lauantai 12. toukokuuta 2012

Kauneuden käsikirja- löydä parhaat puolesi


 
 

Sandra Morris (suomentanut Taija Mård). Tämä vuonna 1999 ilmestynyt käsikirja on ehkä hieman vanhentuneen oloinen tänä päivänä, monet siinä olevat asiat ja vinkit ovat ainakin tälläiselle Cosmopolitania (puhutaan nyt lehdestä, ei drinkistä! ) tilanneelle tuttuja jo ennestään. Kirjassa luetellaan paljon tuotteita kosmetiikan saralta, esimerkiksi "Mitä on mallin meikkipussissa?" Itseäni tämä ei niinkään häirinnyt, mutta suurin osa tuotteista kuuluvat hinnakkaisiin merkkeihin esim. Dior, Elisabeth Arden, Chanel.. eli tuotteita joihin ihan kaikilla ei ole varaa.

Kirjan sisällysluettelo on hieman outo, mutta asiat esitetään melko selkeästi. tosin osa hieman liian lyhyellä kaavalla. Itseäni kuitenkin häiritsee asioiden esittelyjärjestys. Vai mitä sanotte seuraavasta? Johdanto, Supervinkit, Kuneuden voima, Lookin luominen, Tyylin kehittäminen, Huulipuna, puuteri ja muut meikit, Pääasiat, Kasvofaktat, Kaikki ihosta, Kehon kieli, Fitness, Terveys ja kauneus, Kaunistava ravinto, Seksuaalinen kauneus (tähän palaan vielä...)

Kirjassa on pohdintaa mitä kauneus on, "New age ja holistinen kauneus osio meni itseltäni ohi jonkun verran.. kuulostaa jotenkin hämärältä. Mukana on myös sisäinen kauneus ja itsevarmuus, joiden läsnäoloa voinkin pitää tärkeänä. Mielenkiintoista on miesnäkökulman esittäminen, kirjoittaja kehoittaa kaksilahkeistakin lukemaan kirjan loppuun- mitä oma avokkini ei kyllä taatusti tekisi koskaan... siis EI koskaan. Josta saatan salaa olla erittäin hyvilläni...


 
 
Kauneuden käsikirja kokoaa koko kauneuden yksiin kansiin eli mukana on myös vinkkejä hiuksille. Itseäni huvitti lause " Vältä hennaa kuin ruttoa ellet halua ottaa vihreiden hiusten riskiä". Toki väittämä saattaa pitää paikkaansa vaikka allekirjoittanut onkin hennalla lätrännyt useita kertoja vuosien mittaan hyvin tuloksin. Edellistä enemmän minua kyllä häiritsi Kosmetologia otsikon alta löytyvät infot kasvoimplanteista, botoxista ja rasvaimusta... Oletin että sisäisen kauneuden jälkeen tämmöisiä kohtia ei kirjassa tulisi vastaan... ? Kauneuskirurgiaakin kirjassa lyhyesti esiteltiin, joka oli yhtä häiritsevää mielestäni kuin edellisetkin osiot. Kirjassa puhutaan myös täydellisestä ryhdistä, kauneusunista, rentoutumisesta, stressinkarkoituksesta, hieronnasta joka hieman tasapainoitti edellelisiä aiheita.

Osassa kirjassa löytyy ohjeita jotka kumoavat toisensa, esimerkiksi Ammattilaisten kikat osiossa toinen sanoo "älä pese hiuksiasi (shampoolla) ja toinen "pese hiuksei päivittän" Hieman hämmentävää lukijan kannalta, mutta toisaalta ihmiset saavat olla ei mieltä asioista- jopa ammattilaiset.

Jotain hyvääkin kirjassa löytyi. Mukana oli paljon vinkkejä ihonhoitoon, vartalon, käsien ja jalkojen hoitoon. Myös tuoksut oli mukana aukeman verran. Mielenkiintoisempi osio oli mielestäni Tee se itse kauneustuotteiden ohjeet, olen aina halunnut läträtä itse tuotteeni mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla juuri mitään.. Hyvän ravitsevan hiusnaamion saa sekoittamalla keskenään 1rkl manteliöljyä, yhden munan keltuaisen ja yhden soseutetun banaanin. Seos levitetään hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 20 minuuttia.

Yhteenvetona voin todeta ettei kirja tarjoa juurikaan uutta tietoa tänä päivänä ja minua hämmentää edelleen "12 konstia pysyä laihana laihduttamatta?" ja ne pari ruokaohjetta jotka oli mukaan ympätty. Kirjailija oli halunnut selvästi tehdä kokonaisvaltaisen käsikirjan koska mukana oli myös kaunistavaa seksiä ja seksuaalisia harjoituksia... Ehkä kirjasta olisi voinut jotain karsia tai ainakin esittää ne eri tavalla.. Mielestäni tämä ei ole suosittelemisen arvoinen opus.


Kuvat kuvattu Kauneuden käsikirja kirjan sivuilta. ISBN: 951234011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti