tiistai 18. helmikuuta 2014

Marjoja ja maskaraa sekä Palapelimeikki

Hihkaisin aiemmin viime viikolla Mariela Sarkiman pian ilmestyvästä Hair Biblestä. Nyt voisin hihkua parista jo ilmestyneestä kirjasta joiden pariin kannattaa heittäytyä.

Ensimmäisenä jo aiemmin blogissani mainittu Marjoja ja maskaraa jonka on kirjoittanut Kemikaalicocktailin Noora Schingler. Innostuin tämän kirjan ansiosta enemmän luonnonkosmetiikasta ja samalla luonnonmukaisemmasta ravinnosta. Tai ylipäätään kaikesta luonnonmukaisemmasta elämästä. Täysin luomu-linjaa en päätä ryhtyä vetämään, mutta aloin harkitsemaan enemmän kemikaalien määrää arjessa.

 Marjoja ja maskaraa sisältää rennolla otteella paljon asiaa. Sisältää hyvin perusteltuna vaihtoehtoja terveellisempään elämään. Missään nimessä Noora ei tuputa ajatuksiaan, vaan osaa esittää asiat huumorin pilkahduksen kanssa. Kirja on ilmestynyt vuonna 2011 ja esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalosta kirjan saa postauksen  kirjoittamishetkellä hintaan 15,00 euroa. Lainattavissa myös kirjastoissa.


20140206_190103


Toinen mainitsemisen arvoinen kirja on Irmeli Castrénin ja Raili Hulkkosen kirjoittama Palapelimeikki. Kirja on ilmestynyt jo vuonna 2002, mutta sisältää käytännöllistä asiaa meikkaamiseen. Pala palalta. Etenkin silmämeikkien saralla on vinkkejä erilaisiin tarpeisiin (silmämeikki eri mallisille silmille tai silmälasien käyttäjille). Itse aloin kirjan myötä kiinnittämään enemmän huomiota silmieni malliin. Nehän onkin aikas pienet loppujen lopuksi. Pitäisi ihan mallintaa silmieni muoto paperille. Tästä hyvänä linkkivinkkinä Tyttö ilman helmikorvakorua blogin Sonian postaus.

Palapelimeikki-kirjaa ei oikein tahdo löytyä kirjakauppojen sivuilta, mutta käyttettynä ja kirjastosta opusta on saatavilla. Itsekin lainasin kirjan kirjastosta. Mielenkiinnosta kysyn kuinka paljon nykyään ihmiset käyttää kirjaston palveluista?20140206_190047


4 kommenttia:

 1. mulla on ollut kanssa toi palapelimeikki lainassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenkieliset meikkiopukset on vähän harvassa tai niitä ei ainakaan kirjastosta löydy helpolla. Ihan hyvä kirja kyseessä. :)

   Poista
 2. Mulle kirjaston käyttö on vähän satunnaista. Itse lainailen erityisesti tällaisia vaikeammin saatavia tai kalliimpia (oppi)kirjoja ja päätän sitten luettuani oliko kirja niin hyvä, että haluaisin sen itselleni. Silloin kun siellä käy, muistaa aina ihmetellä miksi ei käy useammin niin hienossa paikassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itse olin pitkään ilman kirjastokorttia kun muutin uudelle paikkakunnalle. Työttömänä olisi ollutkin aikaa lukemiselle. Vitsi mikä aivopieru sekin. Noh, otetaan nyt takas... :D

   Poista