kihelmöintiä muutaman minuutin ajan. Seuraavilla kerroilla sitä ei enää tapahtunut.

Myös aurinkosuoja tulee muistaa kemiallisen kuorinnan jälkeen sillä "uusi iho" on paljon herkempi palamaan, joka taasen lisää ihon kantokuormaa entisestään. Eli muistakaa aurinkosuoja. Suojaa tulisi käyttää ainakin viikko kuorinnan jälkeen. Toki ihon hyvinvoinnin kannalta aurinkosuoja kannattaa ottaa osaksi rutiinia päivittäin.

Seerumia voi käyttää ohjeen mukaan kerran päivässä (mieluusti iltaisin) mutta itse en näe järkeä kuoria ihoa joka päivä. Kerran viikossa olen itse käyttänyt aluksi ja sitten pidentänyt käyttöväliä. Aluksi tuntui että iho kaipasi enemmän kuorintaa mutta kun sain kaiken "vanhan ihon" pois, alkoi ihohoitotuotteet imeytyä ihoon ihan eri tavalla ja iho alkoi näyttää heti paremmalta. Kerran kuussakin voisi olla hyvä väli kuorinnoille. Tätä Ordinaryn seerumia voi halutessaan laimentaa toisilla tuotteilla, esimerkiksi itsellä on käytössä myös The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 tuote. Itse lähtisin ehkä tällä laimentamaan maitohappokuorintaa jos tarvetta olisi. Lactic Acid 10% + HA 2% on itsessään hyvin vesimäinen eli levityksen kanssa saa olla varovainen ettei tuotetta päädy silmään vahingossa.

Kuten jo mainitsin niin ensimmäisellä kerralla huomasin pientä kihelmöintiä poskilla, mutta sen jälkeen en mitään. Iho sen sijaan on aamulla ihanan pehmeä ja eloisan näköinen. Etenkin nyt kun takana on jo useampi kuorintakerta. En ole käyttänyt juurikaan meikkivoidettakaan arkisin sillä iho ei ole sitä kaivannut, vain pientä peitevoidetippaa siellä täällä. Otsallani on edelleen hormoninäppyä mutta niihin tilasin toisen The Ordinaryn tuotteen kokeeksi. 

Olen lukenut tästä monia postauksia ja kokemuksia. Toiset ovat saaneet paljon apua esimerkiksi aknen aiheuttamiin arpiin silottaen ihonpintaa. Toisilla tuote on pahentanut aknea. Eli kuten aina, kaikki tuotteet ei sovi kaikille. Tämä on kuitenkin rahallisesti pieni investointi kokeeksi jos kaipaa ihonhoitorutiiniinsa AHA-happokuorintaa. 30 ml pipettipullo maksaa elevenillä kirjoitushetkellä 7,80 euroa. Avattuna tuote säilyy 12kk ja itselleni olen hankkinut jo uuden odottamaan vanhan pullon loppumista.


Oletko sinä kokeillut kemiallisia kuorintoja kotona tai kauneushoitolassa?



The Ordinary kuorintaseerumi


tiistai 15. tammikuuta 2019

Dr. Bronner's Magic Soap nestesaippua

Jos tarvitset yhden vegaanisen tuotteen, joka soveltuu hammastahnaksi, deodorantiksi, lemmikkishampooksi, meikkisiveltimien pesuun, astianpesuun sekä iholle suihkuun tai vaikka hierontaöljyksi niin se on tässä. Kyseessä on Dr.Bronnerin Magic Soap.

Itse olen käyttänyt näitä Dr.Bronnerin Magic Soap-saippuoita lähinnä kodin puhdistajina, meikkisiveltimien pesussa sekä omalle iholle suihkussa, mutta tosiaan 18 erilaista käyttötapaa tälle annetaan.

Alla oleva koko lista lainattu TwistBe:n sivuilta:

"Käytä Dr. Bronner's Magic Soap nestesaippuaa: 



  • Hierontaöljynä
  • Aknen torjuntaan
  • Suuhuuhteena
  • Hammastahnana
  • Sähköisyyttä poistamaan
  • Lemmikkishampoona
  • Suihkulukemisena
  • Meikkisiveltimien putsaukseen
  • Matkaputsarina
  • Auton pesuun
  • Kodin puhdistukseen
  • Parranajoon
  • Deodoranttina
  • Allergisen saippuana
  • Käsien puhdistukseen tien päällä
  • Shampoona
  • Sielun puhdistukseen
  • Hellävaraisena vaatteiden pesuaineena" 

Saippua on siis vegaaninen, luonnollinen ja siten täysin biohajoava eli täydellinen mökille ja matkalle. Etenkin tämä pieni 60ml kokoinen purkki on kätevä matkakaveri. Laventeli-versio tuoksuu muuten ihanasti laventelille. Vaihtoehtoja toki löytyy aina tuoksuttomaan versioon saakka.

Saippua sisältää mm. vettä, kookosöljyä, oliiviöljyä, palmuöljyä, hamppuöljyä, jojobaöljyä. Lisäksi siinä on eteerisiä öljyjä riippuen "tuoksusta", esimerkkinä jo mainitsemani laventeliversio tai vaikka eukalyptussaippua.

Olen muuten itse kokeillut tuota sitruunaista versiota hampaiden pesuun. Kokemus oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Maku on kotitekoisen mutta eritäin väljähtyneen sitruunasiman kaltainen (hyvin etäisesti mutta kuitenkin). Hampaista tuli kyllä puhtaan tuntuiset mutta jatkossakin ajattelin käyttää ihan perushammastahnaan. Toki jos unohdan tahnan joskus matkalla kotiin ja mukana on tätä niin turvaudun tähän.

60ml maksaa kirjoitushetkellä TwistBe:n verkkokaupassa 4,50 euroa. Pienelläkin purkilla olen pärjännyt melkoisen pitkään ja kyllä siitä ainakin viikoksi riittää lomaseuralainen vaikka useita käyttötapoja keksisikin. Itse tosiaan käyttänyt käsien ja kropan pesuun, yleissiivousaineena (jos muuta luonnollista puhdistusainetta en ole saanut käsiini), säärikarvojen sheivauksessa (terä liukuu iholla hyvin) sekä meikkisiveltimien pesussa. Kaikista edellä mainituista se on suoriutunut oikein hyvin.

Itse olen käyttänyt loppuun jo pari laventelista versiota, sitruunaisen pullon sekä tuoksuttoman version. Muistaakseni myös ruusuisen version. Dr. Bronner's Magic Soap nestesaippua on saatavilla myös isommassa pullossa jos haluaa säästää luontoa muovijätteen osalta. Pienen pullon voi aina täyttää uudelleen matkoille mukaan. 240ml kokoinen pullo maksaa TwistBe:n verkkokaupassa 11,50 euroa. Tosin tuote on pakattu 100% kierrätettyyn pakkaukseen eli sen osalta mieli kevenee hieman. 
Palasaippuat ovat hinnaltaan 7,50 euroa (140g). 

Toki tätä saa muuten ostettua muualtakin mutta itse suosittelen usein TwistBe:n kivijalkaliikettä tai verkkokauppaa, sillä heidän valikoima on laaja ja palvelu aina loistavaa.

Joko sinä olet kokeilut tätä monitoimituotetta?






perjantai 11. tammikuuta 2019

Rituals - Ritual Of Sakura Body Cream

Tämä 70ml kokoinen vartalovoide tuli vuoden 2018 Lookfantasticin adventtikalenterista. Täysikokoinen tuote on isompi, 220ml ja sen hinta Lookfantasticin verkkokaupassa on 22,45 euroa. Erona tähän omaani on se että 220ml on pakattu tuubin sijasta purkkiin.

Tässä on todella ihana tuoksu ja sen takia päätin esitellä sen täällä blogin puolella. Tuoksumaailmansa se ammentaa ihanan makeasta kirsikankukkien tuoksusta sekä riisimaidosta. Itse olen suuri kirsikoiden ja kirsikankukkien ystävä ja siksi tämä tuoksu kolahti minuun täysillä. Se on hempeän makea mutta silti aikuismainen. 

The Ritual of Sakura Body Cream on syväkosteuttava vartalovoide jonka kerrotaan sisältävän E-vitamiinia, antioksidantteja sekä rohtosammakonputkea. Rohtosammakonputkella kerrotaan olevan tulehduksia rauhoittava vaikutus ja se myös edesauttaa ihon paranemista stimuloimalla solujen kasvua ja lisäämällä pintaverenkiertoa. Voiteen kerrotaan täten vahvistavan ja kiinteyttävän ihoa tehokkaasti. 

Tähän en osaa 70ml käyttökokemuksen perusteella kommentoida, mutta voide levittyy ja imeytyy ihoon ihanasti jättäen sen tuoksumaan mukavasti. Tuntuma iholla levityksen jälkeen on silkkisen pehmeä eikä ollenkaan tahmainen. Jos olet tuoksuherkkä niin silloin en tätä suosittele, sen verran voimakas tuoksu tässä kuitenkin on. Tästä voiteesta itselläni tulee siis heti kesä mieleen. Kirsikankukkien aika - se hetkellinen kauneus joka silloin vallitsee.


Olisiko tässä täydellinen vartalovoide kirsikankukkien ystävälle?


Kirsikkainen vartalovoide

tiistai 8. tammikuuta 2019

I Love Juicy - hedelmäinen shampoo hiusten syväpuhdistukseen

Jos kaipaat hedelmäistä syväpuhdistusta hiuksillesi niin kurkista tämä Lushin I Love Juicy niminen vegaaninen shampoo. Sain tämän shampoon Lushin goodiebagissa testattavaksi. 

Shampoon kerrotaan sisältävän tuoreiden hedelmien etsyymejä jotka puhdistavat hiuksesi ja päänahkasi superpuhtaiksi. Raaka-ainelistalla näkyykin olevan tuorepuristettua papaijaa, tuoretta ananasmehua ja kiivimehua sekä mangomehua. Lisäksi sitruunaista tuoksua tuo sitruunaöljy ja makea appelsiiniöljy. Kaiken tämän lisäksi valmistuksessa on käytetty merisuolaa.

Koostumukseltaan shampoo on aavistuksen verran hyytelömäinen johtuen sen valmistuksessa käytetystä levähyydytteestä. Shampoo pesee hiukset mukavan puhtaiksi jo yhdellä vaahdotuksella, toinen kerta saa oman hiuksen jo narskuvan puhtaaksi eli yksi kerta riittää jos hiuksissa ei ole juurikaan muotoilutuotteita.

Tuoksu on hyvin voimakas ja energinen. Sitruksinen mutta ei "tavalliseen sitruunan" tuoksuinen ( se tuoksu mihin oma nenä on tottunut). Olisiko mukana niin paljon papaijaa ja kiivimehua että se tunkee sitruunan ohi? Jännä tuoksu, ei niin makean Lushmainen mitä yleensä. Tätä kannattaa joka tapauksessa haistella ennen ostoa sillä tuoksu todennäköisesti jakaa mielipiteet. Kun shampoon huuhtelee hiuksista, ei niihin jää kovin voimakasta tuoksua mutta sellaisen vahvuuden jonka huomaa kosteista hiuksista. Itsekin olen kahden vaiheilla pidänkö tuoksusta vai en. Pesuteho tässä on kyllä loistava. 

100g pullo maksaa 10,95 euroa kirjoitushetkellä.



I Love Juicy shampoo




* Tuote saatu Lushin goodiebagin mukana testattavaksi. 
Mielipiteet luonnollisesti 100% omiani.