torstai 3. toukokuuta 2012

Meikkiopas

Riku Campon (meikkaaja) ja Numi Nummelin (valokuvaaja) kirja joka on ilmestynyt vuonna 2005 tarjoaa paljon kuvia sekä lyhyesti ja ytimekkäästi selitettyä faktaa, esimerkiksi ihon toiminnasta, ihonhoidosta ja ihotyypeistä. Sisällysluettelo on seuraava: Mikä on oikea tyyli juuri sinulle, iho ja meikin perusteet (silmät, posket, huulet) Päivä- ja iltameikki, Meikkejä eri ikäisille (20+ 30+ 40+50+60+) ja eri ammatteihin, meikkivinkit sekä Meikin vuosikymmenet ja erikoismeikit. Lopussa on vielä pieni sanasto avuksi.

Parasta antia tässä kirjassa on osio "Arktinen päivämeikki ja iho" jossa kerrotaan suomalaisille oleellinen asia eli kuinka suojata iho kylmyydeltä ja mitä kannattaa meikissä huomioida. Etenkin viime talvena aihe oli erittäin ajankohtainen... Hrrr.. Onneksi elämme jo kevättä ja kohti kesää mennään vauhdilla.

Pidin myös kohdista "huonon aamun kauneusvinkit" sekä meikin vuosikymmenet. Mukavaa oli omistaa omat kappaleet myös glitterin, sulkien ja verkon käytöstä meikissä. Mieleeni tuli kappaleesta heti loistava Jangsara. Plussaa myös että tumman ihon meikkiä ja simälasimeikkiä ei ole unohdettu. Kaikissa alan kirjoissa näille ryhmille ei juurikaan vinkkejä ole, vaikka aiheet eivät itseäni koske.

Jos jotain negatiivista pitää sanoa niin Saimi Hoyer vilahtaa liian tiuhaan kuvissa minun makuuni. Jotenkin en pääse kulmakarvattomuuden yli... Mielestäni kulmakarvat kehystää kasvot ja kokoaa silmämeikin ja hänen tapauksessaan- niitä ei ole!! :D

Suosittelen lainaamaan kirjastosta jos kaipaa alan kirjallisuutta luettavakseen.

***½4 kommenttia:

 1. Tuohon kirjaan en ole törmännytkään. Kuvat näyttää kivoilta, semmoisilta editorial-kuvilta. :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa tutustua kirjaan.. :)

  VastaaPoista
 3. Sulle on mun blogissa tunnustus: http://girlwithoutapearlearring.blogspot.com/2012/05/kaktusvarpaita-ja-parin-tonnin-poyta.html

  VastaaPoista
 4. Sonia: mie käyn kurkkaamassa kun saavun sunnuntaina kotiin.. =)

  VastaaPoista