torstai 1. lokakuuta 2015

Konjac Sponge - kasvosieni kuivalle iholle

Olen aiemmin kirjoitellut vartalolle tarkoitetusta Konjac sienestä, mutta tänään on kasvojen vuoro saada annos hellyyttä. Olen saanut tämän sienen arvontapalkintona. Väriltään tämä Konjac on vihreä ja sen kerrotaan olevan tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle. Sopii myös selosteen mukaan allergiaan taipuvaiselle iholle.

Kerrataan hieman Konjacin taustaa. Sieni on valmistettu 100% luonnollisesta kasvikuidusta eli Konjac-kasvin juuresta. Tähän herkän/kuivan ihon sieneen on lisätty vielä aloe veraa hoitamaan kasvojen ihoa. Sieni lupaa puhdistaa meikin, lian, talin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti samalla ihoa syväpuhdistaen ja kuorien.

Konjac-sienethän ovat kovia kippuroita paketissa, mutta ne muuttuvat veden myötä ihanan pehmeiksi. Kuvassakin sieni on kuiva, paketista juuri avattu. Sieni tulee siis aina kostuttaa hyvin ennen käyttöä. Ylimääräinen vesi tulee puristaa pois, ei koskaan vääntää (sieni kuluu nopeammin). Sienen kanssa et tarvitse puhdistustuotteita ellet välttämättä halua niitä käyttää. Käytön jälkeen sieni tulee huuhtoa hyvin ja puristaa vedet pois ennen kuivumaan ripustamista. Sienen käyttöikä on noin 2-3 kuukautta ja kun sieni alkaa murentua, on aika hankkia tilalle uusi.

Pidin vartalo-Konjacista ja niin pidän näistä kasvoille tarkoitetuistakin versioista. Olen yhden "tavallisen" sienen jo kuluttanut loppuun ja tämä on yhtä kiva kaveri. Etenkin hoitavan aloe veran kanssa tämä kuivan ihon Konjac on minulle sopiva näin syksyyn. Olen lukenut kirjoituksia joissa ihmiset kertovat skippaavan kasvovoiteen kun tämä tekee ihosta mukavan pehmeän. Itse en uskalla jättää voitelua pois ettei iho suutu. Yritän välttää suututtamasta ihoa näin syksyllä/talvella ettei se lehahda jälleen. Vielä ei ole havaittavissa ihon kuivumista, lieneekö tällä kasvosienellä ollut osuutta asiaan. Viime vuonna raskaushormonit auttoivat. Joka tapauksessa olen iloinen ettei ole ollut tarvetta koskea kortisoni-voiteisiin.

Konjac-sieniähän on muuten näiden edellä mainittujen lisäksi Bamboo charcoal sponge rasvoittuvalle iholle (väriltään musta) sekä Collagen sponge aikuisemmalle iholle (sisältää nimensä mukaisesti kollageenia). Jokaiselle jotakin. Miehille sieni olisi hyvä parranajon jälkeen, se estää karvojen sisäänpäin kasvamista koska sieni kuorii ja rauhoittaa ihoa hellästi. Ja kerrotaan Konjac-sienien sopivan vauvojenkin herkälle iholle.  Rumpalille en ole kylläkään kokeillut. Hintaa näillä kasvosienillä on noin 8-10 euroa ostopaikasta riippuen. En kylläkään ole itse huomannut eroa edellisen tavallisen ja tämän vihreän aloe vera-sienen välillä.


Millainen Konjac sinulle sopisi tämän perusteella?
Oletko jo kokeillut?
 MM2015INC: Amorphophallus Konjac root Extract (Konjac Mannan), Aqua (Water), Cellulose, Aloe Barbadensis Extract

4 kommenttia:

 1. Mulla oli aiemmin tuo herkän ihon konjakki, mutta jätin sen vahingossa Prahaan hotelliin :D enkä sen koommin ole saanut aikaiseksi uutta hankkia. Tuntuu ihanalta iholla, muuten en vaikutuksia huomannut. Mutta jos joku tuntuu hyvältä, niin ei se ainakaan pahaksi ole heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä iho tuntuu pehmeämmältä, sileämmältä. Ehkä se johtuu tuosta hellästä kuorinnasta? Mä oon koukussa näihin(kin). :D

   Poista
 2. Kollageeni ehdottomasti, se odottelee käyttöönottoa, mutta en vaan oo jotenkin innostunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otappa nyt kokeiluun jos säkin ihastuisit? ;)

   Poista