perjantai 23. lokakuuta 2015

Bloggaajan pyykkipäivä - asiaa siveltimien pesusta

Kuinka moni muistaa pestä meikkisiveltimet säännöllisesti? Aiemmin olen kirjoitellut lyhyesti aiheesta tässä postauksessani. Siveltimet ovat likaisina pahimmillaan muhivia bakteeripesäkkeitä ja ovat usein syynä pieniin näppyihin joita iholle nousee rykelmissä. Mieti itse. Ensin huolehdit ihon hyvinvoinnista ja puhtaudesta mahdollisesti sankoin joukoin tuotteita ja hetken kuluttua meikkailet siveltimillä jotka ovat päässeet kylpyyn puoli vuotta sitten. Ehkä hieman kärjistetty esimerkki, mutta näin voisi olla...

Siveltimet olisi ihanteellista pestä kerta viikkoon, mutta harvemmin niin ahkera tulee oltua. Kerran kuussa voisi olla lähempänä totuutta. Tosin käytän ahkerasti pikapuhdistaja-suihkeita esimerkiksi luomivärien kanssa leikkiessä.

Siveltimille on valmistettu omia tuotteita pesuhetkiin, mutta edukkaammin pääset jos ostat seuraavan kerran vaikka Tokmannilta ns. Marseille-saippuaa. Iso köntti maksaa kolmisen euroa, jopa alle. Esimerkiksi Le Chat merkkinen käy hyvin. Tästä kuulee usein puhuttavan kissa-saippuana. Itse bongasin Le Chatin  S-Marketin hyllyltä pyykinpesuaineiden vierestä hintaan 2,60 euroa.

Marseillen rasvapitoisuus on korkea, joten se todellakin puhdistaa hellävaraisesti puuteri-, luomiväri-, poskipuna-ja ynnä muut harjassiveltimet ja tarvittaessa meikkisienetkin. Tässä lyhyesti kuinka itse pesen siveltimeni:

  • Kastelen siveltimen ja pyörittelen sen harjaksia saippuaa vasten.
  • Pyöritän sivellintä kämmentä vasten, jotta saippua vaahtoutuu ja lika alkaa selvästi irrota harjaksista.
  • Huuhtelen sivellintä välillä kädenlämpöisellä vedellä ja katson onko vesi kirkasta, jos ei niin toistan pesun niin kauan että huuhteluvesi on kirkasta.
  • Huuhtelen kaiken saippuan huolellisesti pois harjaksista.
  • Puristelen sormien välissä liiat vedet pois ja muotoilen siveltimen takaisin muotoonsa.
  • Asetan pesun jälkeen siveltimet kuivamaan pyyhkeen tai talouspaperin päälle lappeelleen eli makoilemaan rennosti. Pystyasennossa vesi jää liimauskohtaan tai vastavuoroisesti siveltimet karvat muotoutuvat väärin.

  • Huom. Älä koskaan nypi siveltimen karvoja tai muutoin käsittele väkivaltaisesti. Siveltimet ei tykkää rajuista otteista. 

Olen myös postannut erikseen kuvassa vilahtavasta vihreästä apukaveristani. Käytän sitä vaihtelevasti pesutuokioissa. Nythän on tullut liuta erilaisia pesumattoja ynnä muita vastaavia härpäkkeitä markkinoille. Ihan käteviä varmasti, mutta ilmankin pärjää. Tärkeintä on huolehtia hyvästä hygieniasta. Siveltimet ja iho kiittää.
 
 
Millaisia siveltimenpesuvinkkejä sieltä löytyy?
Käytätkö jotain edellä mainittuja apuvälineitä pesuhetkissä?
 
 
 

BrushEi kommentteja:

Lähetä kommentti