maanantai 29. toukokuuta 2017

Urtekram Kookos - vegaaninen ja alumiiniton deodorantti

Ostin tämän tuotteen sillä kaipasin kesäistä deodoranttia ja halusin ehdottomasti ostaa luonnonkosmetiikan puolelta deodorantin testiin. Tämä Urtekramin valmistama roll-on deodorantti hurmasi miedolla kookoksen tuoksullaan.

Deodorantti lupaa pitää kainalot raikkaana ja antaa miedon ja makean kookoksisen tuoksun. Kookosdeodorantti sisältää mm. luomuneitsytkookosöljyä ja hyaluronihappoa. Se lupaa neutraloida hajuja sekä ravita ja kosteuttaa ihoa luonnollisella tavalla. 

Deodorantin tuoksu on siis kookoksinen. Sopivan vahvuinenkin, ei liian voimakas, mutta toisaalta tuoksu ei iholla kovin kauaa jaksa viipyä. Deodorantin kestää hetken aikaa imeytyä iholle ja on koostumukseltaan ehkä paksumpaa kuin mihin normaalisti olen tottunut. En ole huomannut että deodorantti kuivuttuaan tahmaisi tai sotkisi paitoja. Hetken kun malttaa odottaa pukeutumista laiton jälkeen. 


Paljon tai voimakkaasti hikoileville tätä en suosittele. Muutaman kerran huomasin deodorantin "pettäneen", toisaalta en odottanutkaan että tämä antiperspiranttien tavoin kykenee minut tuoksuttomana pitämään. Kainaloiden iho näyttäisi tästä pitävän eikä siis mitään ärsytystä ollut missään vaiheessa havaittavissa, tästä ehdottomasti plussaa. Deodorantissa on aineosaluettelossa useita kasviperäisiä öljyjä sekä E-vitamiinia.


50 ml vegaaninen ja alumiiniton deodorantti maksaa esimerkiksi 9,95 euroa Ruohonjuuressa. Oman version muistelen ostaneeni I Love Me-messuilta Urtekramin omalta myyntipisteeltä tarjoushintaan 3,50 euroa. Voisin ostaa uudelleen. Tilanteisiin joissa haluan olla ehdottoman varma kainaloiden tuoksuttomuudesta, valitsisin kuitenkin jonkun toisen tuotteen rinnalle.


Suositelkaas siis omia suosikkejanne luonnonkosmetiikan deodoranteista.




INC:               
Vesi, aloe vera*, trietyylisitraatti, manteliöljy*, kasviperäiset öljytuotteet, glyseriini**, sheavoi*, maissitärkkelys*, sinkki-risiinioleaatti, makea appelsiiniöljy*, kookosöljy*, jojobaöljy*, hyaluronihappo, heksapeptidit, bisabololi, hajuste (luonnolliset eteeriset öljyt ja uutteet), magnoliankuoriuute, E-vitamiini. 

* = Luomulaatuinen. 
** = Valmistettu luomuraaka-aineista.   

6 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpimästi tätä uutta löytöäni: https://blingershimmer.blogspot.fi/2017/05/organic-essence.html :)

    VastaaPoista
  2. En voi suositella mitään luonnonkosmetiikan dödöjä, koska en luota niihin. :D Mua just ahdistaa toi, että dödö pettää ja kaiken lisäksi en edes ole mikään kova hikoilemaan. Monena päivänä olen saattanut unohtaa koko dödön, enkä edes haise sen kummemmin. Silti ahistaisi käyttää luonnonkosmetiikkadödöä. Joskus kokeilin sitä Vivisanten kividödöä ja se ei kyllä toiminut yhtään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ahdisti ennen mutta nyttemmin en edes aina muista laittaa dödöä jos en tee sitä heti pesun jälkeen... :D

      Poista
    2. Mua ahdisti ennen mutta nyttemmin en edes aina muista laittaa dödöä jos en tee sitä heti pesun jälkeen... :D

      Poista