perjantai 9. lokakuuta 2015

Roosa nauha-päivä

Toinen postaus samalle päivälle, hurjaa! Vakavasti ottaen, tänään vietetään Roosa nauha-päivää. Rintasyöpä tai pelko rintasyövästä koskettaa aika varmasti jokaista ihmistä jossain vaiheessa elämää. Roosa nauha-päivän ideana on herättää ihmisten ajatuksia ja tietoisuutta rintasyövästä. 

Tänään 9.10 on se päivä kun puetaan ylle pinkkiä. Itse lakkasin kynnet jo aiemmin Lumenen viime vuoden Roosa nauha kynsilakalla. Tänä vuonna Lumenelta ei tullut uutta lakkaa, mutta moni tuote on puettu roosaan väriin ja niiden myynnistä lahjoitetaan osa taisteluun rintasyöpää vastaan. Myös moni muu firma on mukana tukemassa ja ajamassa hyvää asiaa, voit katsoa tuotteita täältä. Jos ehdin niin käyn ostamassa vielä tänään tämän vuoden nauhan, jonka on suunnitellut muotisuunnittelija Katri Niskanen. 1.11 saakka ehtii oman nauhan ostamaan. Hintaa on kolme euroa eli todellakaan ei suuri satsaus. Kerätyt varat käytetään mm. tutkimustyöhön. Lahjoituksen Syöpäsäätiön lahjoitustilille pääset tekemään esimerkiksi tästä. 

Somessa hashtag #roosanauhapäivä kokoaa varmasti monenlaista kuvaa ja tilannetta päivään liittyen. Käy kurkkimassa vaikka ideoita päivän viettoon jos kaipaat vinkkejä. Kutsu vaikka kaverit kahville ja tarjoa muffineita pinkillä kreemillä koristeltuna.

Olen jo lähellä kolmeakymppiä joten voin alkaa kuulostamaan mummomaiselta hyvillä mielin kun kehotan jokaista opettelemaan tutkimaan rintansa säännöllisesti eli kerran kuussa. Ihan oikeasti. Hommassa ei mene montaakaan minuuttia. Moni rintasyöpätapaus havaitaan kun potilas itse huomaa muutoksen (esimerkiksi kyhmy, aristus, kipu, muutos rinnan ulkonäössä) rinnassaan ja hakeutuu lääkärin pakeille. Jos sinun pitää opetella yksi uusi juttu elämässäsi, niin opettele rintojen tutkiminen.
 
 
Toivottavasti vietätte pinkin sävytteisen päivän!Roosanauha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti